Πρόσωπα

Ουσμάν Ντεμπελέ και Μπαρτσελόνα: Ατυχία, αδικία ή σοφή πραγματικότητα;

Ουσμάν Ντεμπελέ και Μπαρτσελόνα: Ατυχία, αδικία ή σοφή πραγματικότητα;

Η μία πλευρά του δίνει λιγότερα, η άλλη ξεκαθαρίζει πως οι κινήσεις δείχνουν… αδιέξοδο και ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι έτοιμος να βγει ο… αδικημένος από τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο (και ο θεός) βλέπει…

Καλοκαίρι του 2017. Με τον Νεϊμάρ να έχει μετακομίσει στο Παρίσι έναντι του τρελού ποσού των 222 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα ψάχνει με κάθε τρόπο τον αντικαταστάτη του. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ από την άλλη, βλέπει τον Ουσμάν Ντεμπελέ να της έχει βγει «λίρα εκατό» με τις εμφανίσεις του. Τα 35 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν ένα χρόνο πριν στη Ρεν, αποτυπώνονται στις 22 ασίστ και τα 10 γκολ σε 50 συμμετοχές.

Η Μπαρτσελόνα μένει εντυπωσιασμένη και θεωρεί πως είναι ο κατάλληλος για να πλαισιώσει τους Σουάρες και Μέσι. Βγάζει από τα ταμεία της συνολικά 135 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ποσό υπέρογκο, ακόμα και για τον εξαιρετικό Ντεμπελέ, όμως τα φουσκωμένα ταμεία, δεν άφηναν πολλά-πολλά για διαπραγματεύσεις. Μία σχέση, που πέντε χρόνια μετά, θα φτάσει στο οριστικό τέλος. Δίκαιο ή όχι; Το BN Sports σας κάνει να απαντήσετε μόνοι σας το ερώτημα

Έφερε μόνος του τον… Κουτίνιο!

Όσο τρελό και αν ακούγεται, ο Ουσμάν Ντεμπελέ κατάφερε να κάνει τη Μπαρτσελόνα να ψάξει για μεταγραφή μέσα σε έξι μήνες. Βέβαια, τότε το θεώρησαν ως ατυχία, καθώς ο Γάλλος εξτρέμ είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και έπαιξε ελάχιστα στο πρώτο εξάμηνο. Από την άλλη, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός κόστισε εξίσου 135 εκατ. ευρώ, προσπερνώντας το ποσό του Νεϊμάρ.

Τελικά, η πρώτη του σεζόν στη Βαρκελώνη έκλεισε με μόλις 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τέσσερα γκολ και εννιά ασίστ. Βέβαια, η παρουσία του στο Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας και η κατάκτηση του τροπαίου, του έδωσε μία μεγάλη παράταση για να δείξει τι πραγματικά αξίζει.

Μία «σπίθα» που απλά… έσβησε!

Η έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε έφερε νέα δεδομένα και ο Ουσμάν Ντεμπελέ έπαιξε παραπάνω στη δεύτερη σεζόν του στη Μπαρτσελόνα. Ουσιαστικά, ήταν μία μικρή ελπίδα στα πολλά εκατομμύρια των «μπλαουγκράνα». Δεν απέφυγε τους μικροτραυματισμούς αλλά στη συνολική παρουσία του, ήταν αυτό που ήθελαν στην ομάδα της Βαρκελώνης. Ο απολογισμός των 14 γκολ και των οκτώ ασίστ σε 42 ματς, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο σύλλογος.

Φυσικά, μόνο διάρκεια δεν είχε το επίτευγμα. Με τη Μπαρτσελόνα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ο Γάλλος εξτρέμ ήταν πραγματικά… απών. Τη σεζόν 2019/20 έπαιξε μόνο εννιά ματς (!!). Πολύμηνοι και συνεχόμενοι τραυματισμοί, συμπίπταν με την απουσία όρεξης να δουλέψει και να βοηθήσει τον σύλλογο. Μέχρι που όλα έδειξαν πως δεν είναι μόνο ατυχία αυτό που του συνέβη.

Τη περσινή χρονιά, ο Γάλλος άσος δεν έχασε τη σεζόν. Είχε λίγους τραυματισμούς αλλά συνολικά 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Οι επιδόσεις του μέτριες. Πέτυχε 11 τέρματα και πέντε ασίστ σε αυτό το διάστημα, με το μυαλό να δείχνει άλλου. Στη Μπαρτσελόνα το είχαν καταλάβει και όλα έδειχναν πως ο Γάλλος θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Δεν πέρασε από τον Τσάβι…

Η Μπαρτσελόνα, είδε τη φετινή χρονιά να πηγαίνει τελείως χαμένη από την αρχή. Η απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν ήταν το λιγότερο σε αυτό το χάος της ομάδας, που έχει την σφραγίδα της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι. Ωστόσο, ο Τσάβι ήρθε να αλλάξει τα πράγματα. Με εμφανή το στοιχείο της ανανέωσης και της εμπιστοσύνης στους νέους ποδοσφαιριστές, ο Ισπανός τεχνικός έδειχνε να μην υπολογίζει τον Γάλλο εξτρέμ.

Η σεζόν ξεκίνησε με τραυματισμό αλλά και κορωνοϊό. Το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και ο μόνος λόγος που θα γινόταν η ανανέωση θα ήταν για να… πουληθεί. Ο νεαρός κόουτς έδειχνε να μην τον έχει στα πλάνα του και δικαίως. Για αυτό και έφερε τον Φεράν Τόρες.

Και πως να πάρει περισσότερα… (?)

Η πλευρά του Γάλλου ποδοσφαιριστή βγήκε στην δημοσιότητα και ξεκαθάρισε, πως ο λόγος που δεν ανανεώνει, είναι γιατί τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Ουσιαστικά, η Μπαρτσελόνα τους ενημέρωσε πως δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα γιατί απλά δεν… έχει. Ωστόσο, όταν πληρώνεις 55 εκατ. ευρώ για τον Φεράν Τόρες και έχεις μεταγραφικούς στόχους όπως ο Χάαλαντ και ο Ντε Λιχτ, κάτι δεν πάει καλά. Αυτά τα παραδείγματα είπε και ο ατζέντης του Ντεμπελέ, δείχνοντας… αδικημένος για αυτή την εξέλιξη.

Και το παραπάνω ερώτημα, κολλάει εδώ, λοιπόν. Γιατί η Μπαρτσελόνα να πάρει από το μπάτζετ που έχει στην άκρη για Χάαλαντ ή Ντε Λιχτ για να ανανεώσει τον Ντεμπελέ. Ταυτόχρονα, δεν σημαίνει πως επειδή είναι στη λίστα, ότι θα γίνουν και οι μεταγραφές γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα. Και μόνο που βγάζει εκ νέου χρήματα για το συμβόλαιό του, με την παρουσία του στην ομάδα, είναι πάρα πολλά. Μην ξεχνάμε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που σε αυτά τα 4,5 χρόνια, έχει βοηθήσει με τα γκολ του σε μόλις τέσσερα ματς (!).

Άρα, γιατί η Μπαρτσελόνα να δώσει παραπάνω χρήματα; Γιατί να πρέπει να βγάλει από τα (κατεστραμμένα) ταμεία της λεφτά για να πληρώσει τις αξιώσεις που έχει ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι στα πλάνα. Ή τουλάχιστον, δεν αποτελεί βασική μονάδα. Τελικά, είναι όντως άτυχος και αδικημένος ο Ντεμπελέ;

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0