Πρόσωπα

Γκάβι: Πριν πάει στην Μπαρτσελόνα, απέρριψε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Γκάβι: Πριν πάει στην Μπαρτσελόνα, απέρριψε Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ο Γκάβι στα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Ατλέτικο; Στο σήμερα μοιάζει αδιανόητο, αλλά μέχρι να αποσπάσει την υπογραφή του η Μπαρτσελόνα, όλα ήταν... ανοιχτά!

Διανύει το 17ο έτος της ηλικίας του, αλλά είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς πόσο απαραίτητος είναι για την Μπαρτσελόνα

Ο Γκάβι έχει... εισβάλει για τα καλά στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα, παρότι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να βγάλει ακόμη δίπλωμα αυτοκινήτου, και δείχνει με κάθε τρόπο πως το δικό του μέλλον, αποτελεί μία αχτίδα αισιοδοξίας και για τους «μπλαουγκράνα». Ωστόσο, η ιστορία του θα μπορούσε να είναι αρκετά διαφορετική. 

Στην ηλικία των 11 ετών και ενώ αγωνιζόταν στη Los Palacios, ομάδα της Ανδαλουσίας που έχει παράδοση στην παραγωγή παικτών, όπως ο Φαμπιάν Ρουίζ ή ο Χεσούς Νάβας, τον προσέγγισαν οι δύο ομάδες της Μαδρίτης. Η απόφαση του, όμως, είχε παρθεί:

«Ήξερα πως Ρεάλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης τον ήθελαν. Όταν, όμως, τον προσέγγισε η Μπαρτσελόνα και δοκιμάστηκε σε αυτήν, είπε στους γονείς του: 'Οι καλύτεροι παίκτες είναι εδώ και θέλω να παίξω μαζί τους'» ανέφερε ο τότε προπονητής του, Μάνουελ Βάσκο, σε συνέντευξή του.

Εικόνα


Μην ξεχνάμε πως ο Γκάβι εντάχθηκε στη Μασία το καλοκαίρι του 2015, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League από την Μπαρτσελόνα, σε μία χρονιά που είχε ως επιθετική τριάδα τους Μέσι-Νεϊμάρ-Σουάρες και πίσω τους τον νυν προπονητή του, Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Ράκιτιτς. Με μία λέξη: τρόμος!

Τα «εύσημα» για τις ομάδες που τον ανακάλυψαν πρώτες, όμως, οφείλουν να δοθούν στην Μπέτις και τη Σεβίλλη, αφού προηγήθηκαν όλων στη «μάχη» για την απόκτησή του. Έστω κι αν η Μπαρτσελόνα με «όπλο» την τότε δυναμική της και τις ακαδημίες της, βγήκε νικήτρια, με τον τρόπο που θυμάται ο Βάσκο:

«Ήταν ένα τουρνουά που έλαβε χώρα στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας. Ο Γκάβι αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης και η Μπαρτσελόνα του ζήτησε να υπογράψει άμεσα. Ήξερε πως τον παρακολουθούσαν και οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως είχε κάνει την επιλογή του. Υπήρχε μόνο η Μπαρτσελόνα για αυτόν».

Πηγή: marca.com

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0