Πρόσωπα

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Άνθρακες ο «θησαυρός» ή χρειάζεται υπομονή και δουλειά; (video)

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Άνθρακες ο «θησαυρός» ή χρειάζεται υπομονή και δουλειά; (video)
Ο Γιάννης κάποτε είχε δηλώσει πως ο μικρότερος αδερφός του είναι ο καλύτερος παίκτης στην οικογένεια και θα τους ξεπεράσει όλους. Πόσο απέχουμε σήμερα από αυτό;

Ο βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε να πείσει κάποια από τις ομάδες του NBA να του δώσει μια ευκαιρία στο φετινό ντραφτ. Έτσι κατέληξε στους Ράπτορς 905 της αναπτυξιακής λίγκας με συμβόλαιο Exhibit 10, δηλαδή με μίνιμουμ μισθό και μη εγγυημένο. Μία επιλογή στα χαρτιά καλή, καθώς ο εν λόγω οργανισμός δουλεύει αρκετά στην εξέλιξη και την ανάπτυξη των νέων ταλέντων χωρίς αστερίσκους.

Βέβαια στην πράξη η απόφαση του μικρού δεν δικαιώνεται μέχρι στιγμής στο παρκέ. Σε 4 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους Καναδούς, μετράει σε 9 λεπτά συμμετοχής, μόλις 1 πόντο, 2 ριμπάουντ και 0,3 ασιστ. Την καλύτερη του εμφάνιση την έκανε εντός έδρας, εναντίον της θυγατρικής ομάδας των Knicks, όπου σε 21 λεπτά συμμετοχής τελείωσε με 3 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη και 1 τρίποντο. Στα τρία εκτός έδρας ματς που χρησιμοποιήθηκε, πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. 

Ο προπονητής του Πάτρικ Μουτόμπο, που έχει περάσει από τη χώρα μας, ως παίκτης όμως, το 2009 για λογαριασμό των Τρικάλων, δείχνει να μην τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα μέχρι στιγμής.

Μετά από το περσινό πέρασμά του από την Ευρώπη και την επαγγελματική εμπειρία στην Ισπανία με τη Μούρθια, τα σημάδια στο ξεκίνημα της σεζόν έμοιαζαν πιο ευνοϊκά. Η ομάδα του, τον αντιμετώπισε ως Άλεξ χωρίς να στέκεται στο «φαντασμαγορικό» επίθετό του, όπως άλλωστε και ο ίδιος πιστεύει. Δεν προσπάθησε ποτέ να αντιγράψει την καριέρα των διάσημων αδερφών του, ούτε έχουν τόσο κοινά χαρακτηριστικά ως παίκτες. Ο καθένας έχει τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Από τις συζητήσεις με το Γιάννη και την προπόνηση μαζί του προσπαθεί μόνο να κρατήσει ότι μπορεί σε επίπεδο νοοτροπίας και θέλησης.

Ο Μουτόμπο στην αρχή της σεζόν δήλωνε για αυτόν: «Για μένα το όνομα δεν έχει καμία σημασία. Θα μπορούσε να τον λένε Σμιθ ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένας παίκτης που γράφει τη δική του ιστορία, που έχει τις δικές του πιθανότητες και έτσι ακριβώς τον προσεγγίζουμε»

Ο ίδιος ο Άλεξ πάντως, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι των Ράπτορς στο YouTube, μίλησε μεταξύ άλλων για την αξία της αξιοποίησης του χρόνου και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή και τη νοοτροπία του. Συγκεκριμένα είπε πώς μπορείς πάντα να κερδίσεις πίσω χρήματα, να κάνεις ακόμα και καινούριους φίλους αν χρειαστεί. Μπορείς να κάνεις τα πάντα αλλά το ένα πράγμα στη ζωή που δεν μπορείς να πάρεις πίσω, είναι σίγουρα ο χρόνος… Πρέπει να είσαι έξυπνος στον τρόπο που τον χειρίζεσαι και σίγουρος ότι τον εκμεταλλεύεσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντάς τον να αποκτά αξία μακροπρόθεσμα.

Μπορεί ο Άλεξ να μην καταφέρει να εκπληρώσει ποτέ τις προσδοκίες του διάσημου αδερφού του, όμως με τη νοοτροπία και την ωριμότητα που δείχνει, ακόμα και αν δεν ξεπεράσει τον Γιάννη, σίγουρα θα βρεθεί κάπου ανάμεσα στα αστέρια… 

Έκτορας Σταυρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0