Πρόσωπα

Ο Νεϊμάρ έχει χάσει… δύο σεζόν πρωταθλήματος από τους τραυματισμούς του την τελευταία τετραετία! (video)

Ο Νεϊμάρ έχει χάσει… δύο σεζόν πρωταθλήματος από τους τραυματισμούς του την τελευταία τετραετία! (video)

Σοκαριστικός ήταν ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στη νικηφόρα αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Σεντ Ετιέν, με τις κραυγές του Βραζιλιάνου να επισκιάζουν το αποτέλεσμα και να ανησυχούν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η απουσία του εκτιμάται από έξι μέχρι και οκτώ μήνες, ενώ η τελευταία τετραετία του έχει στερήσει τουλάχιστον 70 ματς!

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σεντ Ετιέν στην αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Ligue 1, ανέτρεψε την κατάσταση, στο ντεμπούτο του Σέρχιο Ράμος, χάρη στον παρτενέρ του… Μαρκίνιος, αλλά ουδείς πρόκειται να θυμάται το «διπλό» των Παριζιάνων, μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος έπεσε κάτω στο 80ο λεπτό, έπειτα από πολύ επικίνδυνο τάκλιν του Λοΐς Ντιονί και οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές, με τους Γάλλους να ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός πως ο Νεϊμάρ βρίσκεται συχνά-πυκνά στο έδαφος, αυτή την φορά η κατάσταση είναι σοβαρή.


Η εκτίμησή τους μάλιστα επιβεβαιώθηκε. Ο Βραζιλιάνος θα λείψει για έξι με οκτώ μήνες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Παρί Σεν Ζερμένν και αποτελεί μαζί με τον Τσίλγουελ, τον δεύτερο ποδοσφαιριστή κάποιας εκ των πρωταθλητριών ομάδων της περσινής σεζόν από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, που δεν θα κάνει… Χριστούγεννα στο γήπεδο!

Ωστόσο, η μεγάλη εικόνα που προκύπτει από τον τραυματισμό του Νεϊμάρ είναι ο αριθμός των αναμετρήσεων που έχει αναγκαστεί να «χάσει», την τελευταία τετραετία.

Υπάρχουν συνολικά 23 καταγεγραμμένοι, με συνέπεια να μην έχει αγωνιστεί συνολικά σε 71 αναμετρήσεις σε από το 2017 και μετέπειτα. Πως μεταφράζεται αυτό; Δύο σεζόν σε επίπεδο πρωταθλήματος και κάτι… ακόμη από ματς του Champions League.

Για την ιστορία μάλιστα, το χτύπημα που αποκόμισε στο ματς με την Σεντ Ετιέν σηματοδοτεί τον σοβαρότερο τραυματισμό του επί γαλλικού εδάφους, με τον αμέσως επόμενο να λαμβάνει χώρα πριν από μία διετία, και να του στερεί την συμμετοχή από 18 ματς!


Όλοι πλέον αναμένουν την αποκατάσταση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ και την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, δίπλα στους Λιονέλ Μέσι και Κίλιαν Εμπαπέ. Η Παρί Σεν Ζερμέν χάνει τον Νεϊμάρ και αυτός καθυστερεί προς το παρόν στο.... ραντεβού με το 171ο  του ματς πλάι στον Αργεντινό «κολλητό» του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0