Πρόσωπα

Ο φαν Νίστελροϊ ξέρει πώς... νιώθει ο Χάαλαντ: Από πρώτος σκόρερ του Champions League, ούτε στους «16»! (video)

Ο φαν Νίστελροϊ ξέρει πώς... νιώθει ο Χάαλαντ: Από πρώτος σκόρερ του Champions League, ούτε στους «16»! (video)
Ο πρώτος σκόρερ του περσινού Champions LeagueΈρλινγκ Χάαλαντ, είδε την ομάδα του να μένει εκτός της φάσης των «16» στη φετινή σεζόν, επιβεβαιώνοντας μία σπάνια συγκυρία, που είχε να εμφανιστεί 16 ολόκληρα χρόνια. Τελευταίος παθών; Ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ!
Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει στο μάτι να το συνηθίσει, ο Έρλινγκ Χάαλαντ «μετακομίζει», για φέτος, στο Europa League, ώστε να «τρομοκρατήσει» τις εκεί αντίπαλες άμυνες. Αν κρίνουμε από το χαμηλότερο, προφανώς, αγωνιστικό επίπεδο του θεσμού, σε σχέση με αυτό του Champions League, δεν θα δυσκολευτεί να το πράξει. Άλλωστε, φέρει μαζί του και έναν τίτλο, που οφείλει να επιβεβαιώσει. 
 
Ο 21χρονος Νορβηγός υπήρξε αυτός που ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του Champions League της σεζόν 2020/21, αφού σημείωσε 10 γκολ στην πορεία της Ντόρτμουντ έως τα προημιτελικά. Φέτος, όμως, ίσως και λόγω της απουσίας του από τα μισά ματς των ομίλων, οι «κιτρινόμαυροι» αποχώρησαν από τη διοργάνωση πριν καν φτάσουν στους «16», στερώντας, ουσιαστικά, από τον περσινό αρχισκόρερ το δικαίωμα να... υπερασπιστεί τον τίτλο του. Γεγονός τουλάχιστον σπάνιο, αν αναλοιγστεί κανείς πως είχε να συμβεί 16 ολόκληρα χρόνια!

Τη σεζόν 2005-06, όταν ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ, φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδε την ομάδα του να μένει εκτός των «16», ούσα τέταρτη (!) σε ένα γκρουπ με Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Λιλ! Μόλις την προηγούμενη σεζόν (2004-05), ο Ολλανδός φορ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Champions League, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ. Ωστόσο, και τότε δεν είχαν εντυπωσιάσει οι «κόκκινοι διάβολοι», παρά την πολύτιμη βοήθειά του, αφού έμειναν εκτός συνέχειας στους «16», από την μετέπειτα φιναλίστ στον επικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, Μίλαν

Εν αντιθέσει με τον Χάαλαντ, ο φαν Νίστελροϊ διένυε το 29ο έτος του -τότε- και βλέποντας για δύο σερί σεζόν το... τρένο του Champions League να περνά, παρά τις προσπάθειές του, αποχώρησε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να καταφέρει ούτε εκεί, βέβαια, να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ποιος ξέρει; Ίσως ο φετινός αποκλεισμός να ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι και για τον Χάαλαντ, ώστε να αναζητήσει μία ανάλογη λύση το καλοκαίρι!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0