Πρόσωπα

Κριστόφ Πιατέκ: Επιστρέφει στο πρωτάθλημα που τον μετατρέπει σε… Λεβαντόφσκι!

Κριστόφ Πιατέκ: Επιστρέφει στο πρωτάθλημα που τον μετατρέπει σε… Λεβαντόφσκι!

Ο συμπατριώτης του μπορεί να οργιάζει στη Bundesliga αλλά ο Κριστόφ Πιατέκ κατάλαβε πως του… ταιριάζει η Serie A. Το BN Sports σας θυμίζει τα κατορθώματα του χαρισματικού επιθετικού, στο ιταλικό πρωτάθλημα

Ήταν Γενάρης του 2019 όταν όλη η Ιταλία κοιτούσε αποσβολωμένη τα απίστευτα κατορθώματα του Κριστόφ Πιατέκ με την Τζένοα. Ο Πολωνός φορ δεν ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση και έπεισε τη Μίλαν να δαπανήσει συνολικά 35 εκατ. ευρώ (!) για να τον κάνει δικό της.

Ένα χρόνο μετά, η Χέρτα δίνει 24 εκατ. ευρώ και κάνει τον διεθνή επιθετικό, το πρώτο «βιολί» στην επίθεσή της. Η Bundesliga, όμως, μπορεί να ταιριάζει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αλλά όχι στον συμπατριώτη του. Και τώρα, στον αγαπημένο του μήνα για μεταγραφές, ο Πιατέκ επέστρεψε στη Serie A για λογαριασμό της Φιορεντίνα. Το BN Sports σας θυμίζει τα κατορθώματά του σε μόλις 1,5 χρόνο παρουσίας…

Η τρελή επένδυση της Κρακοβιά…

Το καλοκαίρι του 2016, ο 21χρονος Πιατέκ έχει καθηλώσει την Πολωνία με τις επιθετικές του ικανότητες και κάνει την Κρακοβιά να δαπανήσει 700 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει. Αρχικά θα είχε δεύτερο ρόλο, όμως σύντομα έδειξε την άκρως ερωτική του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Η τιμή του εκτοξεύθηκε μέσα σε διάστημα δύο χρόνων, με τους «μεγάλους» της χώρας να τον παρακολουθούν στενά για να τον αποκτήσουν.

Ωστόσο, το άμεσο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ήταν αρκετό για να κάνει την Κρακοβιά να περιμένει την κατάλληλη πρόταση. Η Τζένοα μπήκε γερά στο κόλπο και με το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, έκλεισε ένα «χρυσό» ντιλ όπως φάνηκε στη συνέχεια. Αξιοσημείωτο πως σε αυτή τη διετία, ο νεαρός άσος είχε πετύχει 32 γκολ σε 65 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα εξάμηνο… φωτιά για τον ίδιο!

Δεν χρειάστηκα καν να προσαρμοστεί. Από το πρώτο παιχνίδι που φόρεσε τη φανέλα της Τζένοα, ο Πιατέκ άρχισε να… ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Συγκεκριμένα, έσπασε κάθε ρεκόρ στα πρώτα επτά ματς της Serie A, καθώς μετρούσε έντεκα γκολ και είχε σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Αυτό, τον έκανε να ξεπεράσει τον Άντριου Σεφτσένκο ως το καλύτερο ξεκίνημα στη Τζένοα αλλά και να αγγίξει το μυθικό ρεκόρ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με τη Φιορεντίνα (είχε έντεκα).

Συνολικά σε 19 παιχνίδια στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο 23χρονος φορ είχε 13 γκολ (!), εκτοξεύοντας την αξία του. Όλη η Ιταλία είχε στρέψει το βλέμμα πάνω του και άπαντες έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του ιταλικού συλλόγου. Παράλληλα, είχε πετύχει έξι γκολ σε μόλις δύο αγώνες (!) κυπέλλου. Τα τέσσερα, μπήκαν στην τεράστια νίκη με 4-0 επί της Λέτσε.

Η «βόμβα» της Μίλαν και η Bundesliga!

Τον Γενάρη του 2019 και με έξι μήνες προϋπηρεσία στην Ιταλία, η Μίλαν βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 35 εκατ. ευρώ (!) για να τον κάνει δικό της. Αυτόματα, η μεταγραφή του Ντιέγκο Μιλίτο στην Ίντερ έναντι 29,5 εκατ. ευρώ, το 2009, γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη πώληση της Τζένοα. Οι «ροσονέρι» είχαν εκπλαγεί με το ταλέντο του και προχώρησαν στην απόκτησή του.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Πολωνός άσος δεν σταμάτησε να «πυροβολεί». Παρά την κακή αγωνιστική κατάσταση της Μίλαν, ο ίδιος ήταν συνεπής στο ραντεβού με τα δίχτυα και πέτυχε συνολικά έντεκα γκολ μέχρι το φινάλε της σεζόν. Ουσιαστικά, η πρώτη του σεζόν στην Ιταλίαέκλεισε με 30 γκολ (!) σε 41 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η επόμενη σεζόν, ωστόσο, δεν ξεκίνησε το ίδιο καλά. Η αλλαγή προπονητή και τα πολλά προβλήματα στην ομάδα του Μιλάνου, δεν επέτρεψαν στον διεθνή άσο να σκοράρει όσο την πρώτη του σεζόν. Συγκεκριμένα, μέχρι τον Γενάρη του 2021, είχε πέτυχε μόλις πέντε γκολ με τον ιταλικό σύλλογο. Κάπου εκεί, εμφανίστηκε και η… Χέρτα. Στο πλαίσιο της αναγέννησής της, ο Πολωνός στράικερ ήταν ο κατάλληλος για την γραμμή κρούσης.

Έναντι 24 εκατ. ευρώ, υπογράφει με τον γερμανικό σύλλογο και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Η επιτυχημένη παρουσία του συμπατριώτη του, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ήταν ο οδηγός για τον νεαρό άσο.

Η αποτυχία τον φέρνει πίσω στη… «Γη της Επαγγελίας»!

Τελικά, δεν έγινε ποτέ ο νέος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ έκανε αρνητικό ρεκόρ καριέρας με μόλις 13 γκολ σε 53 εμφανίσεις και είδε τις μετοχές του να πέφτουν απότομα. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει εκτός πλάνων και να ετοιμάζει βαλίτσες για να επιστρέψει στην Ιταλία. Ο ίδιος γνωρίζει πως αυτό το σενάριο, είναι το καλύτερο, ειδικά για την ομάδα στην οποία θα πάει.

Μπορεί η Τζένοα να ήταν αρχικά κοντά, όμως η Φιορεντίνα είναι εκείνη που εν τέλει τον κάνει δικό της. Οι «βιόλα» ξεκαθάρισαν πως ο Πολωνός δεν είναι ο αντικαταστάτης του Βλάχοβιτς που είναι προς αποχώρηση αλλά ένας κατάλληλος επιθετικός για να τον πλαισιώσει. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, πόσο γρήγορα θα επανέλθει το ένστικτο του διεθνή άσου, με τον Σέρβο δίπλα του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0