Πρόσωπα

Κόνορ Γκάλαχερ: Κάθε παιχνίδι του με την Πάλας τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην… Τσέλσι! (video)

Κόνορ Γκάλαχερ: Κάθε παιχνίδι του με την Πάλας τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην… Τσέλσι! (video)
Όταν ο Κόνορ Γκάλαχερ επέλεγε το καλοκαίρι να φορέσει την φανέλα της Κρίσταλ Πάλας, αντί αυτή της Γουέστ Μπρομ με την οποία βίωσε τον υποβιβασμό, πολλοί θεωρούσαν πως κάνει ακόμη ένα κακό βήμα. Πλέον, άπαντες κατάλαβαν… Ο νεαρός έχει μετατραπεί σε πρωταγωνιστής των «αετών» και μόνο απίθανη δεν πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του στην Τσέλσι το καλοκαίρι.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της PremierLeague, μιας και μιλάμε για ένα παιδί που αισίως έχει πατήσει τα 21 του χρόνια. Ανήκει στην Τσέλσι, αλλά ως τώρα δεν έλαβε στο Λονδίνο τις ευκαιρίες που και ο ίδιος θα περίμενε.

Εν μέρει είναι λογικό. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μία ομάδα με εξαιρετικά πλήρες ρόστερ και υπέρογκα συμβόλαια, με άμεση συνέπεια ο Κόνορ Γκάλαχερ να μην αποτελεί την πρώτη επιλογή του Τόμας Τούχελ για τον χώρο του κέντρου. Για την ακρίβεια, ο Γερμανός προπονητής ήθελε να τον… τεστάρει. Ή καλύτερα να τον… τεστάρει ξανά, μιας και ο περσινός δανεισμός του στην Γουέστ Μπρομ αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για να συστηθεί στο κοινό της PremierLeague.

Ωστόσο, ο Γκάλαχερ δεν ήθελε το καλοκαίρι να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Χόθορνς, μιας και η τέως ομάδα του υποβιβάστηκε. Δεν είχε ως στόχο να συμβάλλει στις προσπάθειες της Γουέστ Μπρομ να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία, αλλά κάτι υψηλότερο.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Κρίσταλ Πάλας από τον Πατρίκ Βιεϊρά και το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του, του προσέλκυσε το ενδιαφέρον. Οι «αετοί» ενδιαφέρθηκαν άμεσα και αυτός υπέγραψε το μονοετή δανεισμό του και μετέβη στο Σέλχαρστ Παρκ.

Εκεί που απλώς μετατράπηκε γρήγορα σε πρωταγωνιστής, όντας μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην PremierLeague που έχει συμμετοχή σε 10 ή περισσότερα γκολ, μετά τους Μπουκάγιο Σάκα και Σμιθ Ρόου της Άρσεναλ.

Χαρακτηρίζεται για την τεχνική του κατάρτιση και την οξυδέρκειά του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως αν συνεχίσει έτσι, η προσπάθεια της Πάλας να τον διατηρήσει στο ρόστερ της το καλοκαίρι θα είναι… μάταιη.

Ο Σαούλ άλλωστε θα αποχωρήσει από την Τσέλσι και η θέση του 4ου αμυντικού μέσου για τους «μπλε» θα είναι κενή. Κάπως έτσι και αναλογικά με τις εμφανίσεις του Γκάλαχερ, είναι προφανές πως μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω…

Το ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας είναι ήδη γεγονός, όντας ένας από τους 50 και πλέον παίκτες που κλήθηκαν από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και εν γένει είναι προφανές πως ο μικρός… μεγαλώνει γρήγορα και δεν έχει ταβάνι.

Κάθε του ματς με την Κρίσταλ Πάλας τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη… μόνιμη επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ. Θα βρει την επόμενη σεζόν την Ιθάκη του ή οι δοκιμές του θα συνεχιστούν για ακόμη μία χρονιά; Μάλλον η Τσέλσι θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά, βλέποντας και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ταλέντα της η συμπολίτισσά της, Άρσεναλ

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0