Πρόσωπα

Ο Φελίπε Κουτίνιο επιστρέφει για να… λυτρωθεί: Οι πέντε στιγμές στο «Νησί» που κανείς δεν έχει ξεχάσει (video)

Ο Φελίπε Κουτίνιο επιστρέφει για να… λυτρωθεί: Οι πέντε στιγμές στο «Νησί» που κανείς δεν έχει ξεχάσει (video)

Η Άστον Βίλα δίνει στον Φελίπε Κουτίνιο την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα που αναδείχθηκε και έφτιαξε το όνομά του. Το BN Sports σας θυμίζει τις πέντε στιγμές του Βραζιλιάνουμεσοεπιθετικού θέλει να… θυμηθεί ξανά.

Η καριέρα του Φελίπε Κουτίνιο έχει πάρει την κάτω βόλτα και τα 150 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσει, τον Γενάρη του 2018, δεν τα δικαιολόγησε ποτέ. Ακόμα και το μέτριο πέρασμα από τη Μπάγερν Μονάχου, δεν ήταν αρκετό για να πείσει πως η ποιότητά του είναι αρκετή για να εντυπωσιάσει.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επιστρέφει στο Νησί για να βρει την χαμένη του αίγλη. Στο πλάι του Στίβεν Τζέραρντ, ο διεθνής άσος είναι έτοιμος να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις του μέσω της Άστον Βίλα. Το BN Sports σας θυμίζει πέντε στιγμές που έφτιαξε στο όνομά του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Τα δύο νικητήρια τέρματα επί της Μάντσεστερ Σίτι

Για δύο σερί σεζόν, ο Φελίπε Κουτίνιο ήταν ο… εφιάλτης της Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος άσος ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στη Λίβερπουλ επί των «πολιτών» σε δύο διαφορετικές σεζόν. Συγκεκριμένα, το 2013/14, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 78ο λεπτό ενώ μία σεζόν μετά, ολοκλήρωσε το επίσης τελικό 2-1 στο 75ο λεπτό. Σε αμφότερα παιχνίδια, η Λίβερπουλ πήρε δύο τεράστια τρίποντα απέναντι στην ανανεωμένη ομάδα των «πολιτών».

Το γκολ που χάρισε την πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Η φάση των «16» του Europa League για τη σεζόν 2015/16 περιλάμβανε έναν… «εμφύλιο». Η Λίβερπουλ κοντραρίστηκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με φόντο τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν το φαβορί αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε το απαραίτητο σθένος κατάφερε να πάρει προβάδισμα από το πρώτο ματς με 2-0. Στη ρεβάνς, ο Άντονι Μαρσιάλ άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βάζοντας φωτιά στο Ολντ Τράφορντ. Κάπου εκεί, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε την απάντηση και με γκολ στο 45’, χάρισε την πρόκριση στη Λίβερπουλ.

Η αρχή της τρελής ανατροπής κόντρα στη Ντόρτμουντ!

Στην επόμενη φάση του Europa League, η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρέθηκε στον δρόμο της Λίβερπουλ. Με το πρώτο ματς να λήγει στο 1-1 στη Βεστφαλία, η πρόκριση κρίθηκε στο Άνφιλντ. Η εκπληκτική Ντόρτμουντ, κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 3-1 (!) στο 66ο λεπτό. Η Λίβερπουλέπρεπε να βρει τρία γκολ σε διάστημα λιγότερο από 25 λεπτά. Ο Φελίπε Κουτίνιο «άνοιξε» τον δρόμο για την απόλυτη ανατροπή, μειώνοντας σε 3-2. Τελικά, οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις, με 4-3.

Ο «εφιάλτης» της Τσέλσι…

Αξέχαστο στους φίλους της Λίβερπουλ, έχει μείνει το παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι, στα τέλη Οκτωβρίου του 2015. Ο Ραμίρες άνοιξε από νωρίς το σκορ για τους μπλε στο 4ο λεπτό, όμως η Λίβερπουλ είχε την απάντηση. Στο 45ο λεπτό, ο διεθνής μεσοεπιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 και στο 74ο λεπτό, ολοκλήρωσε μόνος του μία τεράστια ανατροπή για τους «κόκκινους». Ο Κριστιάν Μπεντέκε ολοκλήρωσε το σκορ σε 3-1 και ο Βραζιλιάνος άσος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής

Από ωραίος… μοιραίος στον τελικό με την Μάντσεστερ Σίτι!

Ο τελικός του Λιγκ Καπ το 2016, είχε τη μεγάλη συνάντηση της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «κόκκινοι» ήθελαν να επιστρέψουν στις κατακτήσεις των τίτλων, την ίδια στιγμή που η Σίτιανέβαινε όλο και περισσότερο. Ο Φερναντίνιο άνοιξε το σκορ στο 49ο λεπτό για τους «πολίτες» αλλά ο Φιλίπε Κουτίνιο κατάφερε να στείλει το ματς στα πέναλτι, καθώς ισοφάρισε στο 83ο λεπτό. Εκεί, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος έγινε… μοιραίος. Μαζί με τον Λούκας Λέιβα και τον Λαλάνα, αστόχησαν στις εκτελέσεις τους και χάρισαν το τρόπαιο στη… Μάντσεστερ Σίτι.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0