Πρόσωπα

Ο Ντίνος Μαυροπάνος τα κάνει όλα με την Στουτγκάρδη: Άμυνα, ρεκόρ και γκολ για... κέρασμα γενεθλίων (video)

Ο Ντίνος Μαυροπάνος τα κάνει όλα με την Στουτγκάρδη: Άμυνα, ρεκόρ και γκολ για... κέρασμα γενεθλίων (video)

Ποιος είπε πως οι αμυντικοί δεν σκοράρουν; Ο Ντίνος Μαυροπάνος πέτυχε ακόμα ένα απίστευτο γκολ με την Στουτγκάρδη και φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ στον γερμανικό σύλλογο για φέτος, αποδεικνύοντας πως θα παίξει βασικό ρόλο στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

«Η δουλειά του αμυντικού είναι να σταματάει τα γκολ», λέει ο λαός. Ένα ρητό που κάλλιστα μπορεί να συμφωνήσει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, υπάρχει και κάτι ακόμα. Κανείς δεν διαφωνεί ή παραποιεί την παραπάνω φράση, όμως τι γίνεται όταν ένας αμυντικός ξέρει και να… σκοράρει. Πόσο σημαντικό πακέτο για έναν προπονητή να έχει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στα μετόπισθεν;

Ο Πελεγκρίνο Ματαράτσο πρέπει να είναι υπερήφανος που έχει τον Ντίνο Μαυροπάνο στο ρόστερ της Στουτγκάρδης. Ο Έλληνας στόπερ πέτυχε ακόμα ένα γκολ, αυτή τη φορά κόντρα στην Βόλσφσμπουργκ, έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα και δείχνει, πως έχει αποκτήσει βασικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Τον ζηλεύουν και οι… επιθετικοί!

Όταν η Στουτγκάρδη ήρθε σε συμφωνία με την Άρσεναλ για τον δανεισμό του Ντίνου Μαυροπάνου, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε. Μετά από ένα καλό διάστημα στη Νυρεμβέργη, ο γερμανικός σύλλογος προχώρησε στην απόκτησή του και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Το ενοίκιο του αγγίζει τις 750 χιλιάδες ευρώ αλλά αυτό φαίνεται πως δεν σημαίνει τίποτα, μπροστά στην δουλειά που βγάζει.

Πέρσι ήταν απλά βασικός, όπου μερικές φορές έμενε και στον πάγκο. Φέτος, όμως, είναι διαφορετικό. Είναι αναντικατάστατος. Ο Ματαράτσο τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και με το δίκιο του. Ωστόσο, ο διεθνής στόπερ δεν βοηθάει μόνο στην… άμυνα. Ναι, είναι εξαιρετικός εκεί, όμως κερδίζει πόντους και από αλλού. Συγκεκριμένα, από το σκοράρισμα.

Ο 24χρονος αμυντικός είναι το κρυφό «χαρτί» του γερμανικού συλλόγου στην επιθετική λειτουργία. Ο ίδιος έχει έφεση στο σκοράρισμα και μάλιστα, με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ήδη μετράει πέντε τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, φιγουράροντας την πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας (!). Ταυτόχρονα, μαζί με τον Λίενχαρτ της Φράιμπουργκ, είναι πρωτοπόρος στη λίστα με τους αμυντικούς που έχουν τα περισσότερα γκολ.

Το ρεκόρ με Βόλφσμπουργκ είχε την… υπογραφή του!

Δεν είναι μόνο ότι αποτελεί το βασικό «όπλο» της επίθεσης. Ο Ντίνο Μαυροπάνος γράφει και ιστορία μέσω των τερμάτων του, με μεγαλύτερο παράδειγμα, αυτό κόντρα στην Βόλφσμπουργκ. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος στόπερ έκανε ένα τρομερό σουτ στο 25ο λεπτό και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Στουτγκάρδης με 2-0 μέσα στην έδρα των «λύκων». Το απίστευτο, δεν είναι μόνο η ομορφιά του τέρματος αλλά η σημασία.

Ο γερμανικός σύλλογος κέρδισε στην συγκεκριμένη έδρα για πρώτη φορά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2005, σε επίπεδο πρωταθλήματος, η Στουτγκάρδη κατάφερε να φύγει με το διπλό από εκείνη την έδρα αλλά από τότε, δεν είχε καταφέρει να ξαναπανηγυρίσει, μέχρι την στιγμή του Ντίνου Μαυροπάνου. Ακόμα, να θυμίσουμε πως η ομάδα του Ματαράτζο είναι στην 15η θέση και σε απόσταση αναπνοής από την ζώνη του υποβιβασμού και των μπαράζ.



Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0