Πρόσωπα

Αργύρης Γιαννίκης: Έχει τον τρόπο του κόντρα στον Παναθηναϊκό (video)

Αργύρης Γιαννίκης: Έχει τον τρόπο του κόντρα στον Παναθηναϊκό (video)

Ο Αργύρης Γιαννίκης πήρε άλλη μια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό έχοντας βρει για τα καλά το κουμπί των «πρασίνων» αφού πλέον μετράει πέντε σε σύνολο επτά αγώνων. Το BN Sports γράφει για το σερί που χτίζει ο νεαρός τεχνικός κόντρα στο «τριφύλλι».

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Όταν το καλοκαίρι του 2019 ο Αργύρης Γιαννίκης αποδεχόταν την πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Ηπειρωτών δεν θα μπορούσε επ ουδενί να φανταστεί πως μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας σε ελληνικούς πάγκους θα δημιουργούσε μια τέτοια σχέση με τον Παναθηναϊκό, που ορισμένοι θα μπορούσαν να την θεωρούσαν σε μορφή υπερβολής ακόμα και… πελατειακή αν σκεφτεί κανείς το νικηφόρο σερί του 41χρονου προπονητή με τους «πράσινους».

Και αυτό γιατί δεν είναι λίγο κόντρα στο «τριφύλλι» ο Αργύρης Γιαννίκης να μετράει πέντε νίκες σε σύνολο επτά αγώνων βρισκόμενος στον πάγκο του «Αγιαξ της Ηπείρου» και πλέον και της ΑΕΚ. Και το σερί αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως με την Ένωση έχει μόλις μια νίκη – την χθεσινή - και οι υπόλοιπες τέσσερις έχουν έρθει με μια ομάδα που σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με μία από αυτές μάλιστα να έρχεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην SL2.

8/1/2020 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

Πρώτη φορά που ο Αργύρης Γιαννίκης βρίσκει στον δρόμο του τον Παναθηναϊκό είναι τον Ιανουάριο του 2020 για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Ηπειρώτες βρίσκονται στην SL2 και δίνουν την δική τους μάχη για την άνοδο. Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη έχουν βάλει ως στόχο το Κύπελλο αλλά τα βρίσκουν σκούρα. Υποτιμούν τον ΠΑΣ και το πληρώνουν. Ο ΠΑΣ καταθέτει σκληράδα, βγάζει στο χορτάρι περισσότερη ενέργεια και στο 28’ με τον Παμλίδη τιμωρεί τον Παναθηναϊκό για την αφέλειά του.  Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Δώνη βγαίνουν μπροστά για την ισοφάριση και παραλίγο να το πληρώσουν με δεύτερο γκολ αφού οι παίκτες του ΠΑΣ εκμεταλλεύονταν τους κενούς χώρους αλλά η αστοχία στην τελική προσπάθεια κρατάει ζωντανό το «τριφύλλι» στην μάχη της πρόκρισης για τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου πάλι τα βρήκε σκούρα πριν κάνει την ανατροπή με 3-1.

 

 

18/2/2021 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-1 (Αγρίνιο)

Πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια και για δεύτερη σερί χρονιά κληρώνεται στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά στην προημιτελική φάση. Μετά από πολλά επεισόδια ο πρώτος αγώνας ορίζεται στο Αγρίνιο και όχι στα Γιάννενα. Θα περίμενε κανείς ότι τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για τους παίκτες του Λάζλο Μπόλονι. Ο «Άγιαξ» όμως, λες και ήταν πεισμωμένος από την αλλαγή της έδρας πετούσε στο Αγρίνιο. Παρά το γεγονός πως ο Μακέντα από νωρίς έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, ο ΠΑΣ αντέδρασε και παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει με ωραίο μακρινό σουτ του Παμλίδη, πριν κάνει την ολική ανατροπή στο 66’ με την κεφαλιά του Κάργα με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος του αγώνα.

 

 

3/3/2021 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Λεωφόρο με στόχο την ανατροπή του 2-1 του Αγρινίου και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εκείνο το βράδυ, όμως, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έδωσε μία από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις της περσινής σεζόν. Ο ΠΑΣ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σπασμένα τα φρένα και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τελειώσει την υπόθεση – πρόκριση. Στο 2ο λεπτό ο Παντελάκης άνοιξε το σκορ, για να έρθει επτά λεπτά αργότερα ο Χατζηθεοδωρίδης άθελα του με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ αμυνόταν εξαιρετικά, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν με το ημίχρονο να κλείνει χωρίς την παραμικρή φάση! Το δεύτερο 45λεπτο ήταν τυπικής διαδικασίας, ο ΠΑΣ ήταν άριστα στημένος με τον Νιάς στο 74’ απλά να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για το «τριφύλλι».

 


6/3/2021 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

Το ρεσιτάλ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αργύρη Γιαννίκη δεν είχε τελειώσει. Λίγες ημέρες μετά την επική πρόκριση μέσα στην Λεωφόρο οι δύο ομάδες δίνουν ραντεβού στους Ζωσιμάδες. Θα περίμενε κανείς πως ο Παναθηναϊκός θα έψαχνε για αντίδραση για να διασκεδάσει έστω και για λίγο τις εντυπώσεις από τις δύο ήττες στο Κύπελλο, αλλά στα Γιάννενα για άλλη μια φορά εμφανίστηκε το φάντασμά του. Όπως και στην Λεωφόρο έτσι και τώρα ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά, πίεσε τον αντίπαλό του και κατάφερε να προηγηθεί με τον Μιλιντσεάνου στο 19’ μετά από πάσα του Πίρσμαν. Για τρίτο σερί ματς αντίδραση μηδέν από τους παίκτες του Μπόλονι, με μοναδική αξιόλογη φάση να είναι ένα σουτ του Μαουρίτσιο στο 70’.


+

5/12/2021 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

Η εποχή Γιαννίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, αλλά όπως φαίνεται η συνήθεια του Γερμανοθρεμμένου τεχνικού να κερδίζει τον Παναθηναϊκό δεν σταμάτησε. Αυτή την φορά ως προπονητής της ΑΕΚ. Η Ένωση φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την ομάδα του Γιοβάνοβιτς και θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ένα δαιμονισμένο πρώτο δεκάλεπτο, πιέζουν τον αντίπαλό τους και καταφέρνουν να φτάσουν στο γκολ με την κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 2ο λεπτό. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο του αγώνα, η ΑΕΚ όμως κυνική και χωρίς να εντυπωσιάσει κράτησε το πολύτιμο 1-0 με τον Γιαννίκη να συμπληρώνει πέντε νίκες σε σύνολο επτά αγώνων, με τις τέσσερις μάλιστα να είναι συνεχόμενες.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0