Πρόσωπα

Stromae: Πάλεψε με το «τέρας» της κατάθλιψης και τραγούδησε live την «Κόλαση» στο δελτίο ειδήσεων του TF1

Stromae: Πάλεψε με το «τέρας» της κατάθλιψης και τραγούδησε live την «Κόλαση» στο δελτίο ειδήσεων του TF1

Η επιτυχία Alors on Dance, το τραγούδι της εθνικής Βελγίου στο Μουντιάλ του 2014 και η μάχη με την κατάθλιψη που οδήγησε τον Stromae να τραγουδάει live το νέο του single «Κόλαση» στο TF1.

Σχετικά Άρθρα

Έχω σκεφτεί να αυτοκτονήσω μερικές φορές και δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό

Μερικές φορές νιώθεις πως θα ήταν ο μόνος τρόπος για να τους κάνεις να σωπάσουν

Όλες αυτές οι σκέψεις με βάζουν στην κόλαση

Οι στίχοι του τραγουδιού L’ Enfer (Κόλαση) του Stromae είναι τόσο δυνατοί που αγγίζουν τη ψυχή. Ο Βέλγος καλλιτέχνης κοίταξε στα μάτια την κατάθλιψη και αποκάλυψε χωρίς δισταγμό πως στο παρελθόν είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Η παρουσία του Stromae στο δελτίο ειδήσεων του γαλλικού καναλιού TF1 έδωσε κάτι ασυνήθιστο στους τηλεθεατές. Αρχικά η παρουσιάστρια του δελτίου ρώτησε: «Πάλεψες 7 χρόνια με την κατάθλιψη και μιλάς χωρίς φόβο. Αναφέρεσαι στη μοναχικότητα στα τραγούδια σου. Σε βοήθησε η μουσική για να βρεις τον εαυτό σου;». Ο Stromae απάντησε τραγουδώντας το νέο του κομμάτι L’ Enfer live στο δελτίο ειδήσεων:

«Οι άνθρωποι συχνά συνδυάζουν τα τραγούδια μου με χαρούμενη μουσική αλλά και θέματα που είναι λίγο πιο σκοτεινά, που έχουν το στοιχείο της λύπης μέσα τους. Έτσι βλέπω τη ζωή… Υπάρχουν δύσκολες στιγμές αλλά και στιγμές χαράς». Το τραγούδι “L’ Enfer” είναι το δεύτερο single του Stromae μετά το “Sante” από το επερχόμενο άλμπουμ “Multitude” που θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου. Αυτή είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Βέλγου καλλιτέχνη μετά από 8 χρόνια και το “Racine Cantree” του 2013.

Όλοι τον θυμόμαστε από την επιτυχία “Alors in Danse” το 2010. Άλλες σημαντικές δουλειές που συμμετείχε είναι τα φωνητικά στο κομμάτι “La Pluie” του Γάλλου ράπερ Orelsan και στο τραγούδι “Arabesque” των Coldplay. Το 2018 σκηνοθέτησε το μουσικό βίντεο IDGAF της Dua Lipa, ενώ παράλληλα διατηρεί τη δική του σειρά ρούχων με ονομασία Mosaert. Το καλλιτεχνικό όνομα Stromae προέρχεται από αναγραμματισμό της λέξης “maestro”, ενώ το πραγματικό όνομα του Βέλγου καλλιτέχνη είναι Πολ Φαν Χάβερ.

Στον ποδοσφαιρικό χώρο έγινε γνωστός το 2014 καθώς έγραψε το επίσημο τραγούδι της εθνικής Βελγίου για το Μουντιάλ του 2014 με ονομασία “Ta fete”.

Εμείς είμαστε χαρούμενοι που ο Stromae κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με την κατάθλιψη και ευχόμαστε η ιστορία του να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το «τέρας».

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0