Πρόσωπα

Ο Ντάργουιν Νούνιες χτίζει τον δικό του «μύθο» και προσπερνάει εκείνον του Καβάνι (video)

Ο Ντάργουιν Νούνιες χτίζει τον δικό του «μύθο» και προσπερνάει εκείνον του Καβάνι (video)

Τα ερωτηματικά για το έντονο ενδιαφέρον των «μεγάλων» πριν από λίγους μήνες, απαντώνται με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο. Ο Ντάργουιν Νούνιες δεν εξελίσσεται απλά σε νέο «Καβάνι» αλλά δημιουργεί τον δικό του μύθο.

Καλοκαίρι του 2021. Η είδηση πως ο Σέρχιο Αγουέρο αποχωρεί, έχει κάνει την Μάντσεστερ Σίτι να ψαχτεί για καθαρόαιμο επιθετικό. Από κοντά και η Λίβερπουλ αλλά και η Μπαρτσελόνα. Ανάμεσα στους μεταγραφικούς στόχους, βρίσκεται και το όνομα ενός Ουρουγουανού, ο οποίος διένυε μόλις την δεύτερη σεζόν του στην Ευρώπη και ετοιμαζόταν για την τρίτη.

Ο λόγος για τον Ντάργουιν Νούνιες. Ο 22χρονος φορ είχε μόλις ολοκληρώσει μία αρκετά καλή χρονιά με τη φανέλα της Μπενφίκα και άπαντες έλεγαν πως μπορεί να μοιάσει στον Έντινσον Καβάνι. Ωστόσο, ο διεθνής επιθετικός είχε διαφορετικά σχέδια για τη φετινή σεζόν. Η απόφαση των «αετών» να τον κρατήσουν, εξελίσσεται σε ένα τρομερό «μονόλογο» του ίδιου σε Πορτογαλία και Ευρώπη.

Ο καλύτερος Ουρουγουανός που έχει περάσει από την Πορτογαλία…

Τα τελευταία χρόνια, η Ουρουγουάη δεν συνηθίζει να βγάζει ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Σίγουρα, ο Έντινσον Καβάνι είναι η μεγάλη εξαίρεση σε αυτό, μέσω της καριέρας του και των αριθμών του. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν θα είναι ο μόνος. Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχουν αγωνιστεί εξίσου κορυφαίοι αθλητές από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Σεμπάστιαν Κόατες, ο Μάξι Περέιρα και ο Κριστιάν Ροντριγκες. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχοντας αγωνιστεί σε Μπενφίκα και Πόρτο, ήταν ο πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους συμπατριώτες του που έχουν αγωνιστεί στην Πορτογαλία. Μέχρι χθες (19/12). Η Μπενφίκα διέσυρε την Μαρίτιμο και ο Ντάργουιν Νούνιες προσπέρασε τον έμπειρο επιθετικό, καθώς έφτασε τα συνολικά τα 19 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος και μάλιστα, σε 42 αγώνες, έναντι των 18 του Ροντρίγκες σε 95 (!).

Η συγκλονιστική εξέλιξη και το ρεκόρ… καριέρας!

Το καλοκαίρι του 2019 (ναι, 2,5 χρόνια πριν), ο Νούνιες έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο της Αλμέρια και πήρε το αεροπλάνο για το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη, για χάρη του συλλόγου της δεύτερης κατηγορίας Ισπανίας. Κανείς δεν περίμενε που θα βρισκόταν δύο χρόνια αργότερα. Στην πρώτη του σεζόν, με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, έγινε η ακριβότερη πώληση του ισπανικού συλλόγου και παράλληλα, η πιο μεγάλη αγορά της Μπενφίκα.

Βέβαια, τα 24 εκατ. ευρώ δικαιολογήθηκαν αμέσως, αφού κατάφερε να πάρει τη φανέλα βασικού και να μετρήσει 14 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τους «αετούς». Φέτος, η εξέλιξή του είναι ακόμα πιο ραγδαία. Σε σημεία που δύσκολα και ο ίδιος να φανταστεί. Όχι απλά πρωταγωνιστεί αλλά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ… καριέρας. Συγκεκριμένα, έχει φτάσει τα 18 γκολ σε μόλις 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας αυτό της Αλμέρια σε ολόκληρη σεζόν.

Είναι εύκολα αντιληπτό πως, ο νεαρός φορ αποτελεί το βαρύ χαρτί της Μπενφίκα και απαντάει σε όσους δεν καταλάβαν γιατί βρισκόταν στα μπλοκάκια μεγάλων ομάδων. Ταυτόχρονα, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του και επαληθεύει τα λόγια του Ζεσούς όταν τον είχε δει. Φυσικά, να τονίσουμε εδώ πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε τη σεζόν με έναν τραυματισμό στο γόνατο, κάτι που τελικά δεν τον κράτησε πίσω σε καμία περίπτωση.

Στα μεταγραφικά δίχτυα… όλων και ο δισταγμός που κοστίζει!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο διεθνής άσος σύλλεξε αρκετών ενδιαφέρον επάνω του, με την Μπενφίκα να ξεκαθαρίζει πως δεν στοχεύει τον πουλήσει ακόμα. Βέβαια, αυτό δεν σήμαινε πως δεν θα άκουγε προσφορές, με ομάδες όπως η Μπράιτον και η Σαουθάμπτον να κάνουν πιο έντονο το κλίμα των διαπραγματεύσεων.

Τελικά, οι δισταγμοί «κέρδισαν» και άφησαν τον Ουρουγουανό επιθετικό στη Λισσαβόνα. Παράλληλα, το όνομά του έπαιξε δυνατά τόσο για την Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και για τη Λίβερπουλ ενώ στο παιχνίδι είχαν μπει Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ. Ο νεαρός παρέμεινε στην Πορτογαλία και ήδη, έχει κάνει τους πάντες να τραβούν τα… μαλλιά τους.

Ο έξι φορές διεθνής έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του ένα ποσό κοντά στα 150 εκατ. ευρώ (!). Μπορεί η Μπενφίκα να συζητούσε μία καλύτερη συνθήκη το καλοκαίρι αλλά με τις τωρινές εμφανίσεις, δύσκολα θα πέσει το συγκεκριμένο ποσό. Κάτι που θέτει αυτομάτως εκτός διεκδίκησης αρκετές ομάδες, όμως διατηρεί τους «μεγάλους». Ανάμεσα σε αυτούς, προστέθηκε δυναμικά και η Άρσεναλ, ειδικά μετά τις εξελίξεις με τον Ομπαμεγιάνγκ.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0