Πρόσωπα

Νόρντιν Άμραμπατ: Ο πόθος του Μουντιάλ «ζει» μέσω της ΑΕΚ, χτίζοντας μία σχέση-πρότυπο! (video)

Νόρντιν Άμραμπατ: Ο πόθος του Μουντιάλ «ζει» μέσω της ΑΕΚ, χτίζοντας μία σχέση-πρότυπο! (video)

Μάχεται, σερβίρει, σκοράρει και «ξεκολλά» την ΑΕΚ, όταν το χρειάζεται. Ο Νόρντιν Άμραμπατ κάνει πράξη το χιλιοειπωμένο κλισέ, πως «η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», αφού οι προσωπικοί του στόχοι, εξαρτώνται από αυτούς της ομάδας!

Σχετικά Άρθρα

Η Σαουδική Αραβία, τα 34 του χρόνια, η δράση μακριά από το ποδοσφαιρικό προσκήνιο από το 2018, ήταν λόγοι αρκετοί, για να αντιμετωπιστεί με κάποια καχυποψία, η μετακίνηση του Νόρντιν Άμραμπατ στην ΑΕΚ. Όλα αυτά, μέχρι να σηκώσει την… μπλούζα του την ημέρα της παρουσίασης!

Με σωματοδομή που θα ζήλευε 24χρονος, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός αποδεικνύει πως μόνο τελειωμένος δεν είναι στα 34 του. Αντιθέτως, επέστρεψε στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, με πολύ υψηλά κίνητρα, δικαιώνοντας τους ανθρώπους της «Ένωσης» για το διετές συμβόλαιο που του πρόσφεραν. Πέντε μήνες, άλλωστε, του φάνηκαν αρκετοί!


Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Γιαννίκη και το… κενό του Τσούμπερ!

Η γενική αποδοχή της οποίας τυγχάνει, δεν είναι προϊόν της συμμετοχής σε έξι γκολ μετά από 13 εμφανίσεις (τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ), αλλά το γεγονός πως έχει κερδίσει με το… σπαθί του, την παρουσία του στη βασική ενδεκάδα. Για την ακρίβεια, δεν άφησε περιθώρια στον Αργύρη Γιαννίκη, ώστε να μην λογίζεται ως βασικός! Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν σε συνεχόμενα παιχνίδια έλυνε τον «γόρδιο δεσμό» για την ΑΕΚ, όταν αυτή «κολλούσε» επιθετικά;

Είναι αυτός που βγάζει τη σέντρα ακριβείας στον Αραούχο απέναντι στον Απόλλωνα, για να σωθεί -έστω- ο βαθμός της ισοπαλίας. Στο αμέσως επόμενο ματς, αλλάζει ολοκληρωτικά την εικόνα της «Ένωσης» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με την είσοδό του στο παιχνίδι. Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, φέρνει το ματς στα ίσια με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ, την ώρα που όλοι έμοιαζαν σαστισμένοι, από το πολύ γρήγορο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, για δεύτερο σερί παιχνίδι.



Ακόμα και στη… λίμνη της Τρίπολης, ήταν ένας από τους λίγους διασωθέντες. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι από τους πιο δυνατούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει η ΑΕΚ, χωρίς να του λείπει η τεχνική κατάρτιση και η ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, αποτελώντας λύση για κάθε θέση της επίθεσης, ακόμα και του φορ, όπως απέδειξε στη Λαμία! Το σημαντικότερο όλων, όμως, εντοπίζεται αλλού.


Στο διάστημα «ντεφορμαρίσματος» του Στίβεν Τσούμπερ, δίνει χρόνο τόσο στον Ελβετό (καλύπτοντας το… κενό, μέχρι να ξαναβρεί τα -δεδομένα ποιοτικά- πατήματά του), όσο και στην ΑΕΚ, αποδεικνύοντας πως ξόδεψε για να αποκτήσει μεσοεπιθετική «πολυφωνία» φέτος το καλοκαίρι και τα κατάφερε!


Ο μεγάλος του στόχος, το κέρδος της ΑΕΚ!

Με το Μαρόκο στον τρίτο γύρο των προκριματικών της Αφρικής και σε ευνοϊκή θέση λόγω της παγκόσμιας κατάταξής του, από την ημέρα Νο.1 στην Ελλάδα, ο Νόρντιν Άμραμπατ έθεσε έναν μεγάλο στόχο: την κλήση του στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ήθελε να επιστρέψει στην Ευρώπη και «άρπαξε» την ευκαιρία που του έδωσε η ΑΕΚ. Πόσο μαγικό είναι, άραγε, να βλέπει κανείς ποδοσφαιριστή με τέτοια θέληση στα 34 του χρόνια, όταν έχει ήδη λάβει μέρος στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Επαγγελματισμός; Μεράκι; Ίσως συνδυασμός τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μένει και μετρά στο τέλος της ημέρας, είναι πως η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη από τον Άμραμπατ και αυτός από την ΑΕΚ. Μία σχέση που πρέπει να αποτελεί «οδηγό» και ζητούμενο σε κάθε μεταγραφή.

Οι προσωπικοί στόχοι του περνούν -ως οφείλουν- μέσα από την προσφορά στην ομάδα και τις επιτυχίες της, δείχνοντας πως όταν ο επαγγελματισμός, «μπλέκεται» με την αγάπη για αυτό που κάνεις και τους υψηλούς στόχους που έχεις θέσει, η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0