Πρόσωπα

Απόλλων Σμύρνης: Οι μεταγραφές – πακέτο και το ελληνικό παρελθόν που κρύβεται πίσω από αυτές! (video)

Απόλλων Σμύρνης: Οι μεταγραφές – πακέτο και το ελληνικό παρελθόν που κρύβεται πίσω από αυτές! (video)

Η απόκτηση των Γιαννιώτα, Γιακιμόβσκι, Ρόγκνε και Σίγκνεβιτς ενισχύει σημαντικά το ρόστερ του Απόλλωνα, με τους ίδιους να γνωρίζουν αρκετά καλά τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα!

Σχετικά Άρθρα

Φέροντας εκπλήξεις ξεκίνησε η αγωνιστική δράση του 2022! Συγκεκριμένα Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακός έμειναν στο «μηδέν» στη Ριζούπολη για τη 16η ημέρα της Super League, γεγονός που δεν περίμενε κανείς. Ο λόγος που αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί κάτι το αναπάντεχο έχει να κάνει μόνο με την βαθμολογία, αναλογιζόμενοι πως οι μεν «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μόνοι πρώτοι με μια διαφορά στο +9 ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» ακολουθεί τελευταία με μονοψήφιο αριθμό!

Στόχος όμως του Απόλλωνα με το νέο έτος είναι κανένας άλλος, παρά να φύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και η ισοπαλία με τον πρωτοπόρο είναι ένα σημαντικό βήμα. Ένα άλλο είναι η μεταγραφική ενίσχυση, για το οποίο η ομάδα έχει ήδη μεριμνήσει.


Τα «μπαμ» του Ιανουαρίου για τον Απόλλωνα ξεκίνησαν από νωρίς. Η ομάδα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την απόκτηση των Γιαννιώτα, Γιακιμόβσκι, Ρόγκνε και Σίγκνεβιτς, οι οποίοι δήλωσαν ήδη το «παρών»!

Ο Γιάννης Γιαννιώτας δεν είναι άγνωστος στα ελληνικά γήπεδα. Μπορεί η καριέρα του να ξεκίνησε από τα προπονητικά κέντρα του Άρη και στη συνέχεια να έφυγε για το παγωμένο Ντίσελντορφ, ωστόσο οι διακρίσεις ήρθαν στην Κύπρο!

Σχεδόν δύο σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, Ιανουάριος 2016 μέχρι Ιούνιος 2017, του έδωσαν τη δυνατότητα να πανηγυρίσει δύο διαδοχικά πρωταθλήματα. Αυτή ήταν και η πιο παραγωγική περίοδος της καριέρας του με τον εξτρέμ να σκοράρει 13 γκολ και να μοιράζει 7 ασίστ σε 61 εμφανίσεις.

Από κει και πέρα στην Ελλάδα είχε τα περάσματά του από τον Αστέρα Τρίπολης, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ για μια σεζόν κατείχε θέση βασικού στην ενδεκάδα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν ξανά στην Κύπρο, αυτή τη φορά για χάρη του Απόλλωνα Λεμεσού όπου η παρουσία του είχε καθιερωθεί με 57 συμμετοχές.

τ_1.jpg

Όσον αφορά στον Νίκολα Γιακιμόβσκι, πρόκειται για έναν α μη τι άλλο κοσμογυρισμένο μέσο. Ο 32χρονος συστήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την σεζόν 2018-2019, με την μεταγραφή του στην ΑΕΛ στην οποία αγωνίστηκε και δύο χρόνια αργότερα (2020-2021). Με τους «βυσσινί» κατέγραψε 30 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ ενώ τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε σε ομάδες της Serie B, της Σερβίας, της Βουλγαρίας αλλά και της… Ιαπωνίας!

Ένας ακόμη γνώριμος στους Έλληνες, είναι φορ ο Μικαλάι Σίγκνεβιτς. Αν ξεσκονίσει κανείς την μνήμη του θα μπορέσει να θυμηθεί πως ο Λευκορώσος έχει ξαναπεράσει από τα γήπεδα της Super League τη σεζόν 2016-2017 και με την φανέλα του Πλατανιά.

Με τον κρητικό σύλλογο είχε καταγράψει 20 συμμετοχές, 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Συνολικά στην καριέρα του έχει αναδειχθεί 5 φορές πρωταθλητής, 2 φορές κυπελλούχους και 3 νικητής του Super Cup Λευκορωσίας με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ με την φανέλα της Φερεντσβάρος κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα Βουλγαρίας!

ӏՐőˉÊ/ ЋTMɁӠ- SԅсӠԑɐϋǓ (MđɁ͏Ӡ̅˔Ɓ͇Ӡ/ Eurokinissi Sports)

Τέλος ο Τόμας Ρόνιε είναι ο μόνος εκ των τεσσάρων που δεν έχει καμία σχέση με κάποιον ελληνικό σύλλογο. Ο παρ’ ολίγον συμπαίκτης του Γιάννη Ανέστη στην Γκέτενμποργκ, όπου έχει περάσει και το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του με 84 συμμετοχές, υπηρέτησε για 4 χρόνια με την φανέλα της Σέλτικ με την οποία αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Σκωτίας (2011-2012, 2012-2013) και ισάριθμες Κυπελλούχος (2010-2011, 2012-2013)!

Με τους τρεις, πλην του Ρόνιε, να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην χθεσινή αναμέτρηση η προσφορά τους στην ομάδα ήδη φάνηκε – αχνοφάνηκε βέβαια καθώς ο Βέρχουλστ έκλεψε όλη την παράσταση! Σίγουρα η κίνηση του Απόλλωνα να προβεί τόσο γρήγορα σε μεταγραφές είναι κάτι σωστό και αναμενόμενο και πολύ σύντομα θα επωφεληθεί και ουσιαστικά από αυτές.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0