Πρόσωπα

Γιάννης Αναστασίου: Χάρισε στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο τίτλο του, αγάπησε και αγαπήθηκε, αλλά επιστρέφει στο «σπίτι» ως αντίπαλος!

Γιάννης Αναστασίου: Χάρισε στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο τίτλο του, αγάπησε και αγαπήθηκε, αλλά επιστρέφει στο «σπίτι» ως αντίπαλος!
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παναιτωλικό (28/11, 19.30) στη Λεωφόρο, με τον Γιάννη Αναστασίου επιστρέφει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά το 2015, ως αντίπαλος αυτή τη φορά του τριφυλλιού. Το «BN Sports» γράφει για τον 48χρονο προπονητή που χάρισε τον τελευταίο τίτλο στους «πράσινους».

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιράνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τι εστί Παναθηναϊκός, καθώς τον υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν είναι άγνωστος σε κανέναν φίλο του τριφυλλιού. Τουναντίον όλοι τον θυμούνται και με τα θετικά του και με τα αρνητικά του. Μα πάνω απ' όλα με μεγάλο σεβασμό για το γεγονός πως είναι ο προπονητής που χάρισε στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο του τίτλο. Το Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2013-14, όταν και το τριφύλλι είχε επικρατήσει με 4-1 στον τελικό του ΟΑΚΑ.

anastasiou.jpg

Πήρε το Κύπελλο, έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα και τον έδιωξε η... Καμπάλα

Ο Αναστασίου ανέλαβε με τον Νίκο Νταμπίζα να φέρουν εις πέρας ένα ιδιαίτερα σύνθετο πλάνο με πολλές δυσκολίες το καλοκαίρι του 2013.

Παρέμεινε για 2,5 χρόνια στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού (είχε υπάρξει ξανά παλιότερα και στο τεχνικό τιμ του Χενκ Τεν Κάτε), όπου κατάκτησε του Κύπελλο Ελλάδας το 2014 και διεκδίκησε το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν στα ίσια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο αποκλεισμός, όμως, από την Καμπάλα στα play off του Europa League και τα μετέπειτα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απόλυση του στις 2 Νοεμβρίου 2015.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος είχε τοποθετηθεί σχετικά με τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, λέγοντας τα εξής: «Ο Γιάννης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό το Μάιο του 2013. Μαζί δημιουργήσαμε ένα πλάνο που υπηρετήθηκε με συνέπεια και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομάδας, που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη παραδέχονταν. Φτάσαμε σε σημαντικές επιτυχίες και φυσικά του πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Όλοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

145831.jpg

Ολλανδία, Βέλγιο, Κύπρος και... επιστροφή

Μετά τον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου δεν έμεινε ανενεργός. Ο έμπειρος προπονητής πέρασε μετά από την Ολλανδία, που δούλεψε στην Ρόντα, στο Βέλγιο και την Κορτράικ, αλλά και στην Κύπρο όπου έκατσε στον πάγκο της Ομόνοιας, πριν επιστρέψει το 2019 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου. Έμεινε λίγους μήνες στον Ατρόμητο και δεν πρόλαβε να βρεθεί ως αντίπαλος στη Λεωφόρο. Είχε απολυθεί όταν έγινε το ματς του Παναθηναϊκού με τους Περιστεριώτες. Πρόλαβε να είναι μονάχα στο ματς του πρώτου γύρου στο Περιστέρι, στη μοναδική φορά που τον είδαμε σαν αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Ενδιάμεσα, είχε φτάσει μια ανάσα από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσει να κρατήσει τον Στραματσόνι και να μην υπογράψει τον Αναστασίου.

anastasiou-paganias-rutter-pagkos_1.jpg

Ξανά στη Λεωφόρο 6 χρόνια μετά!

Η επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στη Λεωφόρο θα πραγματοποιηθεί (σε επίσημο παιχνίδι) 6 χρόνια μετά και ως αντίπαλος με τον Παναιτωλικό.

Ο πλέον τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου έχει βρεθεί τρεις φορές συνολικά αντιμέτωπος με το τριφύλλι στην καριέρα του, μετά τη φυγή του από του. Αρχικά στις 11 Ιουλίου του 2017 όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Κόρτραϊκ του Έλληνα τεχνικού στο Τέχελεν της Ολλανδίας στην περίοδο της προετοιμασίας. Το δεύτερο... «reunion» δόθηκε σε επίσημο παιχνίδι στο Περιστέρι, όταν ο Γιάννης Αναστασίου, ως προπονητής του Ατρομήτου είχε φύγει ηττημένος στο τέλος της βραδιάς με 1-0 από το τέρμα που είχε σημειώσει ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ τέλος, τον περασμένο Ιούλιο, ο Παναιτωλικός με προπονητή τον Αναστασίου επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1 στη Λεωφόρο σε φιλική αναμέτρηση.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως... παρέα με τον Γιάννη Αναστασίου, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επιστρέφουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές που κατά καιρούς φόρεσαν τα «πράσινα». Ο λόγος για τους Νίκο Καρέλη, Νίκο Βέργο, Διαμαντή Χουχούμη και Κώστα Αποστολάκη.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0