Πρόσωπα

Πέδρο Γκονσάλβες: Πώς το ταλέντο γράφει ιστορία, κλείνοντας το... μάτι, αλλά και στόματα! (video)

Πέδρο Γκονσάλβες: Πώς το ταλέντο γράφει ιστορία, κλείνοντας το... μάτι, αλλά και στόματα! (video)
Ο Πέδρο Γκονσάλβες δείχνει σε κάθε αγωνιστική του Champions League πως ήρθε στο προσκήνιο για να μείνει! Με τα δύο γκολ του απέναντι στη Ντόρτμουντ (24/11, 3-1) έγραψε ιστορία στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο και κάνει για δεύτερη σερί σεζόν τη Βαλένθια και τη Γουλβς να... απορούν γιατί «κλώτσησαν» την τύχη τους!
 
Λέγεται πως το καλοκαίρι βρέθηκε στο μεταγραφικό επίκεντρο του Γιούργκεν Κλοπ. Οι υψηλές απαιτήσεις της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο, υπήρξαν ανασταλτικός παράγοντας για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Το καλοκαίρι πέρασε και ο Πέδρο Γκονσάλβες παρέμεινε στη πορτογαλική πρωτεύουσα, παρά τα 23 γκολ και τις 4 ασίστ που μέτρησε την αγωνιστική περίοδο 2020-21. 
 
Φέτος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Είναι με διαφορετικά ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής των «λιονταριών» και εν ολίγοις, με την άμεση συμμετοχή του σε εννιά από τα δέκα γκολ της ομάδας του εντός και εκτός συνόρων, είναι αυτός που τα οδηγεί στην Primeira Liga και στο Champions League
 
Ο ιδιαίτερα χαρισματικός, Πέδρο Γκονσάλβες

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε την ατυχία να στερηθεί των υπηρεσιών του στο ξεκίνημα των ομίλων του Champions League λόγω τραυματισμού. Ακολούθησαν οι ήττες από Άγιαξ (15/09, 5-1) και Ντόρτμουντ (28/09, 1-0). Ίσως η κατάληξη να ήταν διαφορετική αν το μεγάλο αστέρι ήταν διαθέσιμο. Άλλωστε, από όταν επέστρεψε στην ενδεκάδα μετρά τρεις σερί νίκες. Ο απολογισμός του ίδιου; Τέσσερα γκολ και μία ασίστ! 
 
Στην επιστροφή του μοίρασε την ασίστ για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 επί της Μπεσίκτας (19/10), ενώ όταν οι Τούρκοι ήρθαν ως φιλοξενούμενοι στο Ζοσέ Αλβαλάδε, τους φιλοδώρησε με δύο γκολ στον δρόμο προς το επιβλητικό 4-0 (03/11). Απέναντι στη Ντόρτμουντ δεν έκανε εκπτώσεις: σκόραρε δις και λίγο έλειψε να σημειώσει το πρώτο του χατ-τρικ στο Champions League, αλλά αστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 81ο λεπτό. 
 
Ωστόσο, τα δύο γκολ που πέτυχε τον τοποθέτησαν στα βιβλία της ιστορίας του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, αφού έγινε ο μόλις δεύτερος Πορτογάλος που σκοράρει 2+ γκολ σε σερί ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο πρώτος που το κατάφερε, προφανώς, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
 
Παρατηρώντας τα κατορθώματά του εν έτει 2021, Γουλβς και Βαλένθια μάλλον απορούν τι «μέτρησαν» λάθος στην περίπτωσή του. Οι πρώτοι τον άφησαν να αποχωρήσει πριν δύο καλοκαίρια για 1.5 εκατ. ευρώ περίπου. Οι δεύτεροι ως ελεύθερο το 2017. Στο σήμερα, αμφότεροι τον βλέπουν να διαπρέπει, την ώρα που κοστολογείται με 25 εκατ.ευρώ και θεωρείται δεδομένο πως αν αποχωρήσει από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, θα το πράξει για πολύ περισσότερα. 
 
Άλλωστε, ήδη από το περσινό καλοκαίρι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρθηκαν αρκετά για την περίπτωσή του. Αν με τα περσινά δεδομένα οι Πορτογάλοι αξίωσαν περίπου 60 εκατ. ευρώ, ποιος μπορεί να φανταστεί πού θα φτάσουν οι φετινές απαιτήσεις; 
 
Ίσως ως τα 80 εκατομμύρια που είναι η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο που έχει, έως το 2026!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0