Πρόσωπα

Τι 40, τι 30, ο Ζλάταν ίδιος μένει - Ο γηραιότερος με δύο γκολ σε Serie A και ευρωπαϊκό Top-5 από το 2000 και μετά!

Τι 40, τι 30, ο Ζλάταν ίδιος μένει - Ο γηραιότερος με δύο γκολ σε Serie A και ευρωπαϊκό Top-5 από το 2000 και μετά!
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται πως ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό. Το τελευταίο του σόου, όμως, παρά την ήττα από τη Φιορεντίνα (21/11, 4-3) τον έχρισε ως τον πρώτο στην Serie A και τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα -από το 2000 κι έπειτα- που παρά τα 40 του χρόνια σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι!
 
Ένας 40αρης Ζλάταν, ισούται με πολλούς εικοσάρηδες, έστω κι αν ο... νέος -Βλάχοβιτς- αποδείχθηκε πιο ωραίος απέναντι στη Μίλαν (21/11).
 
Η τελευταία του παράσταση -μέχρι την επόμενη- μπορεί να μην στάθηκε αρκετή για να χαρίσει τη νίκη στη Μίλαν ή έστω να αποτρέψει την ήττα απέναντι στη Φιορεντίνα. Παρά τα δύο γκολ του Σουηδού και την άτυπη... ασίστ στο αυτογκόλ του Βενούτι, οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν με 4-3 (20/11) και για πρώτη φορά έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο φέτος, χωρίς βαθμό από παιχνίδι της Serie A!
 
Σε ομαδικό επίπεδο το ματς του Αρτέμιο Φράνκι άφησε πικρή γεύση, αλλά σε ατομικό... ιστορική!
 
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ηλικία 40 ετών και 48 ημερών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δύο φορές δίχτυα σε ένα παιχνίδι της Serie A και παράλληλα, ο γηραιότερος που το πράττει σε κάποιο από τα πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από το 2000 κι έπειτα!
Γίνεται αντιληπτό πως ο Σουηδός θρύλος καταργεί έννοιες, όπως ο χρόνος, μέσω των κατορθωμάτων του, αποδεικνύοντας πως τα πάντα είναι σχετικά.

Ούτε οι σοβαροί τραυματισμοί, ούτε το πέρασμα από τις ΗΠΑ που θεωρήθηκε από πολλούς ως... πισωγύρισμα. Τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν έριξαν τα στάνταρ της απόδοσης του Ιμπραΐμοβιτς που κάνει την Μίλαν να συζητά μαζί του για επέκταση συμβολαίου, ενώ βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 41 του χρόνια!
 
Από τη στιγμή που τον βλέπει να έχει βρει πέντε φορές δίχτυα και να έχει μοιράσει τρεις ασίστ σε επτά ματς πρωταθλήματος, αλήθεια, υπάρχει λόγος για να κάνει δεύτερες σκέψεις;
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0