Πρόσωπα

Αυτά είναι τα νέα «λαβράκια» του Ολυμπιακού: Η ιστορία των Μπαντιουνγκού Φαντιγκά και Ντιμπί Κεϊτά μέχρι τον Πειραιά (video)

Αυτά είναι τα νέα «λαβράκια» του Ολυμπιακού: Η ιστορία των Μπαντιουνγκού Φαντιγκά και Ντιμπί Κεϊτά μέχρι τον Πειραιά (video)

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε δύο τεράστιες επενδύσεις καθώς απέκτησε τους Μπαντιουνγκού Φαντιγκά και Ντιμπί Κεϊτά από τις Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τα νέα «λαβράκια» του ελληνικού συλλόγου.

Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής σεζόν, δίνοντας συνέχεια στον εκπληκτικό τρόπο που ο Ολυμπιακός εντοπίζει και κάνει δικά του τα μεγάλα ταλέντα της Γαλλίας. Ποδοσφαιριστές που αποτελούν βασικά στελέχη των Πειραιωτών και έχουν εκτοξεύσει την αξία τους κατακόρυφα, κάνουν το δίχτυο σκάουτινγκ των «ερυθρολεύκων» ακόμα πιο ισχυρό να συνεχίσει.

Έπειτα από μυστικές διαπραγματεύσεις, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση δύο μεγάλων ταλέντων με στόχο την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ο λόγος για τους Μπαντιουνγκού Φαντιγκά και Ντιμπί Κεϊτά, οι οποίοι άφησαν τις Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Πειραιά. Το BN Sports ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του και σας τους συστήνει.

Μπαντιουνγκού Φαντιγκά: Το καμάρι του Παρισιού

Από τα μεγάλα… πουλέν της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά είναι γεννηθείς του 2001 και αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού. Το άστρο στον γαλλικό σύλλογο έλαμψε από πολύ νωρίς. Γεννήθηκε στο Παρίσι από γονείς που είχαν καταγωγή από το Μαλί και σε ηλικία εννιά ετών, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Ισί. Μέσα σε τρία χρόνια, έκανε την διαφορά στο ηλικιακό γκρουπ που έπαιζε.

Η Παρί Σεν Ζερμέν τον ξεχώρισε σε ένα τοπικό τουρνουά και οι άνθρωποι της, προχώρησαν στην απόκτησή του. Από το 2013, ήταν βασικό μέλος σε όλα τα κλιμάκια των Παριζιάνων. Η ποιότητά του ως «10» τον έκανε να λάμπει για τα καλά, με πολλούς να μιλούν για ένα από τα «αστεράκια» που μπορούν να κάνουν την διαφορά ακόμα και στην πρώτη ομάδα.

Το 2019, η Παρί Σεν Ζερμέν του προσφέρει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τις ευλογίες του Τόμας Τούχελ και εκείνος ξεκινάει προπονήσεις με το ανδρικό τμήμα. Τον περασμένο Φλεβάρη, η Μπρεστ τον κάνει δικό της με την μορφή δανεισμού αλλά χωρίς οψιόν αγοράς, προκειμένου ο νεαρός άσος να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ήδη είχε αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια με τους Παριζιάνους και έπαιξε σε άλλα τόσα στη Μπρεστ.

Φέτος, ο συνωστισμός στην γραμμή κρούσης, τον άφησε εκτός πλάνων, με αποτέλεσμα να ψαχτεί για άλλη ομάδα. Ταυτόχρονα, το ερχόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του έληγε, με αποτέλεσμα να έχει το δικαίωμα να υπογράψει ως ελεύθερος σε όποια ομάδα θέλει. Ο Ολυμπιακός ήταν ο εκλεκτός και με την βοήθεια του Κριστιάν Καρεμπέ, οι «ερυθρόλευκοι» κλέβουν ένα από τα μεγάλα πουλέν των Γάλλων.

Ντιμπί Κεϊτά: Ο viral εξτρέμ έκανε την Ισπανία να μιλάει για αυτόν

Το 2018, το όνομά του ακούστηκε σε όλη την Ισπανία για τα τρομερά επιτεύγματα με τους «μικρούς» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ντιμπί Κεϊτά αφήνει τη Μαδρίτη για να κυνηγήσει το όνειρό του στα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 2003 στο Τολέδο της Ισπανίας, όπως και ο Φαντιγκά, είχε γονείς από το Μαλί. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία από τις ακαδημίες της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Για την ηλικία του ήταν αρκετά ανεπτυγμένος και είχε γεννηθεί για να παίζει εξτρέμ. Το 2016 και σε ηλικία 13 ετών, έπαιξε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν αρκετό για να κάνει τους «μερένχες» να τον αποκτήσουν απευθείας και να τον εντάξουν στις ακαδημίες τους. Η προσαρμογή έγινε γρήγορα και η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Ουκ ολίγες φορές η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να τον «κλέψει», εκείνος όμως παρέμενε πιστός στη Ρεάλ. Ο ίδιος βλέπει πως οι ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα αργούν και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα εκτός Ισπανίας.

Ο Ολυμπιακός προσέγγισε την πλευρά του ποδοσφαιριστή και με μπροστάρη τον παλαίμαχο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάν Καρεμπέ, έπεισε τον ποδοσφαιριστή να μετακομίσει στον Πειραιά. Η μεταγραφή είναι στην τελική ευθεία και τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτά που λείπουν από τον Ελλάδα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0