Πρόσωπα

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων: Μπροστά από το Μέσι μόνο ο… μύθος Γκρέτσκι!

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων: Μπροστά από το Μέσι μόνο ο… μύθος Γκρέτσκι!

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να έφτασε αισίως στις 7 κατακτήσεις «Χρυσής Μπάλας» και να είναι ο κορυφαίος όλων των ποδοσφαιριστών και με… τη βούλα, αλλά δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το μύθο του χόκεϊ, Γουέιν Γκρέτσκι!

Ο Γουέιν Γκρέτσκι, βρίσκεται σε ηλικία 60 ετών και κανένας παγκοσμίως δεν τον έχει ξεπεράσει σε επίπεδο MVP τίτλων. Είναι ο κορυφαίος με 9 ανακηρύξεις τίτλων MVP, ενώ απειλείται μόνο από τον… μάγο του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι, ο οποίος την Δευτέρα (29/11) βραβεύτηκε για 7η χρονιά ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Το ταξίδι του αυτό ξεκίνησε από το 2009 σε ηλικία 22 ετών, αγωνιζόμενος με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής!

Το παρατσούκλι του Καναδού πρώην παίκτη χόκεϊ είναι «The Great One», καθώς είναι ο καλύτερος παίκτης που πέρασε από τα γήπεδα του χόκεϊ στην ιστορία του αθλήματος. Τα επιτεύγματα του ακόμα βρίσκονται στην κορυφή καθώς κανένας δεν έχει καταφέρει να καταρρίψει το ρεκόρ του στην Εθνική ομάδα Χόκεϊ του Καναδά.


Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με την 7η κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας»… ισοφάρισε τις κατακτήσεις που έχει φτάσει ακόμη ένας σπουδαίος αθλητής του μπέιζμπολ, ο Μπάρι Μποντς. Ο Αμερικανός πρώην αθλητής διανύει το 57ο χρόνο της ζωής του, αλλά κανένας φίλος του μπέιζμπολ δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό το «δολοφονικό» αριστερό που εξοστράκιζε τα μπαλάκια και έκανε… την βόλτα του χαλαρός στον αγωνιστικό χώρο. Εξού και ο χαρακτηρισμός προς τον ίδιο πως ήταν… μανούλα στα «home runs».


Αν ο Λιονέλ δεν είχε κατακτήσει το βραβείο, θα βρισκόταν στους 6 τίτλους ίσους δηλαδή με αυτούς που έχει πάρει ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στο ΝΒΑ (). Ο «γίγαντας» ύψους 218 εκατοστών, θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος σέντερ όλων των εποχών και από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος. Μπορεί να μην αγωνίστηκε σε πολλές και διαφορετικές ομάδες, αλλά άφησε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο Μιλγουόκι με τους Μπακς, αλλά και στο Λος Άντζελες με τους Λέικερς για 14 χρόνια. Ο Αμερικανός σέντερ, έλαβε μέρος 19 φορές σε All Star Game, ενώ 6 φορές ανακηρύχθηκε MVP της λίγκας. Τα τρομακτικά μακριά άκρα του και ο μεγάλος διασκελισμός του ήταν σημεία που τον έκαναν να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση!


Ο Πέιτον Μάνινγκ είναι ακόμη μια προσωπικότητα που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πλευρό των κορυφαίων, καθώς και αυτός έχει βραβευτεί πέντε φορές ως ο πολυτιμότερος παίκτης στο NFL (2003, 2004, 2008, 2009, 2013). O Πέιτον ήταν το νούμερο ένα στο ντράφτ του 1998 από τους Ιντιανάπολις Κόλτς και διένυσε 18 χρόνια παρουσίας στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράγκμπι. Το παρατσούκλι που του δόθηκε ήταν ο «Σερίφης» λόγω του ότι του άρεσε να φωνάζει πριν από τις σέντρες! Ο Αμερικανός κατέχει πολλά ρεκόρ στο NFL μέχρι και σήμερα.


Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0