Πρόσωπα

Ματέο Κόβατσιτς: Σαν άλλος Ενγκολό Καντέ… βρέθηκε παντού στο γήπεδο κόντρα στη Λίβερπουλ!

Ματέο Κόβατσιτς: Σαν άλλος Ενγκολό Καντέ… βρέθηκε παντού στο γήπεδο κόντρα στη Λίβερπουλ!

Ο Ματέο Κόβατσιτς πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση κόντρα στη Λίβερπουλ (2-2) την Κυριακή το βράδυ (2/1), πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ με βολέ και καλύπτοντας κάθε... εκατοστό του Στάμφορντ Μπριτζ!

Ο Κροάτης μέσος των «μπλε» έχει… αναγεννηθεί υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ και συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα του Λονδίνου. Στην αναμέτρηση εναντίον της Λίβερπουλ ήταν παντού και έκανε τα πάντα, όπως παρατηρεί κανείς και στο παρακάτω γράφημα.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο 27χρονος μείωσε στο σκορ για τους Λονδρέζους με ένα απίθανο βολέ έξω από την περιοχή, αφήνοντας άφωνο στην εστία του τον Κέλεχερ και δίνοντας το έναυσμα για αντεπίθεση.

Εν συνεχεία, ο Κόβατσιτς κέρδισε κόντρα στους «reds» τις περισσότερες μονομαχίες στο γήπεδο (13), έκλεψε τη μπάλα έντεκα φορές και έκανε τα περισσότερα τάκλιν στον αγωνιστικό χώρο (6), όλα τους με απόλυτη επιτυχία. Επιπλέον, ο πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ, σε έναν αγώνα διαφήμιση για το αγγλικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στις δύο ομάδες που καταδιώκουν τη Μάντσεστερ Σίτι.

Φέτος, ο Τούχελ έχει ξεκινήσει τον Κροάτη μέσο ως βασικό σε 15 αγώνες Premier League, με τον Κόβατσιτς να έχει βρει δίχτυα δύο φορές (κόντρα σε Λίβερπουλ και Άστον Βίλα), ενώ έχει μοιράσει και πέντε ασίστ! Σε σχέση με την περσινή σεζόν, οπότε και είχε δώσει μόλις μία ασίστ σε 27 αγώνες αγγλικού πρωταθλήματος, υπάρχει εμφανέστατα μία βελτίωση στην απόδοση και στην... οξυδέρκειά του! 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0