Πρόσωπα

Καρίμ Μπενζεμά: Έγινε… Σπαρτιάτης με την φανέλα της Ρεάλ, φτάνοντας τα 300 γκολ!

Καρίμ Μπενζεμά: Έγινε… Σπαρτιάτης με την φανέλα της Ρεάλ, φτάνοντας τα 300 γκολ!

Ο Γάλλος έφτασε τα 301 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον ελπίζει σε νέα ρεκόρ, κυνηγώντας τους Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Ραούλ Γκονζάλες και φυσικά Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ιστορία έγραψε για ακόμη μία φορά ο Καρίμ Μπενζεμά, στην χθεσινοβραδινή νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Βαλένθια με 4-1 (8/1). Πετυχαίνοντας δύο γκολ ο Γάλλος πέραν της συνεισφοράς του στο τελικό αποτέλεσμα, κατάφερε να σημειώσει το 300ο και το 301ο τέρμα του στα 13 χρόνια που βρίσκεται στον ισπανικό σύλλογο!

Παράλληλα αυτά ήταν το 19ο και το 20ο γκολ του Μπενζεμά σε 26 εμφανίσεις ενάντια στις «νυχτερίδες», τα οποία εδραίωσαν περαιτέρω το όνομά του στη λίστα με τους θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτές τις 13 σεζόν ξεπέρασε το φράγμα των 30 τερμάτων δύο φορές και βρίσκεται σε καλό δρόμο να το κάνει και για μια τρίτη αυτήν την χρονιά, προκειμένου να ξεπεράσει την καλύτερη σεζόν σκοραρίσματος 2011/12, όταν βρήκε δίχτυα 32 φορές.

Έχοντας πετύχει πλέον 301 γκολ, ο 34χρονος συνεχίζει να μειώνει τη διαφορά από αυτούς που βρίσκονται μπροστά του στους πίνακες σκόρερ του συλλόγου. Όπως έχουν τα πράγματα, έχει μόλις επτά γκολ μακριά από το να μοιραστεί μια θέση στο βάθρο με τα 308 γκολ του Αλφρέντο Ντι Στέφανο, ενώ του έχει μείνει λίγο ακόμα προκειμένου να φτάσει τα 323 του Ραούλ Γκονζάλες. Φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μόνος πρώτος έχοντας 451 τέρματα με την φανέλα των «μερένχες».

Ο Μπενζεμά χρειάστηκε πέντε χρόνια και πέντε μήνες για να πετύχει τον πρώτο του… αιώνα σε γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τελικά το έκανε στις 18 Ιανουαρίου του 2014, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 29 Αυγούστου 2009. Το δεύτερο 100άρι ήρθε έπειτα από τέσσερα χρόνια και 10 μήνες, στις 7 Νοεμβρίου του 2018. Η τελευταία του εκατοντάδα, η χθεσινή, χρειάστηκε τρία έτη και 2 μήνες προκειμένου να σημειωθεί, ωστόσο πλέον κοιτάζει μόνο πέραν από αυτή!

Επιπλέον μαζί με τον Βινίσιους συνθέτει ένα δίδυμο που φέτος μόνο, έχει πάρει φωτιά! Συγκεκριμένα οι δυο τους έχουν συνδυαστεί τόσες φορές, προκειμένου να καταγράψουν 35 γκολ και 17 ασίστ μόνο την φετινή σεζόν.

Σε όλη του την καριέρα ο Γάλλος έχει σκοράρει 403 φορές σημειώνοντας 66 γκολ με τη Λυών και 36 με την εθνική ομάδα – από την χώρα του μόνο ο Τιερί Ανρί έχει περισσότερα γκολ από αυτόν, έχοντας σκοράρει 411. Φέτος έχει ήδη μέχρι στιγμής 22 τέρματα, ένας αριθμός που δεν είχε φτάσει μέχρι τις 20 Μαρτίου την περασμένη αγωνιστική χρονιά!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0