Πρόσωπα

Οι μεγάλες στιγμές που υπέγραψε ο… «κοντός» Λορέντζο Ινσίνιε με τη Νάπολι (video)

Οι μεγάλες στιγμές που υπέγραψε ο… «κοντός» Λορέντζο Ινσίνιε με τη Νάπολι (video)

Το 2021 μας αποχαιρετάει και στη Νάπολι, είναι έτοιμη για μία τεράστια αποχώρηση. Όλα δείχνουν πως το 2022, ένα πολύ σημαντικό μέλος του ρόστερ, θα αγωνίζεται στο MLS. Δεν είναι άλλος από τον Λορέντζο Ινσίνιε και το BN Sports σας θυμίζει 5+1 λόγους που έχει γραφτεί στην ιστορία του ιταλικού συλλόγου.

«Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου το γκολ με την Ιταλία κόντρα στο Βέλγιο». Σίγουρα, πίσω από αυτή την έκφραση, αν κάποιος σε ρωτούσε ποιος μπορεί να είναι, δεν θα πήγαινε το μυαλό σου σε κάποιον που έχει περάσει μία ζωή σε μία ομάδα. Και όμως, ο Λορέντζο Ινσίνιε, με πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία στη Νάπολι, επέλεξε αυτό το τέρμα ως το κορυφαίο της καριέρας του.

Όχι επειδή δεν αγαπάει τη Νάπολι, αλλά επειδή έχει αποδείξει πως από τους «παρτενοπέι» δεν έχει μόνο μία καλή στιγμή. Είναι κάθε φορά που αγωνίζεται με την συγκεκριμένη φανέλα. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μία «στρογγυλή» θεά αλλά και η αντιμετώπιση που υπάρχει έξω από αυτήν. Ωστόσο, ο αρχηγός της Νάπολι έχει μπει στο πάνθεον του ιταλικού συλλόγου και το BN Sports σας θυμίζει γιατί.

Έρωτας με την πρώτη… ματιά!

Ήταν μόλις 15 ετών, όταν οι σκάουτερ της Νάπολι τον ξεχώρισαν σε ένα τοπικό τουρνουά ταλέντων. Ο Λορέντζο Ινσίνιε έπαιζε ήδη 11 χρόνια ποδόσφαιρο (!), με τη φανέλα της Ολίμπια Σαντ’ Αρπίνο και είχε μάθει αρκετά από τα μυστικά της μπάλας. Παρά το ύψος του (αρκετά κοντόσωμος), η Νάπολι ξετρελάθηκε με τις ικανότητές του και του έκανε την πρόταση να πάει στις ακαδημίες της. Ποιος να το περίμενε πως θα εξελισσόταν η κατάσταση;

775dfc219bb9db27d98b2c763604e036d631b644_hq.jpg

Ο δανεισμός – «κλειδί» δεν ήταν η… Πεσκάρα!

Σίγουρα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ένας λόγος που ο Ινσίνιε παρέμεινε στο ρόστερ της Νάπολι, ήταν ξεκάθαρα ο δανεισμός στην Πεσκάρα. Με 20 γκολ σε 38 συμμετοχές, πως να μην του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία από τους «παρτενοπέι». Ωστόσο, τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά. Για να τον αποκτήσει η Πεσκάρα και να κάνει την πρόταση, έπρεπε πρώτα να σιγουρευτεί πως όντως, είναι ένα μεγάλο ταλέντο της Ιταλίας.

Για να συμβεί αυτό, ένα χρόνο πριν, ο Ινσίνιε παραχωρήθηκε δανεικός στην Φότζια. Ομάδα τρίτης κατηγορίας Ιταλίας, με την οποία πέτυχε 19 γκολ σε 33 αγώνες, κάνοντας την πραγματική διαφορά στα μάτια της Πεσκάρα. Έτσι ακολούθησε ο νέος δανεισμός και η μονιμοποίηση στο ρόστερ της Νάπολι από το 2012 και μετά.

Τα δύο κύπελλα που είχαν την… υπογραφή του!

Σε αυτή την δεκαετία, ο Λορέντζο Ινσίνιε έχει κατακτήσει δύο κύπελλα Ιταλίας με τη Νάπολι. Η ατυχία της παντοδυναμίας της Γιουβέντους αλλά και ο τρόπος που δεν μπορούσε η ομάδα να προχωρήσει στην Ευρώπη, περιόρισαν τον Ιταλό εξτρέμ σε αυτά τα δύο τρόπαια, τα οποία είναι και τα κορυφαία της καριέρας του. Αμφότερα, βέβαια, έχουν την υπογραφή του. Είναι αυτά του 2014 και 2020.

