Πρόσωπα

Έχει αντιληφθεί κανείς, τι σεζόν κάνει ο Λοντίγκιν με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

Έχει αντιληφθεί κανείς, τι σεζόν κάνει ο Λοντίγκιν με τον ΠΑΣ Γιάννινα;
Τα «φώτα» της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στον πέμπτο στη βαθμολογία, ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στην πορεία του για να μπει «σφήνα» στους μεγάλους της Super League, έχει ξεκάθαρο πρωταγωνιστή στον... άσσο: τον Γιούρι Λοντίγκιν!
Σχετικά Άρθρα
Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2021, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν. Οι συστάσεις ήταν περιττές. Τα ερωτηματικά για την ποιότητά του, ακόμα πιο περιττά, έστω κι αν προερχόταν από αγωνιστική απραξία έξι μηνών.
 
Φέτος, όχι μόνο δικαιώνει όσους επέμειναν για την απόκτησή του, αλλά γεννά το εξής ερώτημα: Έχει αντιληφθεί κανείς τι είδους σεζόν κάνει ο Λοντίγκιν;

Λοντίγκιν: "Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο ντεμπούτο στον ΠΑΣ Γιάννινα" |  Super-FM 

Μετά από 15 αγωνιστικές πρωταθλήματος, ο κουβαλά ως «παράσημο» το γεγονός πως δεν έχει περάσει δευτερόλεπτο παιχνιδιού, που να μην υπερασπίζεται τα δοκάρια του. Κάτι το οποίο το πράττει, με όλη τη σημασία του ρήματος!
 
Για έξι παιχνίδια, δηλαδή στο 40% των παιχνιδιών του ΠΑΣ, έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο μόνος ο οποίος έχει καταγράψει καλύτερη επίδοση είναι ο Βάτσλικ, που το έχει πράξει επτά φορές, ωστόσο, ο Τσέχος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, με σαφώς ποιοτικότερους συμπαίκτες, κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός πως έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. 
 
Ο αθόρυβος ΠΑΣ Γιάννινα, των μικρότερων οικονομικών πόρων, θα μπορούσε να βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αλλά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είδε την εστία του να παραβιάζεται οκτώ φορές, «χαλώντας» τα στατιστικά του Γιούρι Λοντίγκιν.
 
Ο καθένας μπορεί να δει το «ποτήρι» όπως επιθυμεί είτε μισογεμάτο, είτε μισοάδειο. Είτε να κοιτάξει τα 16 γκολ που έχει δεχθεί σε 15 ματς, είτε τα 6 clean sheets σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Λοντίγκιν είναι το επόμενο στοίχημα

Το μόνο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι πως ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε «λίρα εκατό», αποκτώντας τον Λοντίγκιν ως ελεύθερο περίπου έναν χρόνο πριν και στο σήμερα, ακόμα κι αν βαδίζει προς τα 32 του χρόνια, εφόσον συνεχίσει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, δεν αποκλείεται να γεμίσει τα ταμεία του συλλόγου με κάποιο σημαντικό ποσό. 
 
Ο συνδυασμός εμπειρίας και ικανότητας στους τερματοφύλακες, άλλωστε, δεν χάνει την αξία του, όσο κι αν περνούν τα χρόνια.  

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0