Πρόσωπα

Χουάν Ιτούρμπε: Η πιο μεγάλη... ευκαιρία, είναι τώρα! (video)

Χουάν Ιτούρμπε: Η πιο μεγάλη... ευκαιρία, είναι τώρα! (video)
Τέσσερις μήνες στην Ελλάδα και 237 αγωνιστικά λεπτά χρειάστηκαν στον Χουάν Ιτούρμπε, ώστε να ανοίξει λογαριασμό με τον Άρη. Πλέον, είναι στα δικά του χέρια να δείξει -και να αποδείξει- πως θέλει να πετύχει το ολικό restart που του προσφέρεται μέσω... Θεσσαλονικής!
 
Από τη Σέρο Πορτένιο στην Πόρτο και από εκεί στα 25 εκατ. ευρώ της Ρόμα το 2014. Επτά χρόνια αέναο πήγαινε-έλα, έως ότου ο Άρης άνοιξε τις «αγκάλες» του να τον υποδεχθεί, γνωρίζοντας πως παίρνει ένα ρίσκο. 
 
Το πλάνο στηρίχτηκε στη σοφή λαϊκή ρήση πως «η τέχνη δεν ξεχνιέται». Αν κάποιος είχε αμφιβολίες επ' αυτού, ο Ιτούρμπε τις απάντησε με την αριστερή οβίδα που «κάρφωσε» στα δίχτυα του ΟΦΗ (01/12, 3-1).

Είτε το γνωρίζει, είτε όχι, αυτό το γκολ του άνοιξε μία δεύτερη ευκαιρία. Αλλά όπως και οι προηγούμενες, έτσι και αυτή, βρίσκεται στα δικά του πόδια.
 
Βρίσκεται σε ηλικία μόλις 28 ετών. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη της καριέρας του. Μία κλήση στην εθνική ομάδα της Παραγουάης, ένα καλό τουρνουά, ίσως φανούν αρκετά για να δώσουν και πάλι ανοδική πορεία σε αυτήν. Κάθε «εισιτήριο», ωστόσο, περνά από τις εμφανίσεις του με τον Άρη στην παρούσα φάση και πρέπει να εκμεταλλευθεί την υπέρ του συγκυρία.

Στο χαμηλό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η επαφή του Ιτούρμπε με την μπάλα και η τεχνική του κατάρτιση εν γένει, σπανίζουν. Οι απαιτήσεις στη φυσική κατάσταση δεν είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ έχει την τύχη να αγωνίζεται σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, με εξίσου ικανούς τεχνικά συμπαίκτες. 
 
Δεν γνωρίζουμε αν το έχει αντιληφθεί ή όχι, αλλά το γκολ του με τον ΟΦΗ του δίνει την ευκαιρία να χτίσει ένα νέο προφίλ και μία νέα σχέση στον Άρη
 
Η πιο μεγάλη ώρα για τον ίδιο είναι τώρα. Τώρα, όμως, απαιτείται δουλειά, αλλαγή πλεύσης σε κάθετί που μπορεί να κρατά τον καλό του εαυτό μακριά από τις προπονήσεις και τον αγωνιστικό χώρο, και τον έχει περιορίσει σε μόλις 237' συμμετοχής.
 
Αν δεν... εξαργυρώσει το υπέρ του momentum, η αντίστροφη μέτρηση στην «κλεψύδρα» ίσως ξεκινήσει!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0