Πρόσωπα

Γκρεγκορί Ντιπόν: Από γυμναστής-πρότυπο της Ρεάλ Μαδρίτης, στις απειλές και την αποχώρηση λόγω… Αζάρ!

Γκρεγκορί Ντιπόν: Από γυμναστής-πρότυπο της Ρεάλ Μαδρίτης, στις απειλές και την αποχώρηση λόγω… Αζάρ!

Συνεχείς επιθέσεις από τον Τύπο, απειλές και εν τέλει, απόλυση κακήν κακώς. Το σενάριο μοιάζει πλήρως ελληνικό, αλλά το διαζύγιο του Γκρεγκορί Ντιπόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνει πως παθογένειες υπάρχουν και στα καλύτερα πρωταθλήματα!

Σχετικά Άρθρα

Οι συνέπειες ενός μεταγραφικού κάζου δεν βαραίνουν μόνο τον ίδιο τον παίκτη ή τον προπονητή που απέτυχε να πάρει το μέγιστο από αυτόν. Όταν αυτό το κάζο, μάλιστα, κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια, τα «πυρά» κινούνται προς διάφορες πλευρές. Ακριβώς ό,τι συνέβη και στην περίπτωση του Γκεγκορί Ντιπόν!

Με κοινή απόφαση των Πέρεθ και Αντσελότι, ο διάσημος γυμναστής φυσικής κατάστασης, απομακρύνθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους συνεχείς τραυματισμούς του Εντέν Αζάρ, να παίζουν τον ρόλο τους σε αυτήν την απόφαση. Άλλωστε, το ρολόι είχε αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την απομάκρυνσή του, από την ημέρα που αποχώρησε ο Ζινεντίν Ζιντάν, πόσο μάλλον από τη στιγμή που επί εποχής του, οι τραυματισμοί ανήλθαν στους 60 περίπου! Ωστόσο, οι δηλώσεις του, μετά την αποχώρησή του, σοκάρουν.

«Όλοι μπορούν να αντιληφθούν, τι σημαίνει να εργάζεσαι για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πάντα είναι τόσο επαγγελματικά και η εικόνα μετράει πολύ. Δέχθηκα ακόμα κι απειλές. Η μόνη διέξοδος ήταν να μην δίνω σημασία, αλλά από ένα σημείο και μετά, όταν υπήρχε κάποιος τραυματισμός, το βάρος έπεφτε μόνο σε εμένα».

Εικόνα


Ο Ντιπόν ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιλ το 1999, αλλά η χρονιά που έφερε την «απογείωση» του ονόματός του, ήταν το 2018, όταν ως μέλος του προπονητικού επιτελείου του Ντιντιέ Ντεσάν, αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην πορεία της Γαλλίας, έως την κορυφή του κόσμου, στο Μουντιάλ του 2018!

Η επιμονή του στη λεπτομέρεια, αφού διαμόρφωσε έναν φάκελο 14 σελίδων για κάθε ποδοσφαιριστή και η μελέτη του μέχρι και για την ενυδάτωση των παικτών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν σε κάθε παιχνίδι, γοήτευσαν τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος είδε στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Αντόνιο Πίντους, που αποχώρησε για την Ίντερ.

Παρά τις ιδιαιτερότητες που επέφερε η πανδημία, ο Ντιπόν κατάφερε να διατηρήσει τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης σε εξαιρετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης στην τρίμηνη διακοπή της σεζόν 2019-20, με τους «Μερένχες» να φτάνουν έως την κατάκτηση της La Liga και του Super Cup. Τα δεδομένα, όμως, την επόμενη σεζόν, άλλαξαν δραματικά.

Real Madrid: World Cup winner Gregory Dupont appointed head of fitness at  Real Madrid | MARCA in English


Μία μάστιγα τραυματισμών άνευ προηγουμένου, «χτύπησε» τον σύλλογο και με τους περισσότερους να είναι μυϊκοί, οι προπονητές και το ιατρικό επιτελείο βρέθηκαν στο επίκεντρο. Περισσότερο απ’ όλους ο Γκρεγκορί Ντιπόν, που χωρίς τον Ζιντάν στον πάγκο, δεν είχε ένθερμους υποστηρικτές στον σύλλογο και αποχώρησε για να επιστρέψει ο Αντόνιο Πίντους.

Το φινάλε στη σχέση του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεδομένα, έπεσε με άσχημο τρόπο, κι αν ληφθούν υπόψιν όσα ανέφερε αποχωρώντας, μάλλον κάποιες παθογένειες των μικρότερων συλλόγων, δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως, ούτε από τους «γίγαντες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

«Στη Μαδρίτη έχει επιδεινωθεί η κατάσταση. Γράφεται το οτιδήποτε χωρίς να ισχύει. Το χειρότερο όλων; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να υποστηρίξεις τον εαυτό σου. Κανείς δεν δίνει σημασία».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0