Πρόσωπα

Ο Ουρουγουανός «Journeyman» Σαντιάγκο Σίλβα: Μία καριέρα, 14 ομάδες! (video)

Ο Ουρουγουανός «Journeyman» Σαντιάγκο Σίλβα: Μία καριέρα, 14 ομάδες! (video)
Ο Σαντιάγκο Σίλβα έχει βαλθεί να αποδείξει πως ο χρόνος είναι σχετικός, επιστρέφοντας στα γήπεδα στα 41 του χρόνια, για να φορέσει την 14η διαφορετική φανέλα στην καριέρα του!
Στο αγγλικό λεξικό, συναντά κανείς τον όρο «journeyman», όταν επιθυμεί να περιγράψει έναν παίκτη που αλλάζει συνεχώς φανέλες. Στα αντίστοιχα των ισπανικών, δίπλα στον όρο θα αρκούσε μία φωτογραφία του Σαντιάγκο Σίλβα!
 
Ο γερόλυκος από την Ουρουγουάη είναι ένα επιθετικό «τανκ» που πλησιάζει τα 42 χρόνια ζωής, από τα οποία τα 24 τα έχει περάσει παίζοντας ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Η καριέρα του, ωστόσο, δεν... παραδόθηκε σε μία ομάδα. Αντιθέτως! Μόνο στην Αργεντινή, όπου έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της, φόρεσε τη φανέλα 10 (!) ομάδων, με τις Μπόκα Τζούνιορς, Νιούελς, Βελέζ, Μπάνφιλντ, να είναι μόνο μερικές από αυτές, με την τελευταία να είναι η Αλντοσίβι! Συνολικά, θα είναι η 14η ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί!

 
Παρότι πέρασε ένας χρόνος χωρίς συμβόλαιο, από τότε που αποδεσμεύτηκε από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, δεν αποσύρθηκε, αλλά αντιθέτως βρήκε συμβόλαιο σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, έως τον Δεκέμβριο του 2022, για να αυξήσει τον αριθμό των 180 γκολ που έχει πετύχει έως τώρα, μετά από 544 επίσημες εμφανίσεις!
 


Βέβαια, ο λόγος που απομακρύνθηκε από τα γήπεδα δεν ήταν αμιγώς δική του επιλογή, αφού ήταν τιμωρημένος έως τον Απρίλιο του 2021, καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αντί-ντόπινγκ.
 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η επιμονή του να αγωνιστεί, παρότι οδεύει προς τα 42 του χρόνια, μετά από μία γεμάτη καριέρα, εντός κι εκτός Λατινικής Αμερικής (μεταξύ άλλων, πέρασε από Κότμπους και Φιορεντίνα), είναι κάτι το αξιοθαύμαστο.


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0