Πρόσωπα

Ο Νάνι έγινε ξανά... Ευρωπαίος: Η νέα θητεία στη Βενέτσια και οι στιγμές του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Ο Νάνι έγινε ξανά... Ευρωπαίος: Η νέα θητεία στη Βενέτσια και οι στιγμές του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (video)

Ο Νάνι επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια για χάρη της Βενέτσια και το BN Sports σας θυμίζει τις τέσσερις καλύτερες στιγμές του από το πέρασμά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Θεωρήθηκε ως ο νέος Κριστιάνο Ρονάλντο. Ξεπετάχτηκε σε νεαρή ηλικία από τα σπλάχνα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εν τέλει, η πορεία του δεν συμβάδισε με αυτή του συμπατριώτη του, με αποτέλεσμα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο αλλά όχι με την ίδια ανοδική πορεία.

Ο Νάνι επέλεξε στα 35 του χρόνια να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη της Βενέτσια, με στόχο να την βοηθήσει στην παραμονή στην Serie A αλλά και ο ίδιος να δείξει πως ακόμα περνάει η… μπογιά του. Το BN Sports σας θυμίζει τις πέντε καλύτερες στιγμές από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η μεταγραφή αλά… Κριστιάνο

Το καλοκαίρι του 2007, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Πορτογαλίας και μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ένας 21χρονος εξτρέμ. Ο λόγος για τον Νάνι, ο οποίος είχε ξεπηδήσει από τις ακαδημίες των «λιονταριών» και είχε κάνει την απόλυτη διαφορά με την πρώτη ομάδα.

Έξι γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 36 συμμετοχές ήταν αρκετές για να κάνουν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον προτείνει στην διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με συνολικά 25,5 εκατ. ευρώ, ο Νάνι έγινε μία νέα περίπτωση… Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έκανε ήδη την διαφορά στο Νησί και θεωρούταν από τους κορυφαίους της Ευρώπης.

GettyImages-7496545781542384625729_large.jpg

Η παρθενική γκολάρα με τους «κόκκινους διαβόλους»

Ο Νάνι μας είχε συνηθίσει σε απίθανα γκολ σε όλη την καριέρα του. Ένα από αυτά, ήταν και το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην προετοιμασία ήταν από τους καλύτερους και ο ενθουσιασμός στις τάξεις του αγγλικού συλλόγου ήταν τεράστιος. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Premier League τη σεζόν 2007/08, ο Πορτογάλος εξτρέμ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και έκανε την… αρχή.

Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 0-0, ο Πορτογάλος εξτρέμ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ από πολύ μακρινή απόσταση, τινάζοντας τα δίχτυα των «σπιρουνιών». Αυτό το τέρμα του 68ου λεπτού, διαμόρφωσε και το τελικό σκορ, χαρίζοντας την πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη σεζόν. Αξιοσημείωτο δε πως, παρθενική παρουσία στο Μάντσεστερ, ολοκληρώθηκε με 14 ασίστ και τέσσερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το buzzer beater κόντρα στη Σίτι…

Η διοργάνωση του Community Shield μπορεί να έχει τον ρόλο του Σούπερ Καπ Αγγλίας αλλά δεν αποτελεί μία διοργάνωση που είναι προτεραιότητα των συλλόγων. Απλώς, στην αρχή της σεζόν, είναι μία επίσημη αναμέτρηση που κάνει άπαντες να δείξουν την ετοιμότητά τους. Τον Αύγουστο του 2011, η Μάντσεστερ Σίτι είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα βήματα προς την κορυφή της Αγγλίας. Μάλιστα, στο τέλος εκείνης της σεζόν, θα κατακτούσε και το πρωτάθλημα με το αξέχαστο γκολ του Σέρχιο Αγουέρο.

Στο Community Shield, λοιπόν, υπήρξε το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με φόντο το τρόπαιο του συγκεκριμένου θεσμού. Οι «πολίτες» προηγήθηκαν με 2-0 μέχρι το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν σε μία επική ανατροπή. Ο Σμόλινγκ έκανε την αρχή και στη συνέχεια, ανέλαβε ο Νάνι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 στο 58ο λεπτό και στο 90’, με ένα τρομερό σόλο, διαμόρφωσε το τελικό 3-2, δίνοντας τη νίκη στη Γιουνάιτεντ.

Στη συλλογή του το Champions League…

Στην παρθενική του σεζόν στο Μάντσεστερ, ο Νάνι ήταν από τους κορυφαίους και βοήθησε τον αγγλικό σύλλογο να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Champions League. Εκεί, βρέθηκε αντιμέτωπος με την Τσέλσι, στο γήπεδο της Μόσχας, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να αγωνίζεται στα τελευταία 19 λεπτά του ματς, καθώς πέρασε ως αλλαγή στην παράταση. Βέβαια, τοποθετήθηκε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που θα εκτελούσαν πέναλτι.

Εκεί, ο διεθνής άσος ήταν αρκετά ψύχραιμος και ευστόχησε στην δική του σειρά, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Μάλιστα, αμέσως μετά, ο Τζον Τέρι αστόχησε, με αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει προβάδισμα για να κατακτήσει τον τίτλο. Εν τέλει, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και ο ίδιος, έβαλε στη συλλογή του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Cristiano-Ronaldo-and-Nani-UEFA-Champions-League-2008.webp

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0