Πρόσωπα

Ο τραυματισμός του Κιέζα, ήρθε στο χειρότερο δυνατό timing, όχι μόνο για τη Γιουβέντους, αλλά και για την Ιταλία! (video)

Ο τραυματισμός του Κιέζα, ήρθε στο χειρότερο δυνατό timing, όχι μόνο για τη Γιουβέντους, αλλά και για την Ιταλία! (video)
Βασικός και αναντικατάστατος πριν το EURO του καλοκαιριού, δεν ήταν. Με τις εμφανίσεις του, όμως, έγινε! Ο Φεντερίκο Κιέζα τέθηκε εκτός «μάχης» μέχρι το τέλος της σεζόν, λόγω ρήξης χιαστού, και μαζί με τη Γιουβέντους «κλαίει» και η Ιταλία, που σε ένα κομβικό σημείο, καλείται να «ζήσει» χωρίς αυτόν!
 
Η Γιουβέντους επέστρεψε από την κόλαση του 3-1 (09/01) απέναντι στη Ρόμα και υπέγραψε μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία της Serie A. Ωστόσο, το τελευταίο σφύριγμα άφησε γλυκόπικρη γεύση. 
 
Ο Φεντερίκο Κιέζα, ένας από τους επιδραστικότερους παίκτες της στη φετινή σεζόν, αποχώρησε από το γήπεδο στο 32ο λεπτό. Η γνωμάτευση «σόκαρε»: ρήξη χιαστού και τέλος στη σεζόν. Η πόρτα του χειρουργείου άνοιξε, στερώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του, από την προσπάθεια της Γιουβέντους για επιστροφή στην πρώτη τετράδα της Serie A και τις μάχες με τη Βιγιαρεάλ, στη φάση των «16» για το Champions League. Ωστόσο, η απουσία του δεν αποτελεί «πληγή» μόνο για την «Vecchia Signora», αλλά και για την Ιταλία, εν όψει των μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Πόσο πολύτιμος της είναι, το απέδειξε με όσα έπραξε στο EURO 2020!

 
Παρά το γεγονός πως ο Κιέζα ξεκίνησε ως βασικός, μόνο σε ένα ματς μέχρι να φτάσει η Ιταλία στα προημιτελικά, από εκείνο το σημείο της διοργάνωσης κι έπειτα υπήρξε καταλυτικός και αναντικατάστατος. Ήταν αυτός που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας της Αυστρίας στη φάση των «16» και υπέγραψε την πρόκριση της «Σκουάντρα Ατζούρα», κάτι που έπραξε και στα ημιτελικά, όταν έφερε το ματς στα ίσια απέναντι στην Ισπανία, έως ότου έρθει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό, στα πέναλτι.

 
Η πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα προκριματικά για το Μουντιάλ του Κατάρ μπορεί να μην ήτταν η ίδια, αφού η πρόκρισή της θα κριθεί στα τέλη Μαρτίου. Το «βάρος» ωστόσο, της απουσίας του από το ματς με τη Βόρεια Μακεδονία για αρχή (24/03, 21:45) και πιθανότατα με την Πορτογαλία έπειτα, είναι μεγάλο.
 
Ο Κιέζα κέρδισε με την απόδοσή του, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, το δικαίωμα να λογίζεται ως το ιταλικό «κλειδί» που ξεμπλοκάρει είτε την Ιταλία, είτε τη Γιουβέντους, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, αποτελώντας εδώ και έξι μήνες τον ορισμό του «GameChanger» και για τις δύο ομάδες.

 
Αν και το επιθυμητό θα ήταν να μην έχει τραυματιστεί καν, το timing είναι πολύ κακό, αφού υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί τόσο στη Γιουβέντους, ούσα στο κυνήγι της 4ης θέσης, αλλά και στους «16» του Champions League, όσο και στην Ιταλία, με το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλου του Κατάρ να κρίνεται στα μπαράζ. 
 
Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, όπως και στη ζωή, τα πράγματα δεν κυλούν όπως τα προγραμματίζουμε. Τόσο ο Κιέζα, όσο και οι ομάδες που στηρίζουν πολλά σε αυτόν, πρέπει να προχωρήσουν για ένα διάστημα χωριστά, βασισμένες σε όσα δήλωσε ο αρχιτέκτονας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον τραυματισμό του παίκτη του:
 
«Οι τραυματισμοί είναι ένα μέρος της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή. Το είδαμε φέτος το καλοκαίρι με τον Σπινατσόλα. Ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι η διάθεση να σηκωθείς και να τα δώσεις ξανά όλα. Φέντε, σε περιμένουμε!»
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0