Πρόσωπα

Χάρι Κέιν: Αν δεν σκόραρε ο «ρέκορντμαν» της Τότεναμ στην Boxing Day, ποιος θα το έκανε; (video)

Χάρι Κέιν: Αν δεν σκόραρε ο «ρέκορντμαν» της Τότεναμ στην Boxing Day, ποιος θα το έκανε; (video)

Μπορεί ο Χάρι Κέιν να μην βρίσκεται εν γένει σε καλή κατάσταση στην τρέχουσα σεζόν, μετρώντας μόλις τρία γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, όμως αν δεν σκόραρε αυτός στην Boxing Day, ποιος θα το έκανε; Ο Άγγλος άνοιξε το σκορ για την Τότεναμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ισοφάρισε τα γκολ του Ρόμπι Φάουλερ και πλέον μπορεί να θεωρείται, ένας «θρύλος» μίας ιδιαίτερης ημέρας του «Νησιού»!

Είναι δεδομένο πως τα καλοκαιρινά, μεταγραφικά σενάρια, διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην ψυχολογία του Χάρι Κέιν που ήθελε να αποχωρήσει από την Τότεναμ. Ο ίδιος θεωρούσε πως ο κύκλος του στο Βόρειο Λονδίνο έχει κλείσει, ενώ κομβικό ρόλο στις τάσεις φυγής του διαδραμάτιζε και η απουσία της ομάδας του από την διεκδίκηση τίτλων.

Μπορεί να μοιάζει περίεργο άλλωστε που ο αρχηγός της ομάδας των «spurs», δεν έχει κερδίσει ούτε ένα τρόπαιο στην καριέρα του! Ούτε σε συλλογικό, ούτε σε εθνικό επίπεδο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, τον έφεραν σε διαμάχη με τον ισχυρό άνδρα της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.

Ο Κέιν ήθελε να φύγει άμεσα, αυτός να τον κρατήσει με το… ζόρι και άκρη δεν έβγαινε! Μέχρι που παρέμεινε και την Τότεναμ ανέλαβε ο Αντόνιο Κόντε. Εκεί η ψυχολογία του άρχισε να διαφοροποιείται. Η πρόοδος στις τάξεις της ομάδας άλλωστε είναι προφανής και ο Άγγλος επιθετικός δεν άργησε να πάρει το… όπλο του.

Σκόραρε απέναντι στην Λίβερπουλ και ξεκίνησε να προετοιμάζεται για την Boxing Day. Εκεί που ήταν σίγουρο πως με κάποιον τρόπο, θα κατόρθωνε να βρει δίχτυα. Και πράγματι, έτσι έγινε…

Άνοιξε το σκορ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας από κοντά στο πρώτο μέρος και αυτομάτως «έγραψε» ιστορία! Κανένας ποδοσφαιριστής πλέον δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα για το «Νησί» από τον Χάρι Κέιν.


Έχει εννέα, βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Ρόμπι Φάουλερ και φιλοδοξεί, είτε στην Τότεναμ, είτε αλλού, να παραμείνει στην Αγγλία για να γίνει κάτι περισσότερο από ένας…. θρύλος την συγκεκριμένη ημέρα.

Δεν υπάρχει μάλιστα, καμία Boxing Day στην οποία έχει πάρει μέρος ο Άγγλος αλλά δεν έχει σκοράρει! Το 6/6 είναι πλέον γεγονός και ο Πατρίκ Βιεϊρά που ως ποδοσφαιριστής είχε το απόλυτο (8/8) στις 26 Δεκεμβρίου, πλέον το έχασε από έναν άλλο… ρέκορντμαν!

Αλλά εδώ που τα λέμε… Αν δεν σκόραρε ο Χάρι Κέιν στην Boxing Day, ποιος θα το έκανε;

Αναλυτικά όλα τα γκολ του:

  • 2014: Λέστερ – Τότεναμ 1-2 (1 γκολ)
  • 2015: Τότεναμ – Νόριτς 3-0 (2 γκολ)
  • 2017: Τότεναμ – Σαουθάμπτον 5-2 (Χατ-τρικ)
  • 2018: Τότεναμ – Μπόρνμουθ 5-0 (1 γκολ)
  • 2019: Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (1 γκολ)
  • 2021: Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 3-0 (1 γκολ)!

Έξι ματς, εννέα γκολ, ένα χατ-τρικ και 100% ποσοστό επιτυχίας νικών! Ναι, ο Χάρι Κέιν ήθελε να φύγει από την Τότεναμ, αλλά η σχέση τους στην Boxing Day, ανέκαθεν… ανανεώνεται!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0