Πρόσωπα

Ζοσέ Μουρίνιο - Έντιν Τζέκο: Το πρωτόγνωρο συναίσθημα της επιστροφής (video)

Ζοσέ Μουρίνιο - Έντιν Τζέκο: Το πρωτόγνωρο συναίσθημα της επιστροφής (video)

Το παιχνίδι της Ρόμα με την Ίντερ είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι. Κάθε ομάδα, έχει από ένα μέλος που επιστρέφει στη δική του, «Γη της Επαγγελίας». Εκεί όπου χτίστηκε το όνομά τους και το BN Sports σας αναλύει.

22 Μαΐου του 2010. Στο γήπεδο της Μαδρίτης, η Ίντερ κάνει το θαύμα. Νικάει την πιο δυνατή Μπάγερν Μονάχου και κατακτάει το Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την Πόρτο, πέτυχε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και μετά από 11 χρόνια, τίθεται αντιμέτωπος απέναντι στην πρώην ομάδα του. Δεν είναι ο μόνος όμως.

Ο Έντιν Τζέκο, μετά την ελεύθερη μεταγραφή του από την Ρόμα στην Ίντερ, επιστρέφει για πρώτη φορά στο Ολίμπικο ως αντίπαλος και θα κληθεί να… πληγώσει την ομάδα που τον ανέδειξε. Αμφότεροι, είναι τα πρόσωπα του ντέρμπι, αφού το έργο που άφησαν στην αντίπαλο, ήταν τεράστιο. Αγαπήθηκαν, έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών και τώρα, καλείται ο καθένας να κάνει το δικό του καθήκον.

Ζοσέ Μουρίνιο: Το «θαύμα» παραμένει… νωπό!

Μετά από δύο επιτυχημένα περάσματα από Πόρτο και Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2008, η Ίντερ προσλαμβάνει τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος προπονητής βρισκόταν στην αρχή μίας σπουδαίας καριέρας και η Ίντερ ήταν ένα ακόμα βήμα για να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Μέσα σε δύο χρόνια, δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο και το 2010, έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League, στο γήπεδο της Μαδρίτης.

zose-inter2.webp

Εκεί κοντραρίστηκε με την Μπάγερν Μονάχου, την οποία νίκησε με 2-0 χάρη στα τέρματα του Ντιέγκο Μιλίτο. Μετά το «θαύμα» με την Πόρτο, ο Πορτογάλος κόουτς επανέλαβε μία μεγάλη κατάκτηση με το αουτσάιντερ στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η αποχώρησή του μετά το παιχνίδι, αποτέλεσε μεγάλη απώλεια αλλά έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια για να ξανασυναντηθούν.

Ως προπονητής της Ρόμα πλέον, ο Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται απέναντι στην ομάδα που έκανε την έκπληξη πριν πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που θα σταθεί απέναντι της και η μοναδική μέχρι σήμερα που δεν έχει αντιμετωπίσει ο Πορτογάλος κόουτς. Από την άλλη, εκτός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στις πρώην ομάδες.

Έντιν Τζέκο: Ο «killer» που απειλεί το σπίτι του!

Τον Γενάρη του 2011 αποτέλεσε από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της Μάντσεστερ Σίτι την περίοδο που ξαναέφτιαχνε το ρόστερ της. Τα 37 εκατ. ευρώ δεν δικαιολογήθηκαν ποτέ και η παρουσία του Σέρχιο Αγουέρο, έβγαλε τον Έντιν Τζέκο εκτός πλάνων. Η πώλησή του έναντι 15 εκατ. ευρώ το 2015 το επαλήθευσε. Στην Ιταλία, όμως, βρήκε την «Ιθάκη» του. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και σε έξι χρόνια.

Σημείωσε 119 γκολ σε 260 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν μέρος μεγάλων επιτυχιών των Ρωμαίων, μεταξύ αυτών και η παρουσία στα ημιτελικά του Champions League. Το τέλος της σχέσης του δεν ήταν το καλύτερο. Ο Βόσνιος άσος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η αποχώρηση του Ρομέλου Λουκάκου από την Ίντερ για την Τσέλσι, του άνοιξε τον δρόμο. Οι «νερατζούρι» είχαν μείνει αρκετά ευχαριστημένοι και προχώρησαν στην απόκτησή του.

AS-Romas-Bosnian-forward-Edin-Dzeko-R_1.jpg

Ο διεθνής φορ όχι απλά μπήκε στα παπούτσια του Βέλγου άσου αλλά έκανε τους οπαδούς της Ίντερ να τον ξεχάσουν αμέσως. Έχει ήδη δέκα γκολ και τρεις ασίστ στις 20 πρώτες συμμετοχές του, συμβάλλοντας στα μέγιστα για να κάνει την απόλυτη διαφορά. Το ματς απέναντι στην Ρόμα είναι πρωτόγνωρο για τον ίδιο. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα αντιμετωπίσει πρώην του ομάδα.

Συγκεκριμένα, μπορεί να είχε παίξει με τους Ρωμαίους δύο φορές αλλά ήταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Δηλαδή πριν πάρει μεταγραφή στην Ιταλία. Ταυτόχρονα, με τη φανέλα της Ρόμα είχε αντιμετωπίσει 11 φορές την Ίντερ και είχε δύο γκολ με επτά ασίστ απολογισμό.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0