Πρόσωπα

Μπερνάρντο Σίλβα: Ο πιο… υποτιμημένος ποδοσφαιριστής της Premier League

Μπερνάρντο Σίλβα: Ο πιο… υποτιμημένος ποδοσφαιριστής της Premier League
Ο Μπερνάρντο Σίλβα οδηγεί τη Μάντσεστερ Σίτι για μία ακόμη χρόνια στις επιτυχίες. Με τα στατιστικά του, να τον κάνουν έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της φετινής Premier League
Ο Πορτογάλος μέσος διανύει μία από τις πιο «γεμάτες» χρονιές του με τη φανέλα των «πολιτών». Ο 27χρονος μέσος έχει αγωνιστεί ως βασικός στα 19 από τα 23 ματς που έχει δώσει η Μάντσεστερ Σίτι για όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, στα μόνα παιχνίδια που δεν έχει αγωνιστεί ως βασικός, αλλά και ούτε ως αλλαγή, είναι μόλις τέσσερα. Η ήττα από την Λέστερ με 1-0 για τον τελικό του Community Shield, τα δύο παιχνίδια για το κύπελλο Carabao, η νίκη με 6-1 απέναντι στην Γουίκομπ και η ήττα στα πέναλτι από τη Γουέστ Χαμ στον επόμενο γύρο. Ενώ, το μόνο παιχνίδι στο οποίο δεν αγωνίστηκε για το αγγλικό πρωτάθλημα, ήταν την πρώτη αγωνιστική στην ήττα από την Τότεναμ με 1-0.
 
Επί... Μπερνάρντο η Σίτι σε 19 αγώνες μετράει 15 νίκες δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Με τον ίδιο να έχει σκοράρει επτά φορές και να έχει μοιράσει δύο ασίστ ως μέσος. Βέβαια, η συνεισφορά του στα γκολ της Σίτι είναι μόνο το «κερασάκι» στην τούρτα, με τον Σίλβα να έχει όλη την χρόνια τρομερή αμυντική λειτουργία αλλά και εξαιρετική επιθετική πίεση στους αντιπάλους, ενώ μοιράζει 60 πάσες μέσο όρο σε κάθε αναμέτρηση. Αποτελεί ένα «γρανάζι» στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και οι συνεχείς αλλαγές θέσεις εντός αγώνα είναι αυτές που τον ξεχωρίζουν. Μιας και, συνήθως, ξεκινάει ως μέσος αλλά σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα τον βλέπουμε και στις τρεις επιθετικές γραμμές. Η «μαγεία» του μπορεί να επισκιάζεται λόγω του τρομερού συνόλου της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Πορτογάλος είναι ο πιο κοντινός στο να πάρει τον τίτλο του MVP της ομάδας του.
 
 
«Οποίος έχει μάτια βλέπει» και ο προπονητής του αναγνωρίζει την αξία του και τον συγχαίρει για την μέχρι τώρα αγωνιστική του πορεία.  
«Ο Μπερνάρντο είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει οπουδήποτε. Τον ενθαρρύνω να συνεχίσει έτσι γιατί είμαι σίγουρος ότι παίζοντας σε αυτό το επίπεδο θα είναι πιο ευτυχισμένος και θα χαρεί να είναι εδώ μαζί μας. Από την αρχή της σεζόν, ο Μπερνάρντο ήταν στο ίδιο επίπεδο με τη δεύτερη σεζόν  όταν κερδίσαμε τον τίτλο με 98 βαθμούς. Ήταν εκτός αυτού του κόσμου, με τον τρόπο που έπαιζε. Αμυντικά και επιθετικά, είναι τόσο διαισθητικός», σχολίασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Φοίβος Πεφάνης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0