Πρόσωπα

Σέρχιο Αγουέρο: Ο κορυφαίος «killer» προδόθηκε από την αδύναμη καρδιά του

Σέρχιο Αγουέρο: Ο κορυφαίος «killer» προδόθηκε από την αδύναμη καρδιά του

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση πως ο Κουν Αγουέρο αναμένεται να κρεμάσει πρόωρα τα παπούτσια του λόγω του προβλήματος στην καρδιά και το BN Sports κάνει μία αναδρομή στην «πλούσια» καριέρα του.

Σχετικά Άρθρα

«Αυτό το παιδί γεννήθηκε με «con un pan debajo del brazo». Συγχαρητήρια», ήταν τα πρώτα λόγια του γιατρού στους γονείς του Κουν Αγουέρο, λίγες ώρες αφότου ήρθε στη ζωή. Στην Αργεντινή, η συγκεκριμένη φράση, είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν ορισμένα μωρά όταν γεννιούνται, το οποίο μεταφράζεται ως καλοτυχία στην ζωή του παιδιού. Δεν μπορείς να πεις ότι στην περίπτωση του Αργεντίνου φορ, δεν έπιασε.

Ρεκόρ, τίτλοι, φήμη. Ο Κουν Αγουέρο τα έκανε όλα, τα χόρτασε αλλά το τέλος είναι άδοξο. Ο Αργεντινός φορ, όπως όλα δείχνουν, θα σταματήσει πρόωρα την καριέρα του στα γήπεδα, σε ηλικία μόλις 33 ετών, λόγω του προβλήματος στην καρδιά. Ωστόσο, ο διεθνής άσος, δεν είδε τα προβλήματα να ξεκινούν τώρα.

Μία ζωή γεμάτη… επιτυχία!

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Μαδρίτη, ο Κουν Αγουέρο είχε μόνο ανοδική πορεία στην καριέρα του. Η μεταγραφή από την Ιντεπεντιέντε κόστισε συνολικά 21,7 εκατ. ευρώ με μόλις μία σεζόν στην πρώτη ομάδα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά την μεγάλη επιτυχία με τον Ντιέγκο Φορλάν, επέλεξε να αγοράσει ξανά από Λατινική Αμερική. Η επαλήθευση της αξίας του, δεν άργησε να έρθει. Τα έξι γκολ σε 38 αγώνες της πρώτης σεζόν, ήταν απλά δείγμα.

Παράλληλα, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Το 2009/10, απογείωσε την τιμή του και τη φήμη του, αφού βοήθησε τους «ροχιμπλάνκος» να κατακτήσει το Europa League, το οποίο ήταν και το μοναδικό τρόπαιο που πήρε με τον ισπανικό σύλλογο μαζί με την UEFA Super Cup. Μία πενταετία γεμάτη γκολ και ασίστ, ήταν αρκετά για να γίνει από τους κορυφαίους φορ στον κόσμο. Σε 230 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κατάφερε να φτάσει τα 100 γκολ και να μοιράσει 45 ασίστ, κάνοντας την απόλυτη διαφορά.

Από τους βασικούς «πυλώνες» της Σίτι και το γκολ του «αιώνα»!

Την ίδια στιγμή που ο Κουν Αγουέρο έφτιαχνε το όνομά του, στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Σίτι έχτιζε το δικό της όνομα, έχοντας αλλάξει διοίκηση αλλά και μπάτζετ. Ο Αργεντινός φορ έμελλε να είναι από τους πρώτους που θα έθεταν την βάση προς την απόλυτη κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, ο διεθνής άσος έγινε η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή των πολιτών εκείνη την περίοδο, πίσω από τα 43 εκατ. του Ρομπίνιο.

Η προσθήκη του Κουν Αγουέρο ήταν και η αρχή για την επιστροφή στους τίτλους. Ο Αργεντινός επιθετικός, στην πρώτη του σεζόν, έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το πρώτο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι μετά από 44 χρόνια. Συγκεκριμένα, στην τελευταία αγωνιστική, έγινε το απόλυτο θρίλερ. Οι συμπολίτισσες του Μάντσεστερ ήταν μαζί στην κορυφή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει στο άλλο ματς, την ίδια στιγμή οι «πολίτες», ήταν στο 2-2 με την ΚΠΡ στο Έτιχαντ. Ένα γκολ θα έδινε πρωτάθλημα.

