Πρόσωπα

Χουάνκαρ: Ο «matador» που ξεπέρασε δύο χιαστούς… καταπίνει χιλιόμετρα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και ετοιμάζεται για νέο συμβόλαιο!

Χουάνκαρ: Ο «matador» που ξεπέρασε δύο χιαστούς… καταπίνει χιλιόμετρα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και ετοιμάζεται για νέο συμβόλαιο!
Ο πιστός «στρατιώτης» του Παναθηναϊκού στο αριστερό άκρο της άμυνας, Χουάνκαρ είναι κοντά στο να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στο τριφύλλι και το «BN Sports» γράφει γιατί η ανανέωση του είναι μια πράξη απολύτως ορθολογική.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

9 Σεπτεμβρίου 2020.
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισπανού αμυντικού Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ, ή απλά Χουάνκαρ. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή έχει διετή διάρκεια», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ που καλωσόριζε επίσημα τον Χουάνκαρ.

Ο 31χρονος αριστερός μπακ με τις 148 συμμετοχές στην La Liga (Σαραγόσα, Μπέτις, Γρανάδα, Μάλαγα και με ένα πέρασμα και από την Μπράγκα στην Πορτογαλία) αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Μάλαγα οριστικά, ώστε να μεταβεί στην Αθήνα και να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Ο Χουάνκαρ ήταν ξεκάθαρη επιλογή των Πογιάτος και Ρόκα και έτσι ήρθε στο τριφύλλι για να αναπληρώσει επι της ουσίας το κενό που άφησε ο Εμάνουελ Ινσούα και να είναι παρτενέρ με τον Ζαγαρίτη στην αριστερή πλευρά.

«Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να έρθει κάποια πρόταση που θα με έπειθε για να φύγω από την Ισπανία. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Μου πήρε λιγότερο από πέντε λεπτά από την στιγμή που έφτασε η πρόταση του Παναθηναϊκού για να αποφασίσω. Μπορώ να πω πως δεν το σκέφτηκα καν!», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο έμπειρος ποδοσφαιριστής και το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μόλις είχε ξεκινήσει!

Από τους λίγους διασωθέντες μιας κάκιστης χρονιάς

Όλοι ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεχάσει για πάντα τη σεζόν 2020-21. Ο Πογιάτος απολύθηκε μετά από λίγα παιχνίδια, ο Μπόλονι αν και ανέλαβε ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει τα αποδυτήρια και το σημαντικότερο; Ο Παναθηναϊκός έμεινε ξανά εκτός Ευρώπης, με αποκλεισμό στο κύπελλο και βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, ένας από τους λίγους διασωθέντες εκείνης της σεζόν ήταν ο Ισπανός μπακ. Με εξαίρεση την κακή απόδοση του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Μπολόνι λόγω της αντικατάστασης του στο ημίχρονο στο ματς του Φαλήρου, όλη η υπόλοιπη αγωνιστική του παρουσία ήταν αξιοπρεπέστατη.

Ο Χουάνκαρ ζήτησε συγνώμη και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν, ενώ συνολικά κατέγραψε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2.002 αγωνιστικά λεπτά! Ένας μπακ αρκετά γρήγορος που του αρέσει να προωθείται, με καλή πρώτη επαφή με την μπάλα, σωστές σέντρες και ταυτόχρονα συνεπείς στα αμυντικά του καθήκοντα. 

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ЁϠ- ϖǠ(֙ԏÑVɁ: әԇчӠć̇ԑϐϕˏӠ/ EUROKINISSI)

Η... εκτόξευση με Γιοβάνοβιτς και το νέο συμβόλαιο

Ο Χουάνκαρ φαινόταν ότι μπορεί σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό να κάνει τη διαφορά και φάνηκε αυτό με την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η παρουσία του στην προετοιμασία του τριφυλλιού ήταν εξαιρετική και ήδη είχε πάρει τη φανέλα βασικού και πάλι σπίτι από τον Σέρβο τεχνικό.

Ως τώρα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, ο 31χρονος έχει πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές και 1.025’ αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα δώσει και μια καταπληκτική ασίστ στο 4-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι εμφανίσεις του Χουάνκαρ δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαραίτητες και από τον κόσμο του τριφυλλιού, που πλέον χειροκροτεί και αναγνωρίζει κάθε του προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο.

Και όλες αυτές οι θετικές εμφανίσεις ήρθαν μετά από πολύ κόπο, σκληρή δουλειά για έναν γεννημένο μαχητή, ο οποίος έχει αφήσει οριστικά πίσω τους τους δύο χιαστούς στο ίδιο (δεξί) γόνατο.

«Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ στην καριέρα μου και όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλεύουμε υπό τις οδηγίες του. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο.

Η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη και έχω προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Nιώθω καλύτερα από πέρυσι και ελπίζω ότι θα συνεχίσω να βελτιώνομαι συνεχώς»,  τόνισε ο Χουάνκαρ σε δηλώσεις του, αποθεώνοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πιστοποιώντας πως μπορεί πραγματικά να προσφέρει σε έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό, αλλά και πώς έχει προσαρμοστεί πλήρως στους στόχους και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Όλα τα παραπάνω ήταν προδιαγεγραμμένο πως θα έφερναν και την πρόταση για νέο συμβόλαιο. Οι δύο πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι, θα συζητήσουν ενδελεχώς και θα πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση. Επιθυμία, ωστόσο, και των δύο είναι (όπως φαίνεται σε πρώτη φάση) να συνεχίσουν μαζί…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0