Πρόσωπα

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, μάθε μας μπαλίτσα

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, μάθε μας μπαλίτσα

Ο Μολδαβός αριστερός μπακ  είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες στον φετινό Ολυμπιακό και η ιστορία του δίνει ένα ακόμα χρήσιμο μάθημα σε όλους.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό, «κλέβοντας» αρκετή από την δόξα των πολυδιαφημισμένων συμπαικτών του σε αυτή την εβδομάδα του 3/3 για τους Πειραιώτες. Για αρχή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ «έσβησε» όποιον προσπάθησε να επιτεθεί στην πλευρά του. Μεσοβδόμαδα υπόγραψε μια εξαιρετική εμφάνιση, δίνοντας την ασίστ για το γκολ στο 90΄που έκρινε το ματς με την Φενέρμπαχτσε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Μάλιστα, ο Μολδαβός αριστερός μπακ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Και τέλος το μεσημέρι της Κυριακής, απέναντι στον Βόλο, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 στο 80ο λεπτό και το φάουλ για το 2-1 στο 91ο λεπτό. 

Και αυτά είναι μόνο τα προφανή, γιατί από την αρχή της σεζόν παιχνίδι με το παιχνίδι δε σταματά να… εκθέτει κόσμο και κοσμάκη.

«Από τότε που τον επιλέξαμε για να έρθει στον Ολυμπιακό, γνωρίζαμε πως πρόκειται για ένα παίκτη με τεράστια θέληση, δύναμη και αντοχή. Έναν παίκτη με πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά. Γνωρίζαμε τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, όπως γνωρίζαμε πως ίσως να μην ήταν ακόμα έτοιμος για το επίπεδο και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ξέραμε, όμως, ότι παίρναμε έναν αριστερό μπακ έτοιμο να δουλέψει σκληρά και να τα δώσει όλα για την ομάδα. Τον παρακολουθούσαμε για πολλά χρόνια, από όταν βρισκόταν στις ακαδημίες της Μπελενένσες και της Πόρτο. Όταν τον επέλεξα ήξερα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που παίζοντας στον Ολυμπιακό θα είχε τεράστια εξέλιξη. Επομένως, για μας, κάθε άλλο παρά έκπληξη είναι όσα κάνει τελευταία».

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με τον Βόλο, εμφανώς δικαιωμένος  ο Πέδρο Μαρτίνς εξήγησε όλο το σκεπτικό της μεταγραφής του Μολδαβού τον Γενάρη του 2021. Του ποδοσφαιριστή που ουσιαστικά «έπιασε λιμάνι» για να καλύψει το κενό του Κώστα Τσιμίκα. Αυτό από μόνο του ανέβασε τον πήχη σε δυσθεώρητα επίπεδα. Έπειτα, το πακέτο Μολδαβός μπακ της Πάσος Φερέιρα δεν… έψηνε ιδιαίτερα κανέναν οπαδό της ομάδας, ενώ και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του δεν είναι από αυτά που ενθουσιάζουν την κερκίδα. Μέχρι πρότινος, γιατί εσχάτως ο «άμπαλος που έφερε ο Μαρτίνς και δεν μπορεί να κάνει μια σέντρα», αποθεώνεται ακόμα και όταν κερδίζει πλάγιο άουτ. 

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η αυταπάρνηση με την οποία αγωνίζεται. Μάχεται για κάθε μπάλα και κάθε κατοχή σα να είναι η πιο κρίσιμη της καριέρας του. Δεν φοβάται να μπει σε μονομαχία με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιονδήποτε αντίπαλο και σπανίως βγαίνει ηττημένος. Πλέον, χάρη στα συνεχόμενα παιχνίδια έχει βρει και την απαραίτητη χημεία με τους συμπαίκτες του, ενώ απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης του προπονητή βγάζει και τεράστια αυτοπεποίθηση. Πλέον, ντριμπλάρει και σεντράρει σε πολύ καλό επίπεδο και δεν φοβάται να παίξει πολύ επιθετικά την θέση. 

Ας μην ξεχνάμε πως και για τον ίδιο τον Ρέαμπτσιουκ ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Από 4 ετών στην Πορτογαλία δεν είχε βγει ποτέ από την χώρα και δεν είχε παίξει ποτέ σε ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά έπρεπε να διαχειριστεί πολλές δυσκολίες την ίδια στιγμή. Δυσκολίες που κανείς δεν σκέφτεται όταν… σταυρώνει με μεγάλη ευκολία οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή δεν αποδίδει μια συγκεκριμένη στιγμή αυτό που ο ίδιος θα ήθελε. Στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει με τον Ρέαμπτσιουκ, απλά ο Μολδαβός δίνει ένα καλό μάθημα σε όλους όσοι τον χλεύαζαν πριν λίγους μήνες και τώρα τον αποθεώνουν. Η περίπτωση του, ενδεχομένως, να κάνει αρκετούς να σκεφτούν και να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο μήπως και απαλλαχτούμε κάποια στιγμή από την κατάρα του σηκωμένου δαχτύλου.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0