Πρόσωπα

Έντι Ενκέτια: Είχε απλώς ένα μεγάλο βράδυ ή βάζει τον Αρτέτα σε σκέψεις, «παγώνοντας» τα σενάρια μεταγραφής για την Άρσεναλ; (video)

Έντι Ενκέτια: Είχε απλώς ένα μεγάλο βράδυ ή βάζει τον Αρτέτα σε σκέψεις, «παγώνοντας» τα σενάρια μεταγραφής για την Άρσεναλ; (video)

Την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα της Άρσεναλ πραγματοποίησε απέναντι στην Σάντερλαντ ο Έντι Ενκέτια, με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει χατ-τρικ και να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είναι… ακόμη εδώ! Χρειάζεται λοιπόν ο Μικέλ Αρτέτα να αγοράσει επιθετικό αν αποχωρήσει ο Ομπαμεγιάνγκ ή μήπως τον έχει κοντά του;

Σχετικά Άρθρα

Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και κάθε παιχνίδι που δεν αφορά το πρωτάθλημα ή την Ευρώπη, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές που λαμβάνουν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Κάπως έτσι, λειτουργεί η Άρσεναλ και τηρουμένων των αναλογιών, παρόμοια πρέπει να σκέφτηκε κόντρα στην Σάντερλαντ ο Έντι Ενκέτια.

Ο νεαρός επιθετικός των «κανονιέρηδων», ο οποίος είχε παραβρεθεί σε πέντε ματς της ομάδας του φέτος, είχε σκοράρει σε δύο περιπτώσεις και είχε εκδηλώσεις σοβαρές τάσεις φυγής, μιας και δεν αγωνιζόταν όσο ο ίδιος θα ήθελε. Βρισκόταν άλλωστε στην τρίτη θέση στην ιεραρχία των σέντερ φορ του Μικέλ Αρτέτα και όπως είναι λογικό, κανένας εκ των Ομπαμεγιάνγκ ή Λακαζέτ θα μπορούσε να μείνει εκτός, για να επαναχρησιμοποιηθεί ο Άγγλος.

Ωστόσο, είναι τέτοιες οι συγκυρίες στο «στρατόπεδο» της Άρσεναλ, που έκαναν τον Έντι Ενκέτια να επωφεληθεί. Αρχικά, ο Μικέλ Αρτέτα «τιμώρησε» τον Νικολά Πεπέ για την αγωνιστική του κατάσταση, αφήνοντας τον εκτός ενδεκάδας και εν συνεχεία καθαιρέθηκε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την θέση του αρχηγού.

Οι Λονδρέζοι έθεσαν εκτός πλάνων τους τον Γκαμπονέζο και άμεση συνέπεια αποτέλεσε η αξιοποίηση του Έντι Ενκέτια. Αγωνίστηκε στο ματς με την Έβερτον, σπαταλώντας και μία μεγάλη ευκαιρία από κοντά προτού η ομάδα του δεχθεί δεύτερο γκολ, ξεκίνησε να αγωνίζεται συχνότερα και εν τέλει βρέθηκε στην βασική της ενδεκάδα, για τον προημιτελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Σάντερλαντ.

E_6vz-_VkAcus4v.jpg

Σε ένα κρίσιμο ματς, που απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άνοιξε το σκορ από κοντά, έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ με
«σεντερφορίσια» κίνηση και σημείωσε το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της Άρσεναλ, με ένα από τα καλύτερα φετινά γκολ της!

Κάπως έτσι, ο Άγγλος μπήκε για τα καλά στην συζήτηση, όντας άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατάληξη του ζητήματος με τον Ομπαμεγιάνγκ και για το αν η Άρσεναλ θα προβεί σε αγορά επιθετικού κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μέχρι… χθες έμοιαζε δεδομένο, αλλά πλέον η ιστορία φαντάζει διαφορετική. Ο Ενκέτια έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με την εμφάνισή του, ο Αρτέτα δήλωσε μετά το τέλος του ματς πως τον χρειάζεται και ο ποδοσφαιριστής επισήμανε πως θέλει να παίζει.

Αυτή είναι η προτεραιότητά του και δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία να το δηλώσει, μετά από ένα ματς από το οποίο προέκυψε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα.

Χρειάζεται λοιπόν η Άρσεναλ ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης ή αν ο Άγγλος αποκτήσει παιχνίδια, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε συνθήκες Premier League; Η λογική λέει πως… χρειάζεται, με την τριάδα των Λακαζέτ, Ενκέτια και Μπαλογκάν να μην πείθει, αλλά ο νεαρός επιθετικός πιθανότατα δε συμφωνεί.

Για την ακρίβεια, απέδειξε ευθύς αμέσως τον λόγο που διαφωνεί πλήρως. Έχει την αίσθηση του γκολ, μπορεί να πρωταγωνιστήσει και ένιωσε… μεγάλος όταν ο Πατίνο στο τέλος, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Δύο λοιπόν είναι τα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί ο Μικέλ Αρτέτα άμεσα. Την παραμονή ή όχι του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και την πιθανότητα στήριξης του Έντι Ενκέτια. Ενός περιουσιακού του στοιχείου που αν δεν αξιοποιηθεί θα αποχωρήσει, με την κατάληξή της καριέρας του να τίθεται υπό αμφισβήτηση…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0