Πρόσωπα

Μάξι Λοβέρα: Η πορεία στην Αργεντινή, η δεύτερη ευκαιρία και μία επένδυση που… εκκρεμεί! (video)

Μάξι Λοβέρα: Η πορεία στην Αργεντινή, η δεύτερη ευκαιρία και μία επένδυση που… εκκρεμεί! (video)

Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει το ρόστερ να αδειάζει ελέω Κόπα Άφρικα και ο Μάξι Λοβέρα επιστρέφει στον Πειραιά για να αρπάξει την ευκαιρία. Το BN Sports σας θυμίζει τι πέτυχε ο Αργεντινός άσος στον δανεισμό του αλλά και ένα ποσό που θα πρέπει να… αποζημιώσει!

Το Κόπα Άφρικα αποδυνάμωσε αρκετές από τις ομάδες της Superleague 1, με τον Ολυμπιακός να έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Βασικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Παπέ Αμπού Σισέ θα λείψουν από τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει πάρει φωτιά για την κάλυψή τους.

Ο Ολυμπιακός, εκτός από τους μεταγραφικούς στόχους, τσεκάρει και αυτούς που είναι δανεικοί, με τον Μάξι Λοβέρα να παίρνει το αεροπλάνο για επιστροφή στον Πειραιά. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικό είδε την Ράσινγκ να μην ανανεώνει την οψιόν αγοράς και ο Πέδρο Μαρτίνς να είναι έτοιμος να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία.

Βρήκε τα πατήματά του στην Αργεντινή…

Όταν ο Ολυμπιακός δαπάνησε σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Μάξι Λοβέρα από την Ροσάριο Σεντράλ. Η ομάδα της Αργεντινής φημίζεται για τα μεγάλα ταλέντα που βγάζει από τα σπλάχνα της και ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ωστόσο, η πορεία αυτής της επένδυσης μόνο καλό δρόμο δεν είχε. Ο 22χρονος δεν αποζημίωσε ποτέ τα χρήματα και σε 1,5 χρόνο, είδε το όνομά του στην λίστα των «κομμένων».

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να στηριχθεί πάνω του και δέχθηκε να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα της χώρας του για να πάρει παιχνίδια. Η Ράσινγκ Κλουμπ ήταν εκείνη που δαπάνησε 500 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει δανεικό για έναν χρόνο και ο ίδιος επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μπορεί στη συμφωνία να είχε τοποθετηθεί οψιόν αγοράς, όμως ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο για επιστροφή στην Ελλάδα. Ο ίδιος λοιπόν, εκμεταλλεύθηκε την περίσταση και έδειξε πολλά δείγματα του ταλέντου του. Αγωνίστηκε τόσο ως μεσοεπιθετικός αλλά και ως εξτρέμ με ιδιαίτερη ευκολία, μοιράζοντας πέντε ασίστ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η μεγάλη του ευκαιρία…

Από τον Ολυμπιακό δεν αποχώρησε με τις καλύτερες προδιαγραφές αλλά ποτέ δεν σταμάτησε η παρακολούθησή του. Ο ίδιος περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να επιστρέψει και να αποδείξει την αξία του. Η αποχώρηση του Αγκιμπού Καμαρά για να αγωνιστεί με τη χώρα του, άφησε ένα μεγάλο κενό στη θέση του μεσοεπιθετικού, δεδομένου πως ο Κώστας Φορτούνης θα μπει σιγά-σιγά σε ρυθμούς και ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι σε ηλικία που δεν γίνεται να «καταπίνει» χιλιόμετρα.

Ο Μάξι Λοβέρα παίρνει μία μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του, δεδομένου πως ο Πέδρο Μαρτίνς τον υπολογίζει κανονικά στα πλάνα του. Μάλιστα, αναμένεται να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής προκειμένου να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο το ταλέντο του και να είναι τέλεια λύση ακόμα και όταν επιστρέψει ο Αγκιμπού Καμαρά. Να θυμίσουμε κιόλας, πως στην πρώτη θητεία, ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ και πέντε ασίστ σε 34 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα ποσό που καλείται να… αποζημιώσει!

Όταν ο Ολυμπιακός επέλεξε να αγοράσει τον Μάξι Λοβέρα, έπρεπε να βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που δύσκολα μία ελληνική ομάδα θα έδινε για ένα ταλέντο από την Αργεντινή χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός το έκανε. Προχώρησε στη μεταγραφή με την μορφή επένδυσης για το μέλλον.

Ο Αργεντινός ήρθε σε ένα καινούργιο περιβάλλον σε ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό κόσμο από αυτό που είχε συνηθίσει. Η προσαρμογή του ήταν δύσκολη, δεδομένου πως ο Ολυμπιακός είχε ισχυρή μεσοεπιθετική γραμμή. Έτσι, πήρε λίγες συμμετοχές πάνω του, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αμφισβήτησε ποτέ το ταλέντο του. Η επιστροφή, είναι μία τέλεια ευκαιρία, να δούμε τον Λοβέρα να αποζημιώνει το ποσό που διέθεσε ο Ολυμπιακός.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0