Πρόσωπα

Μάουρο Ικάρντι: Οι οκτώ φορές που «πυροβόλησε» τη Γιουβέντους και η ιδιαίτερη… σχέση τους (video)

Μάουρο Ικάρντι: Οι οκτώ φορές που «πυροβόλησε» τη Γιουβέντους και η ιδιαίτερη… σχέση τους (video)

Ο επαναπατρισμός είναι δύσκολο πράγμα, ειδικά όταν πρόκειται να τον κάνεις για την αντίπαλο της τελευταίας σου ομάδας. Ωστόσο, η καριέρα του Μάουρο Ικάρντι βασίζεται πάνω στη Γιουβέντους και το BN Sports σας εξηγεί τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η νέα… σχέση.

Έξι χρόνια παρουσίας ήταν αρκετά για να σχηματιστεί ένας ισχυρότατος δεσμός μεταξύ του Μάουρο Ικάρντι και της Ίντερ. Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το 2013 ως ένα ταλέντο της Σαμπντόρια και εξελίχθηκε στον ηγέτη της επιθετικής γραμμής. Οι σχέσεις των δύο πέρασαν από «χίλια κύματα», με την κατάληξη να είναι με αίσιο τέλος. Μέχρι το 2019. Τότε, η ρήξη ήταν οριστική και ο Ικάρντι πήρε την πολυαναμενόμενη μεταγραφή του στη Παρί Σεν Ζερμέν.

Αρχικά ως δανεικός και έπειτα με κανονική μεταγραφή έναντι 50 εκατ. ευρώ (!). Ωστόσο, ο Ιταλόςφορ δεν έγινε ποτέ ο νέος Καβάνι στο Παρίσι και οι απογοητευτικές εμφανίσεις, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Μία εξέλιξη που θα φαίνεται πως θα φέρει νέα… ένταση στις σχέσεις του με την Ίντερ. Ο λόγος είναι… «μπιανκονέρο».

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της με την μορφή δανεισμού και ο διεθνής άσος να επιστρέψει στη χώρα του, για χάρη της μεγάλης αντιπάλου των «νερατζούρι». Ένας «γάμος» που είναι διαφορετικός από τους άλλους, καθώς ο Ικάρντι έχει συνδυάσει την καριέρα του με τη Γιούβε. Το BN Sports σας παρουσιάζει τις οκτώ φορές που την έχει πληγώσει.

Γιουβέντους – Σαμπντόρια 1-2

Από τις στιγμές που συστήθηκε για τα καλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Μάουρο Ικάρντι πήρε στην κυριολεξία από το χεράκι την Σαμπντόρια και της πρόσφερε μία από τις πιο ιστορικές της νίκες στην έδρα της Γιουβέντους. Ο Τζιοβίνκο άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, όμως ο Ικάρντι με ένα προσωπικό σόου, ανέτρεψε το ματς και διαμόρφωσε στο δεύτερο μέρος, το τελικό 2-1. Ήδη τα περισσότερα στόματα στην Ιταλία άρχισαν να μιλούν για το άστρο του νεαρού φορ.

Σαμπντόρια – Γιουβέντους 3-2

Το ματς- «συμβόλαιο» με την Ίντερ. Μπορεί τη πρώτη φορά να είναι τύχη αλλά τη δεύτερη… Ο Μάουρο Ικάρντι και στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Γιουβέντους, έκανε την διαφορά από την αρχή και πρόσφερε ακόμα μία τεράστια νίκη στη Σαμπντόρια. Και πάλι, οι «μπιανκονέρο» προηγήθηκαν με τον Κουαγιαρέλα, όμως ο Έντερ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης έπειτα από ασίστ του Ικάρντι. Ο Ντε Σιλβέστρι το γύρισε σε 2-1 και ο Ιταλός φορ άνοιξε την ψαλίδα στο 3-1, κάνοντας την μείωση του Τζιατσερίνι μία απλή διαμόρφωση του σκορ σε 3-2.

Ίντερ – Γιουβέντους 1-1

Με την Ίντερ να έχει δαπανήσει 13 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Μάουρο Ικάρντι, άπαντες περίμεναν να δουν το ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ιταλός έκανε την δουλειά του την κατάλληλη στιγμή. Συγκεκριμένα, πέτυχε το παρθενικό του γκολ κόντρα στη… Γιουβέντους, όταν και έβαλε μπροστά στο σκορ τους «νερατζούρι» με 1-0 στο 73’. Τελικά, ο Αρτούρο Βιντάλ δεν άφησε τον Ικάρντι να γίνει ήρωας, ισοφαρίζοντας σε 1-1 δύο λεπτά μετά.

Γιουβέντους – Ίντερ 1-1

Ο Ικάρντι είχε μετατρέψει τη Γιουβέντους στην αγαπημένη του… αντίπαλο όσες φορές έπαιζε. Τη σεζόν 2014/15, στο Τορίνο, ο Κάρλος Τέβεζ άνοιξε το σκορ από νωρίς για τη Γιούβε αλλά ο Ιταλός επιθετικός είχε ξανά την απάντηση. Στο 64ο λεπτό, έπειτα από ασίστ στου Γκουαρίν, ο Ιταλός άσος νίκησε τον Μπουφόν και χάρισε την ισοπαλία στους «νερατζούρι».

Ίντερ – Γιουβέντους 1-2

Μπορεί να μην είχε ηττηθεί όσες φορές την είχε συναντήσει αλλά αυτό σταμάτησε στις 16 Μαΐου του 2015. Ο Μάουρο Ικάρντι βάζει μπροστά στο σκορ την Ίντερ, με αποτέλεσμα το γήπεδο να πάρει φωτιά από τους πανηγυρισμούς, όμως η Γιούβε είχε την απάντησή της. Ο Μαρκίζιο ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και ο Μοράτα ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 83ο λεπτό.

Ίντερ – Γιουβέντους 2-1

Λίγους μήνες μετά, ο Ικάρντι πήρε ξανά το όπλο του και χάρισε το τρίποντο στον ιταλικό σύλλογο. Συγκεκριμένα, ο Λιχτενστάινερ έκανε το 1-0 για τη Γιουβέντους στο 66ο λεπτό, όμως ο έμπειρος επιθετικός ήταν ο άνθρωπος που ξαναέβαλε στο παιχνίδι την Ίντερ και μάλιστα, δύο λεπτά μετά. Τελικά, ο Ίβαν Πέρισιτς εκμεταλλεύτηκε την καυτή ατμόσφαιρα που επικρατούσε και έκανε το 2-1 για τους «νερατζούρι».

Ίντερ – Γιουβέντους 2-3

28 Απριλίου 2018. Αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Ικάρντι κατάφερε να βρει δίχτυα κόντρα στη Γιουβέντους. Σε ένα ματς-διαφήμιση για το ιταλικό ποδόσφαιρο, με την τροπή να είναι θεαματική. Ο Ντούγκλας Κόστα άνοιξε το σκορ για τους «μπιανκονέρο» από νωρίς, όμως ο Μάουρο Ικάρντι ισοφάρισε στο 52ο λεπτό, για να έρθει το αυτογκόλ του Μπαρζάγκλι και να φέρει το ματς τούμπα. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά, έγινε θρίλερ. Ο Σκρίνιαρ πετυχαίνει και εκείνος αυτογκόλ στο 87’ για το 2-2 και ο Ιγκουαϊν παγώνει το Μιλάνο δύο λεπτά μετά για το τελικό 3-2.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0