Πρόσωπα

Ο αναγεννημένος Μάριο Μπαλοτέλι πρωταγωνιστεί στη νέα δύναμη της Τουρκίας! (video)

Ο αναγεννημένος Μάριο Μπαλοτέλι πρωταγωνιστεί στη νέα δύναμη της Τουρκίας! (video)
Όσοι ξέγραψαν τον Μάριο Μπαλοτέλι, μάλλον δεν θα έχουν παρατηρήσει τα κατορθώματά του στην Τουρκία. Το BN Sports σας παρουσιάζει την ανανεωμένη έκδοση του Ιταλού φορ αλλά και της Αντάνα Ντεμιρσπόρ.

Ένα από τα μεγαλύτερα «what if» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι αναμφίβολα ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Ιταλός φορ, σε ηλικία 31 ετών, έχει αντιληφθεί πως το ποδόσφαιρο του έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες και εκείνος προτίμησε να κάνει αληθινό το παρατσούκλι «τρελό-Μάριο» που του είχε βγάλει το κοινό. Ωστόσο, έρχεται η στιγμή που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τα λάθη του και ο Μπαλοτέλι, ίσως έχει μία τελευταία ευκαιρία.

Η μεταγραφή του στην Μπρέσια το 2019, ήταν η «ταφόπλακα» στις ελπίδες του κοινού τον δουν να επιστρέφει σε υψηλό επίπεδο. Μετά από ένα πέρασμα στα χαμηλά της Ιταλίας, μεταξύ αυτών και στη Μόντσα, ο διεθνής άσος βρέθηκε στην Τουρκία και συγκεκριμένα, στην νεοφώτιστη Αντάνα Ντεμιρσπόρ. Στην προσπάθεια της ομάδας να γίνει νέα δύναμη στη χώρα, ο Μπαλοτέλι βρίσκει τον παλιό του εαυτό.

Τα βελτιωμένα στατιστικά του, θυμίζουν τον γνωστό… Μπαλοτέλι!

Το τελευταίο του τέρμα απέναντι στην Γκεζτέμπε, ήταν το 8ο του στη φετινή σεζόν σε 20 παιχνίδια. Ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει πάρει για καλά τον σωστό ρόλο στον τουρκικό σύλλογο και τα στατιστικά του δείχνουν τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο ομάδες όπως η Ίντερ και η Λίβερπουλ έβγαζαν 20 εκατ. ευρώ η κάθε μία για τον αποκτήσει.

Για να αντιληφθεί κάποιος το πόσο σημαντικό είναι το παραπάνω νούμερο στα γκολ, θα τονίσουμε πως είχε πετύχει μικρότερο αριθμό με τα χρώματα των Λίβερπουλ, Μπρέσια και Μόντσα ενώ είχε τον ίδιο με την Μαρσέιγ.

Ταυτόχρονα, παρόμοιο ήταν και το ξεκίνημά του με την Νις, με την οποία έκανε και ρεκόρ καριέρας με 43 γκολ σε 76 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και οι οιωνοί μόνο θετικοί μπορεί να είναι. Η εμπειρία του και το πλασάρισμα από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (βλέπε Γιουνές Μπελχαντά, δείχνουν το επίπεδο που θέλει να επιστρέψει ο Ιταλός φορ.

Μπορεί να σώσει την καριέρα του…;;

Το μεγάλο ερώτημα που απάντηση δεν βρίσκεις. Για την ακρίβεια, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Από τη μία, ο ίδιος δείχνει διαφορετικός. Ζει το ποδόσφαιρο στην Τουρκία και σίγουρα, τα στατιστικά δεν περνάνε απαρατήρητα, τουλάχιστον από τους «μεγάλους» της χώρας. Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι να επαναφέρει έστω και στο μισό, τα εντυπωσιακά στατιστικά του;

Μία γρήγορη ματιά στην θητεία του στη Νις, έχει την απάντηση. Το αποτυχημένο πέρασμα από τη Λίβερπουλ, τον έφερε στο κατώφλι του γαλλικού συλλόγου και μάλιστα, ως ελεύθερο, το καλοκαίρι του 2016. Με την αξία του στον πάτο, ο ίδιος κατάφερε να κάνει την επανεκκίνηση και να βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Όμως, οι κακές συνήθειες δεν ξεχνιούνται.

Προβλήματα συμπεριφοράς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, έφεραν βαρύ κλίμα μεταξύ της ομάδας και εκείνου. Η κατάσταση έφτασε σε τέτοια επίπεδα που 2,5 χρόνια μετά και με τα νούμερα να είναι σε εξαιρετικό βαθμό, ο Ιταλός άσος έφυγε άρον-άρον για τη Μαρσέιγ με ελεύθερη μεταγραφή (!). Την ίδια στιγμή, το ποσό που θα μπορούσε να πουληθεί, ήταν πάνω από 20 εκατ. ευρώ. Τώρα, βρίσκει ξανά τα βήματά του, όμως το ερώτημα παραμένει. Ο ίδιος, και μόνο ο ίδιος, μπορεί να το απαντήσει.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0