Πρόσωπα

Σαντιό Μανέ: Ο άνθρωπος της… τελευταίας στιγμής, το έκανε ξανά με την φανέλα της Σενεγάλης! (video)

Σαντιό Μανέ: Ο άνθρωπος της… τελευταίας στιγμής, το έκανε ξανά με την φανέλα της Σενεγάλης! (video)

Μπορεί ο Σαντιό Μανέ να μην αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League, όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πλαισιώνει τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Σκοράρει, δημιουργεί αλλά δεν περιορίζεται στο… αγγλικό περιβάλλον. Το κάνει εξίσου καλά και με την Σενεγάλη, πράγμα που απέδειξε και στην πρώτη αγωνιστική του Κόπα Άφρικα με αντίπαλο την Ζιμπάμπουε, με το νικητήριο γκολ του στο 97’, να αποδεικνύει πως αρέσκεται να «χτυπά» στο τέλος!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους πιο πολυσυζητημένους ποδοσφαιριστές της Premier League, δίχως βεβαίως να αμφισβητεί κάποιος την προσφορά του. Σκοράρει, δημιουργεί, έχει συνδεθεί με τις επιτυχίες της Λίβερπουλ και αποτελεί τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να συνθέτει μαζί με τους Σαλάχ και Ζότα την επιθετική τριπλέτα των «κόκκινων».

Κάπως έτσι, το δίδυμο Σαλάχ και Μανέ έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των φίλων του αγγλικού ποδοσφαίρου, ακόμη και αν έχουν γραφτεί πάρα πολλά για την σχέση που επικρατεί ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές.

Από την στιγμή που δεν μπορεί λοιπόν κανείς να του «προσάψει» πράγματα για την αγωνιστική του απόδοση, μπορεί να το κάνει για τον τρόπο παιχνιδιού του. Για το γεγονός πως σε ορισμένα ματς «χάνεται» ή για την κυκλοθυμία που τον χαρακτηρίζει. Πρόσφατα άλλωστε, στο Στάμφορντ Μπριτζ πήρε κίτρινη κάρτα στα 20 πρώτα δευτερόλεπτα του ματς…

Ωστόσο, τι μπορεί να πει κανείς για τα «late goals» του; Για αυτά τα γκολ που βάζει σε «νεκρό χρόνο» και λίγο ή πολύ, συνήθως συμβάλλουν σε επικράτηση της ομάδας του. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Μανέ δεν έχει ηττηθεί σε καμία διοργάνωση με την Λίβερπουλ ενώ έχει βρει γκολ από τον Δεκέμβριο του 2020!


Κάπως έτσι, τα… αργοπορημένα γκολ έχουν συνδεθεί με τον Σενεγαλέζο. Πόσο μάλλον όταν το κάνει και με την εθνική του ομάδα, στην πρώτη αγωνιστική του Κόπα Άφρικα. Με το ματς στο 0-0 και το ρολόι να δείχνει 97’, ο Μανέ σκόραρε με πέναλτι, «έγραψε» το 1-0, το οποίο όπως αναμενόταν, ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.


Ένα γκολ στο τέλος, ακόμη μία νίκη και ένας γνωστός, «σοβαρός» πανηγυρισμός από… συνήθεια! Αλήθεια, πόσες φορές το έχει κάνει; Έντεκα σε συλλογικό επίπεδο και άλλες δύο με την εθνική του ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το γκολ κόντρα στην Σενεγάλη είναι και το πιο… αργοπορημένο που έχει βάλει συνολικά στην καριέρα του, ενώ κανένα από τα 26 με αυτήν δεν έχουν συνοδευτεί με ήττα!


Ποια είναι όμως τα πιο σημαντικά από αυτά και πόσες φορές έχει συμβεί κάτι ανάλογο με βαθμολογική σημασία; Απέναντι στην Άστον Βίλα πριν από μία διετία, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (4-3), έναν χρόνο νωρίτερα, απέναντι στην Έβερτον (0-1) στην σεζόν 2016-17 και απέναντι στην ΚΠΡ, με την φανέλα της Σαουθάμπτον, έναν χρόνο πριν πάρει μεταγραφή για το Άνφιλντ.


Δεν το λες και λίγο… Αναφερθήκαμε σε τέσσερα παραδείγματα σε επίπεδο Premier League, με τα γκολ να χαρακτηρίζονται νικητήρια και… άλλο ένα bonus με την εθνική του ομάδα, με 100% επιτυχία σε βαθμολογική συγκομιδή!


Το ότι δεν υπάρχει ούτε μία σεζόν από το 2012 και μετά που ο Μανέ δεν το έχει κάνει, αποδεικνύει πως ακόμη και αν… εκνευριστεί, στο τέλος βρίσκει την λύση!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0