Πρόσωπα

Τσάρλι Σάβατζ: Έκανε σε μία βραδιά, όσα δεν κατάφερε ο πατέρας του σε ολόκληρη καριέρα (video)

Τσάρλι Σάβατζ: Έκανε σε μία βραδιά, όσα δεν κατάφερε ο πατέρας του σε ολόκληρη καριέρα (video)

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πολλά από τα «αστεράκια» της, όμως εκείνο που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Τσάρλι Σάβατζ. Και όχι (μόνο) για αγωνιστικούς λόγους.

«Θα μπει στη θέση του Μάτα ο Τσάρλι Σάβατζ. Δεν περίμενα ότι θα πω ποτέ αυτά τα λόγια, τι μέρα περηφάνιας». Μία στιγμή ανατριχίλας στα σώματα όσων παρακολουθούσαν την συγκεκριμένη μετάδοση. Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γιούνγκ Μπόις ήταν αδιάφορο από την πλευρά του αγγλικού συλλόγου. Και όμως, η κίνηση του Ραλφ Ράνγκνικ να ρίξει στην μάχη τον Τσάρλι Σάβατζ, ήταν που έκλεψε την παράσταση.

Αν και έπαιξαν άλλα πέντε «πιτσιρίκια» (!), ο Ουαλός αμυντικός μέσος έλαβε όλα τα φώτα πάνω του. Όχι μόνο για όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο αλλά επειδή στην μετάδοση, βρισκόταν ο… πατέρας του. Ο Ρόμπι Σάβατζ, άλλοτε ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων» θαύμασε τον γιο του στον αγωνιστικό χώρο με την πρώτη ομάδα και μάλιστα, σε ματς Champions League. Ο λόγος που τονίσαμε το τελευταίο, θα τον καταλάβετε στην συνέχεια.

Μέλος της «χρυσής» φουρνιάς αλλά χωρίς… συμμετοχή!

Ο Ρόμπι Σάβατζ ήταν για χρόνια μέλος της δεύτερης ομάδας και έφτασε στην πόρτα της πρώτης ομάδας το 1992. Είχε την «ατυχία» να βρίσκεται μέσα στην φουρνιά των Μπέκαμ, Μπατ και Σκόουλς. Δεν βρήκε ποτέ χώρο στα πλάνα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μετά από ένα χρόνο στην ομάδα, αποφάσισε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Έτσι, χωρίς επίσημη συμμετοχή, πήρε μεταγραφή στην Κρου Αλεξάντρα ως ελεύθερος.

Έπειτα από τρία χρόνια και 74 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έπεισε την Λέστερ να τον αγοράσει έναντι 600 χιλιάδες ευρώ και κάπως έτσι ξεκίνησε και η ανοδική του πορεία. Πρωταγωνίστησε με τις «αλεπούδες» αλλά και με τα χρώματα των Μπλάκμπερν, Ντέρμπι Κάουντι και Μπράιτον ενώ μέχρι και πρόσφατα (!) έπαιζε ερασιτεχνικά σε χαμηλές κατηγορίες. Συνολικά στην καριέρα του μέτρησε 522 συμμετοχές με απολογισμό 30 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Όταν ήρθε στον κόσμο ο Τσάρλι και η αποδοχή στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του στην Μπλάκμπερν έναντι 1,9 εκατ. ευρώ, ο Ρόμπι Σάβατζ γίνεται για πρώτη φορά πατέρας. Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής κάθε ανθρώπου, ήταν για τον διεθνή ποδοσφαιριστή ο μικρός Τσάρλι. Ο ίδιος, ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και σε ηλικία πέντε ετών, ενσωματώνεται στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το εξαιρετικό όνομα που είχε αφήσει ο πατέρας του στην Αγγλία, αλλά και το εξαιρετικό ταλέντο του.

Οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από την εκπληκτική πορεία του και φαινόταν πως η πρώτη ομάδα ήταν πολύ κοντά. Μπορεί στην ηλικία του (2003), να υπήρχαν αρκετά ταλέντα όμως ο ίδιος, έδειξε από την αρχή πως ξεχωρίζει. Ο πατέρας του, βρίσκεται πλέον στις μεταδόσεις του BT Sports και φυσικά, ανυπομονούσε για την στιγμή που θα δει τον γιό του με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τον περασμένο Απρίλιο, έγινε το πρώτο βήμα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» του πρόσφεραν επαγγελματικό συμβόλαιο και εκείνος δεν δίστασε να βάλει την υπογραφή του, συνοδευόμενος από τον άλλοτε άσος της ομάδας, Ρόμπι Σάβατζ. Φέτος, με τρεις ασίστ σε 16 ματς με την δεύτερη ομάδα, πήρε την ευκαιρία από τον Ραλφ Ράνγκνικ. Ο Γερμανός τεχνικός τον χρησιμοποίησε κόντρα στην Γιούνγκ Μπόις.

Η στιγμή που ένας πατέρας, καμαρώνει τον γιο του γιατί κάνει αυτά που δεν… έκανε!

Η φράση που λέει την ώρα της αλλαγής, είναι εκπληκτική. Η σημασία ενός πατέρας να καμαρώνει τον γιο του. Στο 89ο λεπτό, με το σκορ στο 1-1, ο νεαρός μέσος περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Χουάν Μάτα και ήδη καταρρίπτει δύο τεράστια «παράπονα» του πατέρα του. Το ένα είναι πως αγωνίζεται με τα χρώματα της πρώτης ομάδας σε επίσημο ματς.

Ο Ρόμπι Σάβατζ δεν το κατάφερε ποτέ, σε αντίθεση με τον Τσάρλι. Αυτό ήταν και είναι για χρόνια το μεγάλο του «απωθημένο». Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος Ουαλός έπαιξε σε αγώνα Champions League, κάτι που ο πατέρας του δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κάνει. Μπορεί να μέτρησε αρκετά ματς στο UEFA Cup αλλά μέχρι εκεί. Το σήμα στο μανίκι του πρωτότοκου παιδιού του, τα λέει όλα. Όπως και η συγκίνηση σε αυτή την εικόνα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0