Πρόσωπα

Χρόνια πολλά Άγγελε Μπασινά: Ο πρωταθλητής Ευρώπης με το… κρύο αίμα από την άσπρη βούλα! (video)

Χρόνια πολλά Άγγελε Μπασινά: Ο πρωταθλητής Ευρώπης με το… κρύο αίμα από την άσπρη βούλα! (video)

Γενέθλια για τον Άγγελο Μπασινά, τον ποδοσφαιριστή που έχει ταυτίσει το όνομά του με την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά και τον άθλο της Εθνικής το 2004!

Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια (3/1/1976) γεννήθηκε ο Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος έμελλε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του τόσο στην ιστορία της Εθνικής ομάδας όσο και σε εκείνη του Παναθηναϊκού.

Γεννημένος στην Χαλκίδα, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το «τριφύλλι» το 1995, για να φτιάξει βαλίτσες το 2006 για Μαγιόρκα όπου παρέμεινε δύο χρόνια. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για μια σεζόν και για χάρη της ΑΕΚ, ενώ έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος τις δύο τελευταίες του χρονιές στις Πόρτσμουθ (2009-2010) και Αρλ-Αβινιόν (2010-2011).

Σε εθνικό επίπεδο κατέγραψε 100 συμμετοχές και 7 γκολ με την «γαλανόλευκη», με σημαντικότερο – για προφανείς λόγους – την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι στις 12 Ιουνίου του 2004 κόντρα στην Πορτογαλία (2-1), το οποίο αποτέλεσε ορόσημο για τον θρίαμβο της κατάκτησης του EURO. Επιπλέον από τον Νοέμβριο του 2018 εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με τον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε τα πρώτα 10 χρόνια της καριέρας του, μέτρησε συνολικά 274 συμμετοχές και σκόραρε 38 γκολ! Αυτό που θα μείνει στις μνήμες των φίλων της ομάδας αλλά και του ίδιου είναι το τέρμα που σημείωσε στις 8 Νοεμβρίου του 2000 στο ΟΑΚΑ, όπου «πάγωσε» την Γιουβέντους με την εκτέλεση πέναλτι στο 59’ που έβαλε τα θεμέλια για τον μεγάλο θρίαμβο με 3-1.

Φυσικά αξέχαστο θα μείνει και το γκολ του στην έδρα της Ρέιντζερς για την ολική ανατροπή του ματς (2-1, τελικό 3-1) που εν τέλει κατέληξε σε πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ για τους «πράσινους» το 2003, ως τρίτοι στον όμιλο του Champions League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0