Πρόσωπα

Πέδρι: Το πρώτο «χρυσό παιδί» της Μπαρτσελόνα μετά τον… Λιονέλ Μέσι (video)

Πέδρι: Το πρώτο «χρυσό παιδί» της Μπαρτσελόνα μετά τον… Λιονέλ Μέσι (video)

Ήταν δίκαιο και έγινε… πράξη. Ο Πέδρι έγινε ο νέος κάτοχος του βραβείου «Golden Boy» και το BN Sports σας παρουσιάζει τι συνέβη με τους προκατόχους του αλλά και το ιδιαίτερο ρεκόρ που έσπασε.

Ήταν τέλη του 2003. Το βραβείο Golden Boy κάνει την εμφάνισή του στα ποδοσφαιρικά δρόμενα, ως το κορυφαίο για την ανάδειξη του μεγαλύτερου ταλέντου της χρονιάς. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ είναι ο πρώτος νικητής, όταν ακόμα αγωνιζόταν στον Άγιαξ και ήταν σε ηλικία μόλις 20 ετών. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα ταλέντο κερδίζει την συγκεκριμένη διάκριση.

Έπειτα από 18 χρόνια, ήρθε η σειρά του Πέδρι. Ο 18χρονος (γίνεται 19 στις 25/11) άσος της Μπαρτσελόνα ήταν το απόλυτο φαβορί και εν τέλει κατάφερε να φτάσει ως την κορυφή των ταλέντων. Με μία (απίστευτα) γεμάτη σεζόν με τους «μπλαουγκράνα», ήταν η ελπίδα στο τραγικό σύνολο της ισπανικής ομάδας, παίζοντας συνολικά 52 παιχνίδια (!). Τι έκαναν, όμως, οι προκάτοχοι του;

Μόλις ο 2ος από την Μπαρτσελόνα!

Η ανακοίνωση πως ο Πέδρι είναι το «Golden Boy» του 2021, ξύπνησε μνήμες στην Μπαρτσελόνα από το 2005. Τότε, το όνομα που ακούστηκε για νικητής ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός αστέρας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα της πρώτης ομάδας και το βραβείο ήταν μία καλή αφετηρία για όσα θα πρόσφερε στην συνέχεια. Δεν έκανε απλά επιτυχίες. Ήταν από μόνος του μία επιτυχία. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος.

Ο 18χρονος χαφ, συνυπήρξε μαζί του πέρσι και πλέον, έχει αναλάβει να συνεχίσει το έργο του στην Μπαρτσελόνα. Το γεγονός πως ο Μέσι, σε ηλικία 19 ετών τότε, πήρε το συγκεκριμένο βραβείο, αποτελεί μία τέλεια αφετηρία και για τον Πέδρι, ο οποίος έχει ήδη δείξει εξαιρετικά δείγματα. Η μεταγραφή του από την Λας Πάλμας έχει μετατραπεί σε… «χρυσό».

Εκείνοι που… πέτυχαν!

Θα ήταν εξαιρετικά απίθανο, από τα 18 βραβεία που έχουν δοθεί, να υπήρχε η απόλυτη επιτυχία. Είναι αδύνατον. Ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, δεν ήταν κορυφαία ταλέντα στα νιάτα του. Κάποιοι από αυτούς, έκαναν και την σωστή διαχείριση για να φτάσουν ψηλά. Πέρα από τον Λιονέλ Μέσι, που έφτασε ένα σκαλί ακόμα πιο πάνω, υπάρχουν μερικά παραδείγματα που καλείται να αντιγράψει ο Πέδρι.

Αρχικά, ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Έβερτον. Ο άλλοτε φορ είχε πετύχει 253 γκολ σε 559 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους «κόκκινους διαβόλους», κατακτώντας μεταξύ άλλων πέντε πρωταθλήματα και ένα Champions League. Ίδια επίδοση χωρίς τον ευρωπαϊκό τίτλο, είχε και ο Σέρχιο Αγουέρο με την συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι.

Ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της με 260 γκολ αποζημίωσε σε μεγάλο βαθμό τα 40 εκατ. ευρώ που δαπάνησαν οι «πολίτες» για να τον αποκτήσουν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήταν αναπόσπαστό μέλος του συλλόγου στην δεκαετή δημιουργία της αυτοκρατορίας του. Και από εκεί, περνάμε Ο Σεσκ Φάμπρεγας ήταν εντυπωσιακός με τα χρώματα των Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Τσέλσι. Αγαπήθηκε από όλους τους συλλόγους όσο λίγοι ενώ τώρα βρίσκεται στην Μονακό.

Σε 722 παιχνίδια, μοίρασε συνολικά 214 ασίστ και με την Εθνική Ισπανίας ήταν βασικό μέλος στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και των δύο EURO. Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους Πολ Πογκμπά και Κιλιάν Εμπαπέ. Ο πρώτος έκανε τρομερά πράγματα με την Γιουβέντους και έφτασε στη μεταγραφή των 105 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο άλλος, ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ που αυτή την στιγμή είναι ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Θαύματα με Μονακό και απόλυτη καθιέρωση στην Παρί Σεν Ζερμέν με απολογισμό 140 γκολ και 188 συμμετοχές. Αμφότεροι ήταν και παγκόσμιοι πρωταθλητές.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0