Πρόσωπα

Κέβιν Πάνγκος: Από… πρώτος στο χωριό, τελευταίος στην πόλη!

Κέβιν Πάνγκος: Από… πρώτος στο χωριό, τελευταίος στην πόλη!
Το ημερολόγιο έγραφε 17 Σεπτεμβρίου 2021. Ο Κέβιν Πάνγκος μόλις είχε ανακοινωθεί επίσημα από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και το όνειρο του 28άχρονου γκαρντ να αγωνιστεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ θα γινόταν πραγματικότητα. Σχεδόν 3 μήνες μετά όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν κυλήσει τόσο «ονειρικά» για τον Καναδό

Τίποτα δεν προμήνυε την «εφιαλτική» εξέλιξη που θα είχε η χρονιά για τον Πάνγκος, όταν το καλοκαίρι έπαιρνε την απόφαση να αφήσει την Ρωσία και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, για χάρη της πρώην ομάδας του Λεμπρόν Τζέιμς. Οι συνθήκες φάνταζαν ιδανικές. Ο Καναδός φαινόταν πιο ώριμος από ποτέ για το μεγάλο άλμα, έχοντας περάσει επιτυχημένα, για χρόνια τη δύσκολη δοκιμασία της Ευρώπης.

Ακόμα και η ομάδα με την οποία συμφώνησε, οι Καβαλίερς, ήταν «κομπάρσοι» στη λίγκα τα τελευταία χρόνια, μετά τη φυγή του «Βασιλιά». Η εδραιωμένη αυτή κατάσταση, θα φανταζόταν κανείς πως θα έδινε την ευκαιρία στον βραχύσωμο πλέιμεικερ να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ξεδιπλώνοντας τα ηγετικά χαρακτηριστικά του, σε μια ομάδα χωρίς βραχυπρόθεσμους στόχους. 

Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι… Το Κλίβελαντ δείχνει να έχει χτυπήσει «λαβράκια» στα τελευταία ντραφτ, φέτος εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστικό, φτάνοντας μέχρι και να διεκδικεί επί ίσοις όροις την είσοδό του στα πλέι οφ. Η παρουσία στα γκαρντ των εξαιρετικά ταλαντούχων Γκάρλαντ και Σέξτον, αλλά και του πολύπειρου πλέον Ρίκι Ρούμπιο, δεν αφήνουν στον Πάνγκος το περιθώριο να βρει τον απαιτούμενο χώρο στο ροτέισιον της ομάδας του. Μέχρι στιγμής ο προπονητής του Τζον - Μπλερ Μπίκερσταφ, δεν του εμπιστεύεται κανενός είδους ρόλο, ούτε χρόνο συμμετοχής. 

Τα φετινά του νούμερα είναι απογοητευτικά και ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια του Ευρωπαικού του «ταξιδιού». Ενδεικτικό είναι, πως σε 11 παιχνίδια που έχει πάρει μέρος, μετράει μέσο όρο 1 πόντο και ποσοστά μικρότερα της μονάδας σε όλες (!) τις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες, μένοντας στο παρκέ μόλις 4,2 λεπτά. Παίρνει... 0,5 τρίποντα ανά παιχνίδι, σε πλήρη αντιθέση με τα 4,4 της εποχής που έπαιζε στη Ζαλγκίρις, τα 3 στην Μπαρτσελόνα και φυσικά τα 5,8 στη Ζενίτ, στο πλαίσιο της Euroleague. Την τελευταία του χρονιά στη διοργάνωση, μέτρησε σε 29 λεπτά συμμετοχής, 13,5 πόντους, 6,6 ασίστ και 2 ριμπάουντ με 39% στο τρίποντο, φορώντας τη φανέλα της Ρώσικης ομάδας.

Η αδιέξοδη αυτή κατάσταση οδήγησε τους ιθύνοντες των «Καβς» στην απόφαση να στείλουν τον Πάνγκος στην G League, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να μην μένει άλλο αδρανής. Παρά το καλό του ξεκίνημα όμως στη θυγατρική ομάδα τους, κανείς δεν του εγγυάται ότι δεδομένων των συνθηκών, αυτό θα είναι αρκετό για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του στο Κλίβελαντ δεν είναι εγγυημένος. Δεν αποκλείεται λοιπόν, τα «καλοκαιρινά μελτέμια» να φέρουν τον Καναδό άσο πίσω στη Γηραιά Ήπειρο, που τόσο έδειχνε να του ταιριάζει…

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0