Πρόσωπα

ΛεΜπρόν Τζέιμς: 36… λόγοι που είναι ο κορυφαίος στην ιστορία!

ΛεΜπρόν Τζέιμς: 36… λόγοι που είναι ο κορυφαίος στην ιστορία!
Μπορεί ο ίδιος να πιστεύει πως είναι «απλά ένα παιδί απ’ το Άκρον», όμως ο σεναριογράφος που εμπνεύστηκε την ιστορία της καριέρας και της ζωής του, μάλλον κρατούσε μαγικό ραβδάκι αντί για πένα…

Ο λόγος φυσικά για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, μέχρι και σήμερα, φροντίζει να σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Φτάνει τα «milestones» γρηγορότερα από τον καθένα και έχει βαλθεί να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος της ιστορίας!

Ο «Βασιλιάς», λίγες μέρες πριν κλείσει τα 37 του χρόνια κατάφερε κάτι μοναδικό. Στο ματς της Τετάρτης στο Χιούστον, πετυχαίνοντας μάλιστα τριπλ νταμπλ απέναντι στους Ρόκετς, ευτύχησε να φτάσει σε ένα ακόμα ιστορικό σημείο ορόσημο: 36.000 πόντοι καριέρας!. Ο νεότερος που πιάνει ποτέ αυτόν τον «εκκωφαντικό» αριθμό. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Έχει συμβεί άλλες… 35!
r960-cc631e8786342c21d5fbdf7c10a649d3.jpg

Ναι φαντάζει τρελό, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Ο ΛεΜπρόν υπήρξε ο νεότερος που έφτασε τους 1000 πόντους καριέρας, το ίδιο συνέβη και για τους 2000, για τους 3000 και πάει λέγοντας με όλες τις χιλιάδες πόντων μέχρι την 36η. Είναι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που ακουμπάει γενικά αυτόν τον αριθμό και δεν σκοπεύει να μείνει εκεί. Μόλις γίνει ο… νεότερος που φτάνει στους 37.000 πόντους, θα έχει ξεπεράσει τον 2ο της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών, Καρλ Μαλόουν.

Το αν ο «Βασιλιάς» θα πατήσει την απόλυτη κορυφή των σκόρερ και θα κάνει δικό του το νούμερο ένα, ξεπερνώντας τους 38.387 πόντους του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από το πότε θα αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν φαίνεται να βρίσκεται στις βραχυπρόθεσμες προθέσεις του και τα άμεσα σχέδιά του, καθώς είναι όνειρό του να περιμένει και τον γιο του να μπει στη Λίγκα, ώστε να έχουν την ευκαιρία να παίξουν μαζί.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την προοπτική της αποχώρησης από την ενεργό δράση: «Ξέρω ότι είμαι στην… πίσω πλευρά του λόφου. Το γνωρίζω αυτό. Το έχω σκεφτεί όλο αυτό. Όμως παίζω σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν σκέφτομαι την απόσυρση. Είμαι στη 19η σεζόν της καριέρας μου και δεν θα παίξω άλλες 19 σεζόν». Δεν χρειάζονται όμως άλλες 19 σεζόν για να ξεπεράσει τον Τζαμπάρ, καθώς με βάση τη συχνότητα που σκοράρει, ίσως το καταφέρει μέχρι και τη σεζόν 2023-24.

«Είμαι στην κατηφόρα πλέον. Θα δούμε που θα με οδηγήσει το παιχνίδι. Το κορμί και το μυαλό μου θα με οδηγήσουν. Όσο το μυαλό μου παραμένει φρέσκο και το κορμί συνεχίζει, μπορώ να παίζω. Όταν έρθει η ώρα να αποσυρθώ θα είμαι ΟΚ με αυτό». Ποιος μπορεί, με βάση αυτές τις δηλώσεις και την εικόνα του στο παρκέ, να αμφισβητήσει ότι ο ΛεΜπρόν τουλάχιστον θα προσπαθήσει να βρεθεί στο νούμερο ένα της σχετικής λίστας; Και όταν καταφέρει να φτάσει εκεί, να γίνει ο πρώτος σε πόντους, κάνοντας δική του ακόμα μία κορυφή, θα έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους. Εκτός των άλλων, αν το πετύχει θα είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 30.000+ πόντους, 10.000 ριμπάουντ και 10.000 ασίστ. Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν μιλάμε «απλά για ένα παιδί από το Άκρον»…

lebron-james-childhoodjpg_1.jpg

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0