Πρόσωπα

Λιρόι Σανέ: Η «Ανάσταση» άργησε, αλλά επετεύχθη για τον άσο της Μπάγερν Μονάχου! (video)

Λιρόι Σανέ: Η «Ανάσταση» άργησε, αλλά επετεύχθη για τον άσο της Μπάγερν Μονάχου! (video)
Ο Σανέ βοήθαει την Μπάγερν και την οδηγεί στις… επιτυχίες εντός και εκτός Γερμανίας. 
Ο Λιρόι Σανέ λύτρωσε την Μπάγερν Μονάχου το Σάββατο (27/11) χάρη στο πανέμορφο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ στο Allianz Arena για την 13η αγωνιστική της Bundesliga. Χαρίζοντας στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς, οδηγώντας τη στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις έναν βαθμό πάνω απο την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο Γερμανός εξτρέμ έχει αποτελέσει φέτος αρκετές φορές τη λύση, σε εγχώριες διοργανώσεις αλλά και σε Champions League για τους «Βαυαρούς». Ο 25χρονος επιθετικός είναι ένα ακόμη από τα πολλά όπλα στη φαρέτρα του Γιούλιαν Νάιγκελσμαν.

Επιλέον,  εφέτος ο Σανέ φαίνεται να είναι η πιο αξιόπιστη λύση στα άκρα της επίθεσης της Μπάγερν Μονάχου, αφού και ο ίδιος έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού που είχε όταν πρωτοήρθε στο Μόναχο, ανακτώντας  το προβάδισμα από τους Σερτζ Γκνάμπρι και Κίνγκσλεϊ Κομάν. Αναλυτικά, στη φετινή σεζόν της Bundesliga ο Σανέ σε 13 εμφανίσεις έχει σκοράρει 4 γκολ και έχει μοιράσει ισάριθμες ασίστ.

Ενώ, στο UEFA Champions League η παρουσία του είναι ακόμα πιο αισθητή, με 4 γκολ και 4 ασίστ σε 5 ματς, έχοντας συμμετοχή στα 8 από τα 19 γκολ (42%) που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής η γερμανική ομάδα στους πρώτους 5 αγώνες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με ποιο χαρακτηριστική του εμφάνιση αυτή στο Ντα Λουζ για την 3η αγωνιστική της φάση των ομίλων του Champions League απέναντι στη Μπενφίκα! Εκεί όπου πέτυχε 2 τέρματα και μοίρασε μία ασίστ στον Ρόμπερτ Λεφαντόφσκι. Λύνοντας τον γόρδιο δεσμό στο 70ο λεπτό χάρη σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ κάνοντας το 1-0 αλλά και σημειώνοντας το τελικό 4-0 δεκαπέντε λεπτά αργότερα. Επιπροσθέτως, στο Κύπελλο Γερμανίας έχει φορέσει 2 φορές τη φανέλα βασικού σκοράροντας μια φορά και μοιράζοντας 2 ασίστ κόντρα στην Μπρέμερ για τον πρώτο γύρο του θεσμού. Βοηθώντας την ομάδα του Μονάχου να επιβληθεί έναντι της ομάδα της Βρέμης με το εμφατικό 12-0!

FFCPA3IXMAEuPf8.jpg

Τα ίδια και στην «Πρωταθλήτρια» Μάντσεστερ Σίτι επί Πεπ Γκουαρντιόλα


Ο Λιρόι Σανέ υπήρξε μία πολύ αξιόπιστη λύση για τη Μάντσεστερ Σίτι στην τριετία του στο νησί. Γι'αυτό το λόγο φυσικά ο Γκουαρντιόλα δαπάνησε 52 εκατ. ευρώ στην Σάλκε για να τον κάνει δικό του. Ο Γερμανός χαφ σε 135 εμφανίσεις με τη φανέλα της Σίτι βρήκε δίχτυα 39 φορές και μοίρασε 45 ασίστ. Είχε συμμετοχή δηλαδή σε περίπου 1 από τα 4 που σκόραραν οι «Πολίτες». Επιλπέον, η ομάδα που σκόραρε περισσότερο απέναντι της ήταν η Λίβερπουλ με 4 γκολ! Φυσικά, οι κόποι του ίδιου αλλά και της ομάδας του ανταμείφθηκαν, αφού ο ίδιος κατάκτησε 7 τρόπαια! Δύο τίτλους Premier League, δύο Κύπελλα Carabao, ένα FA Cup και δύο Community Shield. 

Αδιαμφισβήτητα, ο Λιρόι Σανέ έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά υπό τις οδηγίες του νέου του προπονητή δημιουργώντας του «ευχάριστους» πονοκεφάλους όσον αφορά τις επιλογές του στη μεσοεπιθετική γραμμή, έχοντας βέβαια ακόμα πολύ χώρο για βελτίωση. Σίγουρα όμως, εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς στους αγώνες του Champions League, τότε η Μπάγερν μπορεί να ονειρεύεται μία πολύ υψηλή πορεία και φυσικά το ίδιο μπορεί να κάνει και ο πρώην προπονητής του αλλά και νυν στην Εθνική Γερμανίας, Χάνς-Ντίτερ Φλικ για το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Αφού, από την στιγμή που ο 56χρονος τεχνικός τον χρησιμοποεί ως αριστερό χαφ (θέση η οποία προτιμάει να αγωνίζεται και ο ίδιος ο Σανέ) έχει σκοράρει 4 φορές στα τελευταία 6 ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική του ομάδα.



Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0