Πρόσωπα

Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά: Τα ώριμα παιδιά του Μαρτίνς που είναι απαραίτητα για τον Ολυμπιακό! (video)

Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά: Τα ώριμα παιδιά του Μαρτίνς που είναι απαραίτητα για τον Ολυμπιακό! (video)

Μπορεί να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ωστόσο η συμβολή των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί είναι καθοριστική σε κάθε παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Σχετικά Άρθρα

Όποιος είπε πως η ηλικία βάζει πάντα ταβάνια στους αθλητές, μάλλον δεν έχει δει αυτούς τους δύο να αγωνίζονται. Μπορεί στον ποδοσφαιρικό κόσμο να θεωρούνται «μεγάλοι», ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος για τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου αντί να κουράζονται, συνεχίζουν να βγάζουν τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση και να είναι απαραίτητοι για τους Πειραιώτες!

Τρανταχτό και πιο πρόσφατο παράδειγμα το ματς των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον Βόλο το οποίο είχε την υπογραφή των δύο. Αμφότεροι μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο χρυσό τρίποντο, απέναντι σ’ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Ο μεν Ελ Αραμπί εισήλθε στο γήπεδο στο 72ο λεπτό και σκόραρε 13’ αργότερα (85’), ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι, ενώ ο δε Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Ρόνι Λόπες στο 60’ και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή χάρισε τους τρεις βαθμούς (90+1’) της νίκης στην αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς!

Ψυχρός εκτελεστής ετών… 34 – Γαλλική σαμπάνια… 444 μηνών ωρίμανσης!

Τη φετινή σεζόν ο Μαροκινός είναι συνηθισμένος στο να χρίζεται ήρωας της τελευταίας στιγμής. Κάτι τέτοιο πέτχυε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς, καθώς με το γκολ του στο 64’, ο πίνακας έγραψε το 2-2 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν αργότερα στη διαδικασία των πέναλτι.

Η… επιδημία εξαπλώθηκε και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της Super League (17/10/2021). Σ’ εκείνη την αναμέτρηση ο 34χρονος σκόραρε στο 84’ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1, ενώ το ίδιο έκανε και δύο εβδομάδες αργότερα κόντρα στον Παναιτωλικό! Να σημειωθεί πως σε αμφότερα τα παιχνίδι είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, αντικαθιστώντας τους Ανδρέα Μπουχαλάκη και Ρόνι Λόπες αντίστοιχα!

 

Από την άλλη ο Βαλμπουενά μπορεί να μην σκοράρει τόσο συχνά, ωστόσο όταν το κάνει τα γκολ του μένουν στην ιστορία! Βέβαια το φόρτε του είναι οι ασίστ! Ο 37χρονος είχε δημιουργήσει τα γκολ που έδωσαν τη νίκη και στις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Νέφτσι Μπακού, για τα δύο παιχνίδια του 2ου γύρου των προκριματικών του Champions League, ενώ καταλυτικός ήταν και στο προαναφερθέν παιχνίδι με τους Αγρινιώτες.

«Παιδιά» του Μαρτίνς

Το βασικότερο, όμως, κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως έχουν ταυτίσει τα ονόματά τους με την εποχή του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες στην ιστορία του συλλόγου. Πέρα από αυτό οι δυο τους είναι πολύ έμπειροι, βρίσκονται ανάμεσα στους αρχηγούς και είναι οι κύριες λύσεις για την επίθεση.

Ο Βαλμπουενά ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιό του για ακόμη έναν χρόνο, ενώ έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως θα ήθελε να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους» ακόμη κι όταν κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Ελ Αραμπί επιπλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, με τους πρωταθλητές να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι μαζί του. Και φυσικά όλα αυτά, τη στιγμή που διανύουν το 34ο και 37ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0