Πρόσωπα

Πέρε Μίλα: Η «χρυσή» αλλαγή της Έλτσε, που έκανε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να… κοιτούν αγχωμένα το ρολόι! (video)

Πέρε Μίλα: Η «χρυσή» αλλαγή της Έλτσε, που έκανε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να… κοιτούν αγχωμένα το ρολόι! (video)

Κάθε ομάδα έχει ανάγκη έναν ποδοσφαιριστή, που στα δύσκολα, θα έρθει από τον πάγκο και θα δώσει λύσεις. Τα προβλήματα της φετινής Έλτσε μπορεί να είναι πολλά για να τα λύσει ένας, αλλά τουλάχιστον, έχει βρει στον πρόσωπο του Πέρε Μίλα, τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής!

Η «μάχη» της Έλτσε για την παραμονή της στη La Liga, αναμένεται να κρατήσει έως το τέλος της σεζόν. Οι 19 βαθμοί μετά από 20 αγωνιστικές, το επιβάλλουν. Παρόλα αυτά, στο εγχείρημά της υπάρχει ένα πρόσωπο στο οποίο μπορεί να στηρίζει πολλά και έχει κερδίσει το δικαίωμα να λογίζεται, ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής: ο Πέρε Μίλα!

Αν και δεν υπολογίζεται ως βασικός μέλος και δεν έχει αγωνιστεί σε ολόκληρο 90λεπτο στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να βρει τέσσερα γκολ έως τώρα και τι… γκολ!


Η αρχή έγινε στις 30 Οκτωβρίου του 2021, όταν τα εννέα λεπτά που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του φάνηκαν αρκετά για να… αγχώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, γράφοντας το 2-1 στο 86ο λεπτό.



Το «σκηνικό» επαναλήφθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όταν πέρασε στο ματς στο 59’ και τέσσερα λεπτά μετά, έφερε το ματς στα ίσια, γράφοντας το 2-2 για την ομάδα του. Εν τέλει, ηττήθηκε με 3-2, με το buzzer beater του Νίκο στο 85ο λεπτό.



Δύο αγωνιστικές μετά, έχοντας κερδίσει με το… σπαθί του την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Φρανσίσκο Ροντίγκεθ, ξεκίνησε βασικός απέναντι στην Εσπανιόλ και με δύο δικά του τέρματα, χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.


Η ηλικία του μπορεί να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων παρόμοιου επιπέδου με αυτές που «πλήγωσε» φέτος, αλλά αν συνεχίσει να βρίσκει γκολ τέτοιας αξίας, κανείς δεν ξέρει που μπορεί να τον βρει το επόμενο καλοκαίρι.

Το γεγονός, πάντως, πως βρήκε θέση στην ενδεκάδα, στην πρώτη ευκαιρία που δόθηκε, είναι ένα θετικό σημάδι. Έστω κι αν ο βασικός λόγος που έπαιξε, και έκρινε το ματς με την Εσπανιόλ, ήταν η απουσία του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0