Στο πρώτο, οι «παρτενοπέι» αντιμετώπισαν τη Φιορεντίνα, με τον βραχύσωμο εξτρέμ στο βασικό σχήμα. Στα πρώτα 16 λεπτά, ο έμπειρος άσος είχε βάλει ήδη την υπογραφή του. Με δύο γκολ σε αυτό το διάστημα, η Νάπολι πήρε σαφές προβάδισμα τίτλου, οι «βιόλα» μείωσαν αλλά ο Μέρτενς ολοκλήρωσε το τελικό 3-1. Από την άλλη, το 2020, με τον Τζενάρο Γκατούζο στο τιμόνι, το παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους έμεινε στο 0-0 και οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι. Εκεί, ο Ντιμπάλα έχασε το πρώτο και ο Ινσίνιε ευστόχησε, βάζοντας τη Νάπολι σε θέση οδηγού στην συγκεκριμένη διαδικασία. Το τελικό 4-2, χάρισε το πρώτο τρόπαιο του Ινσίνιε ως αρχηγός.

Το είδωλο από άλλη… ομάδα

«Το είδωλό μου είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο…». Πόσο δύσκολο είναι σαν οπαδός, να ακούς πως ένας από τους «θρύλους» σου, έχει ως υπόδειγμα τον ποδοσφαιριστή μίας άλλης ομάδας. Και όμως, ο Λορέντζο Ινσίνιε το είπε με απόλυτη φυσικότητα χωρίς να προκαλέσει τον παραμικρό ντόρο. Μάλιστα, δεν είναι τυχαία η επιλογή του να φύγει για την Αμερική, καθώς και ο συμπατριώτης του φορ, είχε κάνει το ίδιο για να μην πάει σε μεγάλο αντίπαλο της Γιουβέντους.

Schermata-2021-10-12-alle-18.57.35-631x1024.webp

Στο βιβλίο της ιστορίας…

Ο Λορέντζο Ινσίνιε αφήνει τη Νάπολι έχοντας γράψει ιστορία, με όλη την έννοια της λέξης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην πρώτη 5άδα όλων των στατιστικών του ιταλικού συλλόγου. Αρχικά, οι 415 συμμετοχές που έχει σε όλες τις διοργανώσεις, τον βάζουν αυτόματα στην 4η θέση της σχετικής λίστας, πίσω από Χάμσικ, Μπρουσκολότι και Τζουλιάνο. Στην ίδια θέση, βρίσκεται και στα γκολ, όμως εκεί, ήταν έτοιμος να ξεπεράσει τον αείμνηστο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Συγκεκριμένα, έχει ματώσει 114 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, έναντι 115 που είχε ο παλαίμαχος άσος. Τέλος, δεν μπορεί κάποιος να μην προσέξει πως είναι στην 2η θέση (!) των ασίστ. Συγκεκριμένα, έχει 91 σε όλες τις διοργανώσεις και μπροστά του είναι μόνο ο Μάρεκ Χάμσικ με 102. Αν μη τι άλλο, αυτά τα δεδομένα, τον έχουν προσθέσει στο… πάνθεον της ιστορία του ιταλικού συλλόγου.

Ο στόχος που τελικά δεν είχε αίσιο… τέλος!

Σίγουρα, η αποχώρησή του από τη Νάπολι, του αφήνει μία πικρή γεύση. Όχι για τον τρόπο που έγινε αλλά για αυτό που είχε βάλει στόχο και δεν τον πέτυχε. Ο Ινσίνιε είναι ο πρώτος αρχηγός της Νάπολι και δικαίως. Βρίσκεται στον σύλλογο για πάνω από 15 χρόνια, με κάποιους μικρούς δανεισμούς. Ουσιαστικά, είχε υποσχεθεί πως θα γίνει ο πρώτος μετά τον Μαραντόνα που θα έκανε πρωταθλήτρια τη Νάπολι.

Οι «παρτενοπέι» το πάλεψαν, έφτασαν αρκετά κοντά ορισμένες φορές αλλά το μονοπώλιο της Γιουβέντους και η απίστευτη άνοδος της Ίντερ, έκανε το όνειρο του 30χρονου εξτρέμ να μοιάζει αρκετά μακρινό. Δυστυχώς, η αποχώρησή του, συνοψίζει το τέλος αυτής της προσπάθειας.

29d0b85639aac047_800.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0