Ήταν 23 ετών. Παίρνει τη μπάλα, πατάει περιοχή και εκτελεί. Σε δευτερόλεπτα, η μπάλα έχει τραντάξει τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Κουν Αγουέρο σε έκσταση μαζί με όλους τους συμπαίκτες του. Ένα τέρμα στο 91’ που δίνει τον τίτλο του πρωταθλητή και αποτελεί την αφετηρία για τους δεκάδες ακόμα που θα έρθουν. Όσο για τον ίδιο, μένει στο Μάντσεστερ για δέκα χρόνια και «σπάει» κάθε είδους ρεκόρ. Εκτός από την δεύτερη θέση σε συμμετοχές, πίσω από τον Νταβίντ Σίλβα, ο Αγουέρο σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 260 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα σε 378 φορές και εξελίχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς παγκοσμίως.

Η αρχή των τραυματισμών και η χαμένη εμπιστοσύνη που τον έφερε στον… Μέσι!

Μπορεί το 2019/20 να ήταν πολύ περίεργη σεζόν λόγω της πανδημίας. Διακοπή, άδεια γήπεδα και δύσκολες συνθήκες, σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας. Ο Αγουέρο ήταν από τους ποδοσφαιριστές που επηρεάστηκε αφού το 2020/21, είχε αρκετούς τραυματισμούς. Είτε μυϊκούς, είτε covid, είτε δυσκολίας στο να βρει ρυθμό. Την ίδια στιγμή, ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον έβγαλε από την εξίσωση.

Παρότι ήταν ο αρχηγός, μέσα σε σύντομο διάστημα, δεν είχε βασικό ρόλο στην ομάδα, ενώ εκκρεμούσε και η ανανέωση του συμβολαίου του, που έκπνεε το 2021. Η αξία του έπεσε κατακόρυφα και έκανε μία από τις χειρότερες, σε επιδόσεις, σεζόν τις καριέρας του, αφού σκόραρε μόλις έξι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το μεγάλο «μπαμ» ήρθε, όταν η Μάντσεστερ Σίτι του ξεκαθάρισε πως δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο. Μία απόφαση, που πλήγωσε αρκετά τον Αγουερό μετά την προσφορά που είχε δώσει στους «πολίτες».

Ταυτόχρονα, η Μπαρτσελόνα καρτερούσε, με τον Αργεντινό φορ να έχει ως «όνειρο», να αγωνιστεί δίπλα στον Λιονέλ Μέσι. Οι «μπλαουγκράνα» τον προσέγγισαν και του έδειξαν την εμπιστοσύνη που έψαχνε. Μπορεί ο Αργεντινός αστέρας να μην είχε υπογράψει την δική του ανανέωση, αλλά αυτό δεν εμπόδιζε τον συμπατριώτη του να πει «ναι». Το καλοκαίρι βάζει και τυπικά την υπογραφή του, όμως λίγες μέρες μετά, ο Μέσι αποχωρεί. «Όταν έμαθα πως θα φύγει από την Μπαρτσελόνα, σοκαρίστηκα», ήταν τα λόγια του, λίγες στιγμές μετά.

Μία (αποχώρηση Μέσι), δυο (τραυματισμός), τρεις (πρόβλημα στην καρδιά) και… τέλος

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι τον πλήγωσε αρκετά. Ο Κουν Αγουέρο δεν είχε εντυπωσιαστεί με το πλάνο της Μπαρτσελόνα αλλά ήθελε όσο τίποτα να παίξει με τον συμπατριώτη του. Δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανή φυγή και του 33χρονου από τον ισπανικό σύλλογο. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα συμβεί αλλά το ντεμπούτο του, θα αργούσε αρκετά. Ο λόγος ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός που τον άφησε εκτός για σχεδόν δύο μήνες.

Η επιστροφή του ήθελε προσοχή. Σαν να ήξεραν οι γιατροί τι θα ακολουθούσε. Στο παιχνίδι με την Αλαβές, όλοι πάγωσαν. Ο Αργεντινός φορ παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο στήθος. Το παιχνίδι σταμάτησε και ο διεθνής άσος έγινε αλλαγή χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα, διακοσμήθηκε στο νοσοκομείο και έμεινα για δύο μέρες μέχρι να μάθει τι είχε συμβεί. Και όμως, ήταν το χειρότερο σενάριο.

Ο Αγουέρο είχε καρδιακή αρρυθμία και αρχικά, ήταν να μείνει εκτός για τρεις μήνες για να ακολουθήσει ειδική θεραπεία. Ωστόσο, οι τελευταία εξελίξεις είναι δραματικές. Σε ηλικία 33 ετών, ο Αργεντινός άσος είναι έτοιμος να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο λόγος είναι επειδή υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο αλλά και να αποτελεί μεγάλο ρίσκο αν θελήσει να το κάνει.

Η καρδιά που τον έφερε στο άθλημα, τον «προδίδει» για να σταματήσει. Ένας από τους κορυφαίους φορ στον κόσμο και από τους μεγαλύτερους του 21ου αιώνα, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση τόσο άδοξα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0