Πρόσωπα

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί στο κυνήγι των... θρύλων! (video)

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί στο κυνήγι των... θρύλων! (video)

Τι κοινό έχουν οι Γιώργος Σιδέρης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Βάζος, Δημήτρης Σαραβάκος, Κριστόφ Βαζέχα και Τάκης Τριανταφυλλίδης; Είναι αυτοί με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των «αιώνιων» ντέρμπι και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί τους απειλεί.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Στο πρόσωπο του ο Ολυμπιακός βρήκε έναν σπουδαίο σέντερ φορ, από τους καλύτερους που έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας κι αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Οι αριθμοί του Μαροκινού μιλούν από μόνοι τους. Με 69 γκολ σε 125 παιχνίδια το όνομα του βρίσκεται ήδη στο top-10 των σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ, ενώ ήδη πρώτος στην αντίστοιχη λίστα των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού.

Σε αυτά τρεισήμισι χρόνια που βρίσκεται στον Πειραιά, ο Μαροκινός έχει καταφέρει επιπλέον να αφήσει την σφραγίδα του και στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, έχει σκοράρει 5 φορές απέναντι στους «πράσινους» και βρίσκεται πολύ κοντά σε θρύλους του ελληνικού ποδόσφαιρου. Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ελληνικό «clasico» στο 1-0 των «Πειραιωτών» τον Γενάρη του 20΄, ενώ σκόραρε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 3-0 για τα πλέι-οφ της ίδιας σεζόν. Την περσινή σεζόν, ο 35χρονος φορ σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο και πέτυχε άλλα δυο γκολ στο ίδιο γήπεδο, στο 4-1 των «ερυθρόλευκων» για τα πλέι-οφ. 

Στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος υπάρχουν μόλις 8 ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες που έχουν περισσότερα γκολ από τον Ελ Αραμπί σε ντέρμπι «αιωνίων».

Από πλευράς Ολυμπιακού 7 γκολ έχουν σημειώσει οι Σιδέρης, Βάζος και Τζόρτζεβιτς και 6 ο Αναστόπουλος, ενώ για τον Παναθηναϊκό 7 τέρματα έχουν οι Σαραβάκος, Βαζέχα και Τριανταφυλλίδης και 6 ο Δομάζος. 









www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0