Πρόσωπα

Γκίντο Ροντρίγκες: Το «πολυεργαλείο» της Μπέτις και η άγνωστη ιστορία με τον Παναθηναϊκό (video)

Γκίντο Ροντρίγκες: Το «πολυεργαλείο» της Μπέτις και η άγνωστη ιστορία με τον Παναθηναϊκό (video)

Η Ρεάλ Μπέτις ζει το παραμύθι της φετινής σεζόν και αυτή η επιτυχία καθρεφτίζει στο πρόσωπο του Γκίντο Ροντρίγκες. Το BN Sports σας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορία του Αργεντινού μέσου που έφτασε μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό αλλά ο ελληνικός σύλλογος, επέλεξε τον… Εσιέν!

«Τον είχα εντοπίσει και είμασταν έτοιμοι να κλείσουμε τη μεταγραφή αλλά…», ανέφερε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στην αποκλειστική συνέντευξη στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη, αναφερόμενος στον Γκίντο Ροντρίγκες. Σίγουρα, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε σήμερα, ο Αργεντινός χαφ.

Η Ρεάλ Μπέτις ζει τον δικό της μύθο φέτος, βρίσκεται στις θέσεις Ευρώπης στα μισά της σεζόν αλλά η επιτυχία, δείχνει την περίπτωση του Γκίντο Ροντρίγκες. Ο 27χρονος χαφ είναι ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής στα πλάνα του Πελεγκρίνι και οδηγεί τον ισπανικό σύλλογο στις υψηλές θέσεις της κατηγορίας. Το BN Sports σας ανακαλύπτει μία ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το παρελθόν του Αργεντινού που είχε άμεση σχέση με τον… Παναθηναϊκό.

Η «αδιαφορία» της Ρίβερ, το Μεξικό και η στιγμή για Ευρώπη…

Ο Γκίντο Ροντρίγκες βγήκε από τα σπλάχνα της Ρίβερ Πλέιτ και έκανε την διαφορά από την αρχή. Σε ηλικία 20 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και για 1,5 χρόνο, πρόλαβε να κάνει την διαφορά με την ομάδα της Αργεντινής. Ο συνωστισμός στις θέσεις του άξονα, τον έστειλε δανεικό στην Ντεφένσα για έξι μήνες.

Ο δανεισμός του ανέβασε τη τιμή κατακόρυφα και η Τιχουάνα του Μεξικό έβγαλε από τα ταμεία της σχεδόν δύο εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η Ρίβερ δεν τον είχε στα πλάνα της και ο Ροντρίγκες επέλεξε να αφήσει τη χώρα του. Το Μεξικό ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τον ίδιο και ένα χρόνο μετά, η Αμέρικα έκανε το «μπαμ» έναντι επτά εκατ. ευρώ.

Η κατακόρυφη άνοδος της τιμής της, έκανε τους Μεξικανούς να απορρίψουν κάθε πρόταση από την Ευρώπη. Μέχρι που ο ποδοσφαιριστής δεν ανανέωνε το συμβόλαιό του και η Αμέρικα αναγκάστηκε να τον πουλήσει για μόλις τρία εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μπέτις, τον Γενάρη του 2020. Την ίδια στιγμή, ο Αργεντινός κόστιζε δέκα εκατ. ευρώ (!).

Ο άρχοντας του κέντρου και η εθνική ομάδα…

Ο Πελεγκρίνι είδε στα μάτια του διεθνή άσου, όσα ήθελε να βρει για τη μεσαία γραμμή της Μπέτις. Δυνατός, ταχυδυναμικός και γεμάτος εμπειρία. Ο Ροντρίγκες έμαθε γρήγορα τα τακτικά μυστικά του ισπανικού συλλόγου και αμέσως κούμπωσε με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Σήμερα, είναι ο βασικός ποδοσφαιριστής των Ισπανών στον άξονα και από τους κυριότερους λόγους που η ομάδαπάει τόσο καλά φέτος.

Παράλληλα, από το 2017 είναι διεθνής με το εθνόσημο της Αργεντινής και ήδη μετράει 20 συμμετοχές με ένα γκολ απολογισμό. Μάλιστα, ήταν από τους βασικούς στο Copa America, κατακτώντας με την «αλμπεθέτε» τον τίτλο. Εκεί, ουσιαστικά, ανέβασε και κατακόρυφα την αξία του, καθώς αυτή τη στιγμή, έχει αγγίξει τα 25 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που αρκετές ομάδες των έχουν σημειώσει στο μπλοκάκι τους.

Ο «μύθος» με τον Παναθηναϊκό….

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε παραδεχθεί αποκλειστικά στο BN Sports πως ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί για αρκετούς ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική, όπως ο Πάουλο Ντιμπάλα ή ο Μπάριος. Ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, αποκάλυψε την υπόθεση με τον Γκίντο Ροντρίγκες. Συγκεκριμένα, το 2015, ο Ρότσα είχε ξεχωρίσει τον, τότε 21χρονο άσο, με τη Ρίβερ Πλέιτ

Μάλιστα, τον είχε προτείνει με τις καλύτερες προδιαγραφές στον Παναθηναϊκό, με την διοίκηση να τον… απορρίπτει. Ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα ήταν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο όμως ο ελληνικός σύλλογος προχώρησε στην απόκτηση του… Μίκαελ Εσιέν. Όπως παραδέχθηκε, η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν πως θα ερχόταν ένας παικταράς για τον άξονα, με αποτέλεσμα να χαθεί η περίπτωσή του.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0