Πρόσωπα

Οι πέντε στιγμές που έκαναν τον Κώστα Μανωλά ένα από τα κορυφαία στόπερ της Ευρώπης! (video)

Οι πέντε στιγμές που έκαναν τον Κώστα Μανωλά ένα από τα κορυφαία στόπερ της Ευρώπης! (video)

Η «βόμβα» έσκασε... Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Κώστα Μανωλά και πυροδότησε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στον 21ο αιώνα. Το BN Sports θυμάται τις πέντε στιγμές του Έλληνα στόπερ στην καριέρα του.

«Δεν συγκρίνεται το Καραϊσκάκης, είναι σαν να κάνεις έρωτα. Μία μέρα, θα επιστρέψω». Το περασμένο καλοκαίρι ήταν έτοιμο να γίνει πράξη αλλά το πείσμα της Νάπολι, έβαλε ξανά την περόνη στην «χειροβομβίδα». Λίγους μήνες μετά, τα πράγματα άλλαξαν και ο Ολυμπιακός, κατάφερε να ταράξει τα νερά της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής αγοράς με την απόκτηση ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστής αυτή την στιγμή.

Ο λόγος για τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος, μετά τον επαναπατρισμό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, γυρίζει και εκείνος στα πάτρια εδάφη για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» και να συνθέσει το κορυφαίο ελληνικό, κεντρικό δίδυμο. Το BN Sports σύλλεξε και σας παρουσιάζει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

1. Η κατάκτηση του κυπέλλου με την ΑΕΚ

Σίγουρα, ο Κώστας Μανωλάς χρωστάει αρκετά στον Ολυμπιακό αλλά και στην ΑΕΚ. Ο 30χρονος στόπερ έκανε σεφτέ στους τίτλους με τα χρώματα της Ένωσης και μάλιστα, ως βασικός στα στόπερ. Συγκεκριμένα, στο πλευρό του Τραϊανού Δέλλα, ο νεαρός τότε στόπερ ξεκίνησε βασικός στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο.

Με εξαιρετική παρουσία, όχι απλά διατήρησε το μηδέν στην εστία του αλλά πανηγύρισε και το τρόπαιο με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Αυτό ήταν το πρώτο από τα συνολικά δύο κύπελλα που έχει κατακτήσει στην χώρα μας αλλά το μοναδικό με την ομάδα της ΑΕΚ.

3500137.jpg

2. Η υπογραφή στον Ολυμπιακό και το γκολ με τη Μπενφίκα

Το καλοκαίρι του 2012 εξελίσσεται ένα μεγάλο… θρίλερ στη μεταγραφική περίοδο. Ο τρόπος που η ΑΕΚ διαχειρίζεται τον Στέλιο Μανωλά, κάνει τον ανιψιό του, Κώστα, να μην θέλει να ανανεώσει με την Ένωση. Μπορεί να υπήρχαν προτάσεις από το εξωτερικό αλλά ο Έλληνας αμυντικό επιλέγει να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού.

Μία κίνηση που προκάλεσε πανικό στις τάξεις της ΑΕΚ και έφερε ένα απίστευτο μεταγραφικό σήριαλ, όμως ο Ναξιώτης στόπερ είχε πάρει την απόφαση του και φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Φυσικά, τα τίμησε και με το παραπάνω, με μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του να είναι το γκολ κόντρα στην Μπενφίκα για το Champions League που έκρινε και το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα, κατέκτησε δύο πρωτάθλημα Ελλάδας αλλά και ένα κύπελλο πριν αποχωρήσει, το καλοκαίρι του 2014. Εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία στόπερ της Ελλάδας και όπως ήταν λογικό, αποχώρησε με αρκετά μεγάλο ποσό για την Ιταλία και την Ρόμα.

3. Ψηφίστηκε η κορυφαία μεταγραφή από τους οπαδούς της Ρόμα

Τα 15 εκατ. ευρώ που διέθεσε η Ρόμα φάνηκαν πολλά και ο Μανωλάς έγινε από τις ακριβότερες πωλήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ιστορία. Ο Ρούντι Γκαρσία τον εμπιστεύτηκε αμέσως και του έδωσε φανέλα βασικού, με αποτέλεσμα η Ρόμα να κάνει και εξαιρετική σεζόν.

Τερμάτισε στην 2η θέση της Ιταλίας και οι οπαδοί τον ψήφισαν ως την κορυφαία μεταγραφή της σεζόν. Συγκεκριμένα, το ποσοστό που σύλλεξε ήταν 56% (!) αφήνοντας κατά πολύ πίσω τον Ιτούρμπε (νυν του Άρη). Συνολικά, αγωνίστηκε σε 206 παιχνίδια με την Ρόμα σε όλες τις διοργανώσεις και είχε μόνιμη θέση στα βασικά πλάνα κάθε προπονητή που είχε στον πάγκο των Ρωμαίων. Παράλληλα, πέτυχε οκτώ γκολ και δύο ασίστ, με το όνομά του να ακούγεται συνεχώς στα ρεπορτάζ των ξένων συλλόγων.

4. Το «μπαμ» της Νάπολι και το τέρμα στη Γιουβέντους

Το καλοκαίρι του 2019, η Νάπολι αποφασίζει να πυροδοτήσει την «βόμβα» και να διαθέσει συνολικά 38 εκατ. ευρώ (με τον Ντιαβαρά ως έμψυχο αντάλλαγμα) για να αποκτήσει τον Κώστα Μανωλά. Η τιμή του είχε φτάσει σε απίστευτα ύψη και μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και οι «παρτενοπέι» προχώρησαν στην οριστική απόκτησή του.

Από την πρώτη μέρα, απέδειξε πως αποτελεί έναν κορυφαίο στόπερ. Πήρε θέση βασικού και δεν την άφησε ξανά. Μάλιστα, το παρθενικό του γκολ το πέτυχε κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο, Γιουβέντους, χωρίς ωστόσο να αποφεύγει η ομάδα του την ήττα με 4-3 μέσα στο Τορίνο. Η προσφορά του στο αμυντικό κομμάτι ήταν αρκετά σημαντικό για αυτό και η αξία του έφτασε μέχρι και τα 45 εκατ. ευρώ.

5. Το αυτοκρατορικό του γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Φυσικά, αν κάτι έχει μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρο, είναι το γκολ του Κώστα Μανωλά κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017/18, όταν ο Έλληνας στόπερ έπαιζε στην Ρόμα, είχε φτάσει μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League όταν και κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι τζιαλορόσι είχαν ηττηθεί με 4-1 στην Βαρκελώνη και η ρεβάνς έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ψυχή των Ρωμαίων όμως μίλησε και παρακολουθήσαμε μία από τις κορυφαίες ανατροπή της διοργάνωσης. Ο Έντιν Τζέκο άνοιξε το σκορ και ακολούθησε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι για να δώσει στους γηπεδούχους την ελπίδα μίας μεγάλης ανατροπής.

Ο Κώστας Μανωλάς ήταν ο άνθρωπος που το πέτυχε. Κεφαλιά- «οβίδα» στο 82’ ήταν αυτή που χάρισε στη Ρόμα μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά και στον Έλληνα στόπερ, ακόμα περισσότερο πόντους για να ανέβει στην κατάταξη των κορυφαίων στόπερ. Το όνομά του έπαιξε σε όλα τα σενάρια των μεγάλων ομάδων αλλά η Ρόμα τον κράτησε στο ρόστερ της.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0